Featured

SoulDares: Online δράση μας καλεί να νικήσουμε τον προσωπικό μας Saboteur

«Δεν θα τα καταφέρεις», «Άστο για αύριο», «Μείνε εδώ καλά είσαι» - Πώς μπορούμε να νικήσουμε τον εσωτερικό μας σαμποτέρ που μας αποτρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές;

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
souldares-online-δράση-μας-καλεί-να-νικήσουμε-τον-πρ-716134
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Μία δωρεάν, ανοιχτή δράση συμβολικού χαρακτήρα έχει προγραμματίσει για την Κυριακή στις 31/1 στις 11:30 το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Souldares.

Η δράση ονομάζεται νικώντας τον προσωπικό μας σαμποτέρ, δηλαδή αυτή την εσωτερική φωνή που μας αποτρέπει να τολμήσουμε θετικές αλλαγές.

Τρέφεται από τις ανασφάλειες, τους φόβους και μας επιβάλλεται διαρκώς, ενισχύοντας συναισθήματα ανεπάρκειας και αποτυχίας. Δεν ησυχάζει ποτέ!

Μας πείθει ότι δε θα τα καταφέρουμε και συμμαχεί με την αναβλητικότητα μας για να διατηρεί τον έλεγχο!

Παγώνει τα όνειρα και τις επιθυμίες, ενισχύοντας τα «μη», «όχι» και «δεν».

Μπορεί άραγε να νικηθεί;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Η επίδραση αυτής της φωνής πάνω μας, εξασθενεί όταν την αντιληφθούμε, την κατανοήσουμε, την περιγράψουμε και την αντιμετωπίσουμε! Μοιάζει έντονη και επιβλητική, όμως ήρθε η ώρα να την νικήσουμε, ΜΑΖΙ!

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα προέκυψε μέσα από τις συναντήσεις της ομάδας με τους ανθρώπους και τη συνειδητοποίηση ότι υπάρχει μέσα μας μια φωνή, άλλοτε πιο δυνατή άλλοτε πιο ήσυχη που μας λέει “δεν μπορείς”, “δε θα τα καταφέρεις”, “άστο για αύριο”, “δεν μπορείς να αλλάξεις δουλειά”, “μείνε εδώ καλά είσαι”, “μη ζητάς πολλά” κ.α.

Συνήθως από την ανάγκη μας για αλλαγή στην αρχή κάθε νέας χρονιάς θέτουμε στόχους. Πολλές φορές όμως αυτή η φωνή παρεμβαίνει και μας σαμποτάρει να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες!

Έτσι, ονομάστηκε “Saboteur” και επειδή πάντα το συλλογικό ΜΑΖΙ είναι πιο δυνατό από τον καθένα μόνο, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια δράση όπου ο καθένας -μόνος ή με την παρέα του- θα μπορεί να συμμετάσχει από όπου και αν βρίσκεται με σκοπό να διανύσει μια διαδρομή 3 χιλιόμετρων, με όποιο τρόπο επιθυμεί! (περπάτημα, τρέξιμο κ.ο.κ).

https://www.facebook.com/souldares/posts/936117640258972

Ενισχύοντας ο ένας τον άλλον

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες θα είναι συνδεδεμένοι σε διαδικτυακή πλατφόρμα, ενισχύοντας ο ένας τον άλλον! Μετά το τέλος της διαδρομής και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα δώσουμε το προσωπικό μας μήνυμα σε αυτή τη σημαντική προσωπική, αλλά ταυτόχρονα και συλλογική προσπάθεια!

Λίγες ημέρες μετά θα ακολουθήσει follow up διαδικτυακή συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν και να ανταλλάξουν απόψεις από το βίωμα της δράσης! Την ομάδα θα συντονίζουν οι SoulDares!

Με το τρόπο αυτό θα έχουμε καταφέρει την πρώτη νίκη για το νέος έτος, απέναντι σε αυτή τη φωνή που λέει: “δεν μπορείς”!

Οι SoulDares δηλώνουν βέβαιοι ότι αυτή τη φορά, μαζί τους, μπορείς να κερδίσεις τον προσωπικό σου “Saboteur”!

Δείτε τη σελίδα του event στο Facebook

Ποιοι είναι οι SoulDares

Η Αλεξάνδρα Γέροντα και η Γιάννα Πανταζή είναι δυο επαγγελματίες που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία και το πάθος τους για τον άνθρωπο, με σκοπό τη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, “SoulDares” (η ψυχή τολμά), αποτελεί ένα σύγχρονο πλαίσιο υποστήριξης ατόμων που επιθυμούν να γνωρίσουν τον «Εαυτό», να καλλιεργήσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αντιμετωπίζοντας τις αντίξοες συνθήκες και τις κάθε είδους απαιτήσεις και δυσκολίες .

Σε ένα ζεστό, οικείο περιβάλλον και ταυτόχρονα σε έναν ασφαλή επιστημονικό επαγγελματικό χώρο η Αλεξάνδρα και η Γιάννα, συνδυάζουν τη θεωρία της ανθρωπιστικής και συστημικής προσέγγισης και υλοποιούν συνεδρίες συμβουλευτικής, ατομικής – ομαδικής ψυχοθεραπείας καθώς και κύκλους βιωματικών εργαστηρίων.

Η ψυχή τολμά να προσπαθεί, ειδικά όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε συνοδεύουν και να μοιράζονται μαζί σου κάθε εμπειρία σημαντικής, γνήσιας και αληθινής αλλαγής.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, “SoulDares” στις σελίδες στα social media Facebook & Instagram, αλλά και στην ιστοσελίδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα