Η Έλενα και η Κατερίνα μας συστήνουν γευστικές γωνιές της πόλης
Τα δυο κορίτσια που ανακαλύπτουν τους πιο ωραίους γαστρονομικούς προορισμούς και μας τους «σερβίρουν» στα social media.
Η Θεσσαλονίκη έχει το πιο ωραίο φαγητό της χώρας. Δε το λέω εγώ, το λένε όλοι όσοι την έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά και έχουν γευτεί κάποια από τα εδέσματά της.
Η πόλη διαθέτει εκατοντάδες επιλογές για όλα τα γούστα. Αν όμως συχνά αναρωτιέστε που να πάτε και τι να δοκιμάσετε, η Έλενα και η Κατερίνα, η Κατερίνα και η Έλενα, είναι οι άνθρωποί σας. Τα δυο κορίτσια έχουν δημιουργήσει με πολύ μεράκι και αγάπη το @tasty_skg με στόχο να μας συστήσουν μοναδικούς γευστικούς προορισμούς.
Η Έλενα Καργιώτη, είναι συντηρήτρια έργων τέχνης, εργάζεται σε ένα μουσείο στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα διατηρεί το δικό της εργαστήριο συντήρησης. Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, να δημιουργεί κεραμικά και να πηγαίνει βόλτες. «Φτιάχνω αρκετά γλυκά επίσης με αγαπημένο των φίλων μου το μπανόφι με σοκολάτα», όπως αποκαλύπτει στην Parallaxi.
Η Κατερίνα Εκμεκτσόγλου μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα πήρε το πτυχίο της στην προσχολική αγωγή και σε λίγες μέρες ξεκινάει το μεταπτυχιακό της πάνω στην Ειδική αγωγή. Ταυτόχρονα εργάζεται στην οικογενειακή της επιχείρηση που ειδικεύεται στο τομέα της πληροφορικής και μηχανογράφησης επιχειρήσεων. Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει πολύ να κάνει μεγάλους περίπατους ή να διαβάζει βιβλία. «Τώρα τελευταία αρχίζω και πειραματίζομαι στο χώρο της μαγειρικής, αλλά μένω ακόμα στην προσπάθεια», λέει χαρακτηριστικά.
https://www.instagram.com/p/CT1-KHNo03Z/
Η ιδέα του Tasty γεννήθηκε το 2015 όταν η Έλενα είπε στην Κατερίνα ότι θα της άρεσε να κάνουν ένα προφίλ με «κρυμμένους» γευστικούς προορισμούς στη Θεσσαλονίκη. «Συμφώνησε αμέσως, καθώς ήδη ανεβάζαμε στους προσωπικούς μας λογαριασμούς φωτογραφίες με λιχουδιές που δοκιμάζαμε και έτσι ξεκίνησε δειλά δειλά το Tasty» σημειώνει η Έλενα και η Κατερίνα προσθέτει από την πλευρά της «θυμάμαι ήταν ένα πρωινό που καθόμασταν με την Έλενα σε ένα από τα αγαπημένα μας café και μου έκανε την πρόταση να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, στον οποίο θα ανεβάζαμε φωτογραφίες από μέρη της Θεσσαλονίκης με κύριο περιεχόμενο το φαγητό. Η αντίδραση μου ήταν αμέσως θετική και έτσι γιορτάσαμε το ξεκίνημα του tasty_skg με ένα oreo cheesecake. Από την αρχή ήμουν σίγουρη ότι ο λογαριασμός θα είχε ανταπόκριση, καθώς ήταν κάτι διαφορετικό και μεταξύ μας οι Θεσσαλονικείς είναι οι πιο καλοφαγάδες».
Στον λογαριασμό των δύο κοριτσιών, μπορεί κάποιος να βρει ιδέες από street food μέχρι fine dining. «Νομίζω πως λίγο πολύ καλύπτουμε όλες τις γευστικές αναζητήσεις» τονίζει η Έλενα.
«Μόλις μπει κάποιος στο προφίλ μας θα έχει την ευκαιρία να δει μια τεράστια γκάμα από φωτογραφίες φαγητών, εδεσμάτων, γλυκισμάτων, ποτών από όποια κουζίνα μπορεί να φανταστεί. Γενικά μας αρέσει πολύ να ανακαλύπτουμε νέα μαγαζιά, νέες γεύσεις και νέους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε το κοινό μας για ότι νέο κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να ξεχνάμε και τις κλασικές επιλογές», υπογραμμίζει από την πλευρά της η Κατερίνα.
https://www.instagram.com/p/CTXRR9cIEzA/
Πως επιλέγεται όμως το περιεχόμενο που βλέπουμε στις οθόνες μας, ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Σύμφωνα με την Έλενα, επιλέγονται τα πιάτα που τους έχουν κάνει το «κλικ». «Υπάρχουν πολλά πιάτα που ενώ τα έχουμε φωτογραφίσει δεν έχουν ανέβει στον λογαριασμό μας γιατί θεωρούμε πως δεν αξίζει να τα προτείνουμε στον κόσμο».
Η Έλενα συμπληρώνει πως οι επιλογές τους γίνονται με γνώμονα το καλό φαγητό. «Προσπαθούμε να βρίσκουμε μέρη που μας κινούν την περιέργεια και αξίζουν να σας τα δείξουμε. Ωστόσο στο τέλος πάντα αξιολογούμε τα πιάτα με κριτήριο την εμφάνιση και την γεύση».
Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνουν από το κοινό τους;
«Θα σου πω την αγαπημένη μου που νομίζω τυχαίνει να είναι και η πιο συχνή. Όταν βλέπεις στα dm «Σε ποιο εστιατόριο θα μου προτείνατε να πάω με την κοπέλα μου που έχουμε επέτειο/ραντεβού κτλ?» σε κάνει να χαμογελάς» λέει η Έλενα.
«Η πιο συχνή ερώτηση είναι να προτείνουμε μαγαζιά σε συγκεκριμένες περιοχές ή που μπορούν να φάνε το καλύτερο κρέας ή ψάρι στην πόλη», σημειώνει η Κατερίνα.
https://www.instagram.com/p/CQ5aVkIrXZV/
Η δοκιμασία νέων γεύσεων και η Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικός προορισμός
Η Έλενα, που λατρεύει την ελληνική μεσογειακή και κινέζικη κουζίνα, δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο κομμάτι από τη δοκιμασία νέων γεύσεων, αλλά ίσως την «κερδίζει» το επιδόρπιο «που είναι και το τελευταίο πιάτο, η τελευταία αίσθηση που σου αφήνει το γεύμα».
Από την άλλη η Κατερίνα, ενθουσιάζεται όταν έρχεται ένα πιάτο στο τραπέζι. «Νιώθω μια ανυπομονησία και περιέργεια στο τι θα αντικρίσω, πως θα είναι το πιάτο από το περιεχόμενο και την διακόσμηση του μέχρι την μυρωδιά του».
Και οι δυο συμφωνούν ότι η πόλη είναι τρομερός γαστρονομικός προορισμός με την Κατερίνα να λέει ότι «όποιος δεν έχει επισκεφτεί γενικά την Θεσσαλονίκη αυτός χάνει. Νομίζω είναι μια ελκυστική πόλη, που έχει τις προδιαγραφές για γαστρονομικές ανακαλύψεις για όλα τα γούστα».
https://www.instagram.com/p/COvPR1kLgWU/
Αν έπρεπε να βαθμολογήσουν την πόλη σε αυτό τον τομέα η Έλενα θα της έβαζε 9/10 και πιστεύει ότι η ισπανική κουζίνα ίσως να λείπει. «Μια παέγια ας πούμε ποιος δε θα την δοκίμαζε;», αναρωτιέται.
Από την πλευρά της η Κατερίνα, η οποία ξεχωρίζει τη μεσογειακή και την ιταλική κουζίνα, «δίνει» όλα τα αστέρια. «Ο χώρος της εστίασης είναι τόσο οργανωμένος και φιλόξενος που πιστεύω δεν μένει κανένας παραπονεμένος. Μια κουζίνα που λείπει σίγουρα είναι η βιετναμέζικη, νομίζω θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους foodie».
Το μέλλον των δύο κοριτσιών και του Tasty_SKG προβλέπεται λαμπρό. Στόχος είναι να ξετρυπώσουν καινούργια μέρη και να μας προτείνουν απίθανες γεύσεις. «Χαιρόμαστε τόσο πολύ όταν δεχόμαστε σχόλια για τις φωτογραφίες μας και το υλικό μας. Αυτό είναι θεωρούμε είναι και το κίνητρο για να συνεχίσουμε. Έχουμε στο μυαλό μας φυσικά κάποιες ενδεχόμενες συνεργασίες με λογαριασμούς, που πιστεύουμε ότι θα σας εντυπωσιάσουν θετικά. Άμεσο μας σχέδιο είναι να ανακαλύψουμε και άλλους γευστικούς προορισμούς εκτός της αγαπημένης μας πόλης».