Με αυτά, χάνεις κιλά ενώ ταυτόχρονα δεν πεινάς

Βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών προκαλώντας ταυτόχρονα και το αίσθημα κορεσμού.

Parallaxi
με-αυτά-χάνεις-κιλά-ενώ-ταυτόχρονα-δεν-216943
Parallaxi

Είτε πρόκειται από άποψη υγείας είτε σχετίζεται με προσωπικούς στόχους φαίνεται πως οι περισσότεροι αυτό το διάστημα ψάχνουν εκείνες τις τροφές που θα κάνουν “μαγικά” σε σχέση με την μείωση του βάρους. Δεν υπάρχει προφανώς μαγική συνταγή και αν υπάρχει καλό θα ήταν να αποφευχθεί για πολλούς λόγους. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα υπάρχει, είναι μία σκαλέτα τροφών, οι οποίες επιβεβαιωμένα από τους ειδικούς, κρύβουν στα συστατικά τους εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύονται πολύτιμα για τον οργανισμό κατά την διάρκεια μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να δρουν το καθένα ξεχωριστά σε συγκεκριμένες πτυχές της διατροφής και να βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών προκαλώντας ταυτόχρονα και το αίσθημα κορεσμού.

Γιαούρτι 

Το γιαούρτι, ένα από τα μυστικά της μακροζωίας των Αρχαίων Ελλήνων όπως λέγεται, είναι από τα κορυφαία τρόφιμα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Βοηθάει στην απώλεια λίπους, κυρίως τοπικού, όπως για παράδειγμα αυτό στην περιοχή της κοιλιάς, χάρη στα ένζυμά του τα οποία είναι από τους καλύτερους δυνατούς λιποδιαλύτες που μπορεί να λάβει ο οργανισμός. Εκτός αυτού, η καθαρή πρωτεϊνη που περιέχει το γιαούρτι το καθιστά ιδανικό ως ελαφρύ γεύμα για τους ίδιους λόγους κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς προκαλεί κορεσμό χωρίς να βαραίνει. Τριπλή νίκη!

Αβοκάντο 

Τα αβοκάντο αποτελούν εξαιρετική πηγή λήψης καλών λιπαρών για τον οργανισμό εξαιτίας των ελαίων του κάτι που το καθιστά αρκετά χορταστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από τα αβοκάντο και ορισμένα έλαια, κορυφαίες πηγές ελαϊκού οξέος περιλαμβάνουν οι ελιές, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Απλά φροντίστε να λαμβάνετε μικρές μερίδες αυτών των τροφίμων καθημερινά.

Κόκκινες καυτερές πιπεριές 

Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό που δίνει στις πιπεριές την καυτερή τους ιδιότητα. Εκτός από την αίσθηση του καυτερού που χαρίζει, η καψαϊκίνη ακριβώς επειδή βάζει στον οργανισμό σου “φωτιά” έχει την ικανότητα να αναγκάζει τον μεταβολισμό να δουλεύει ασταμάτητα με αποτέλεσμα περισσότερες καύσεις. Διπλή νίκη για όλους όσοι αγαπούν τα καυτερά!

Σπανάκι 

Το σπανάκι είναι πηγή θυλακοειδών από τα πράσινα φύλλα του τα οποία φέρουν χλωροφύλλη. Αλλά εκτός από το ρόλο που παίζουν κατά την διαδικασία της φωτοσύνθεσης, έρευνες έχουν δείξει πως τα θυλακοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας των τροφίμων που τρώμε.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε δύο φυσικά κατασταλτικά της όρεξης: ωμέγα-3 λιπαρά και φυτικές ίνες. Μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο έχει 3 γραμμάρια ινών και περίπου 4 γραμμάρια υγιούς λίπους. Ποσότητα ικανή για να διατηρήσει το αίσθημα κορεσμού αποτρέποντας την λήψη επιπρόσθετης τροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Flavored Waters: θα πιείτε νερό στο όνομά τους!

Οι λόγοι που επιμένουμε να τρώμε χωρίς να πεινάμε

Χαρούπι: το αρχαιοελληνικό κακάο επιστρέφει ως superfood

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα