Life

Σκεύη φαγητού… από φαγητά που πετάμε;

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κοσούκε Αράκι στοχεύει να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας.

Parallaxi
σκεύη-φαγητού-από-φαγητά-που-πετάμε-338381
Parallaxi

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κοσούκε Αράκι στοχεύει να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας: δημιουργεί μια σειρά σκευών φαγητού από τα καθημερινά υπολείμματα της τροφής μας.

Ο Αράκι άρχισε να δουλεύει με υπολείμματα φαγητού για πρώτη φορά το 2013, κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του στο Royal College of Art.

“VESSEL MADE FROM FOOD WASTE – FOOD REVOLUTION 5.0 IN BERLIN” Two of my projects, FOOD WASTE WARE, which was my graduation work from RCA, and its sequel brand-new project ANIMA (the photo) are displayed in the exhibition “Food Revolution 5.0 – Design for the Society of Tomorrow” at Kunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts) of staatlichemuseenzuberlin in Berlin, Germaney. The exhibition started on 18th of May and runs through 30th of September 2018. You can find various containers, which are made from food waste, from both collections at the show. I made them with hope to serve visitors an opportunity of reflecting their habits of daily consumption. • https://www.smb.museum/en/museums-institutions/kunstgewerbemuseum/exhibitions/detail/food-revolution-50.html • For more details, please visit link in bio. • ドイツのベルリンにあるKunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts / ベルリン工芸美術館)で開催される食にまつわる様々な問題や事柄を扱う展覧会 “Food Revolution 5.0 – Design for the Society of Tomorrow” にて二つの作品 FOOD WASTE WARE と ANIMA が展示されています。 前者はRoyal College of Artでの卒業制作で地域の食料廃棄についてドキュメントをまとめたプロジェクト、後者はそれを漆を用いながら発展させたもので今展覧会で初の披露です。 食糧廃棄について考えを巡らせてもらうため残菜を素材として器を制作しました。 期間は今年の9/30までですので、機会がありました際には是非お立ち寄りください。よろしくお願いいたします。 * #designcraftsman * #kosukearaki #kunstgewerbemuseum #staatlichemuseenzuberlin #foodrevolution #foodrevolutionberlin #foodwasterevolution #foodwaste #foodwasted #appliedarts #zerowasteliving #zerowastelife #zerowastelifestyle #sustainableluxury #sustainableliving #sustainablelifestyle #organicliving #liveauthentically #nature_specialist #greenlifestyle #tablewaredesign #visitberlin #berlinfood #berlinblogger #materialfutures #thecreativesyouneedtoknow #artberlin #ベルリン #食器 #生ゴミ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOSUKE ARAKI 荒木 宏介 (@kosukearaki) στις

Τότε, κατέγραφε τα τοπικά υπολείμματα φαγητού τόσο στη δική του κουζίνα όσο και σε πολλές αγορές τροφίμων στο Λονδίνο, και άρχισε να τα χρησιμοποιεί για να κατασκευάζει σκεύη για φαγητό.

Βάφτισε την πρώτη σειρά «Food Waste Ware», και την παρουσίασε μαζί με ένα βιβλιαράκι πρακτικών οδηγιών για να μετατρέπει κανείς τα υπολείμματα φαγητού σε σκεύη φαγητού.

Τα σκεύη της καινούργιας σειράς, της «Anima», είναι από απανθρακωμένα υπολείμματα φαγητού, ανακατεμένα με ζωική κολλητική ουσία και περασμένα με ουρούσι, μια ιαπωνική λάκα που, ιστορικά, έχει μεγάλη σχέση με την τροφή.

“EXHIBITION IN BERLIN” Two of my projects, FOOD WASTE WARE, which was my graduation work from RCA, and its sequel brand-new project ANIMA (the photo) are displayed in an exhibition “Food Revolution 5.0 – Design for the Society of Tomorrow” at Kunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts) of Staatlichemuseenzuberlin in Berlin, Germaney. The containers of Anima are made out of food waste same as the previous work, but with addition of Urushi (Japanese lacquer). Would serving food on these tableware make consumers re-aware of what they are eating is? I hope this project serves an opportunity of reflecting their habits of daily consumption. The exhibition starts today and runs through 30th of September 2018. You can find various containers from both collections, which are made from food waste, at the show. • https://www.smb.museum/en/museums-institutions/kunstgewerbemuseum/exhibitions/detail/food-revolution-50.html • For more details about the projects please visit my web from link in bio! • ドイツのベルリンにあるKunstgewerbemuseum (Museum of Applied Arts / ベルリン工芸美術館)で開催される食にまつわる様々な問題や事柄を扱う展覧会 “Food Revolution 5.0 – Design for the Society of Tomorrow” にて二つの作品 FOOD WASTE WARE と ANIMA が展示されています。 前者はRoyal College of Artでの卒業制作で地域の食料廃棄についてドキュメントをまとめたプロジェクト、後者はそれを漆を用いながら発展させたもので今展覧会で初の披露となります。 食糧廃棄について考えを巡らせてもらうため残菜を素材として器を制作しました。 期間は今年の9/30までですので、もし機会がございましたら是非ご高覧くださいませ。 • プロジェクトの詳細についてはプロフィール上のリンクよりホームページをご覧いただければ幸いです。どうぞよろしくお願いいたします。 * #designcraftsman * #kosukearaki #kunstgewerbemuseum #staatlichemuseenzuberlin #foodrevolution #foodrevolutionberlin #foodwasterevolution #foodwaste #foodwasted #appliedarts #zerowasteliving #zerowastelife #zerowastelifestyle #sustainableluxury #sustainableliving #sustainablelifestyle #organicliving #liveauthentically #nature_specialist #greenlifestyle #tablewaredesign #visitberlin #berlinfood #berlinblogger #materialfutures #thecreativesyouneedtoknow #artberlin #ベルリン #食器 #生ゴミ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOSUKE ARAKI 荒木 宏介 (@kosukearaki) στις

Η σειρά «Anima», αλλά και η σειρά «Food Waste Ware» εκτίθενται στο Kunstgewerbemuseum, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Βερολίνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Food Revolution 5.0».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα