Σταμάτα αμέσως να τρως αυτά τα 7 φαγητά. Υπάρχει λόγος!

Οι ειδικοί για την ασφάλεια τροφίμων προειδοποιούν.

Parallaxi
σταμάτα-αμέσως-να-τρως-αυτά-τα-7-φαγητά-334334
Parallaxi

Τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση – ίσως και κάτι πιο σοβαρό – θα μπορούσαν να κρύβονται σχεδόν σε οποιαδήποτε τροφή καταναλώνετε, δημιουργώντας κίνδυνο σοβαρών γαστρεντερικών προβλημάτων και ασθενειών. Αλλά σύμφωνα με ειδικούς για την ασφάλεια κατανάλωσης τροφίμων, υπάρχουν μερικές διατροφικές επιλογές που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Αναθεωρήστε τη θέση αυτών των πραγμάτων στο μενού σας.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η λίστα με τις 50 πιο υγιεινές τροφές όλων των εποχών

Ωμά στρείδια 

Είναι σίγουρα νόστιμα -άλλωστε έχουν και τη φήμη ότι αυξάνουν και τη λίμπιντο. Ωστόσο, κάποιες εποχές του χρόνου, είναι αρκετά μολυσμένα, πράγμα που τα κάνει επικίνδυνα προς κατανάλωση. Όταν το στρείδια μαγειρεύονται, εξαφανίζονται σχεδόν όλα τα μικρόβια, και χωρίς κανένα φόβο μπορείτε να τα καταναλώστε. Αν όμως δεν μπορείτε με τίποτα να αποχωριστείτε τα ωμά στρείδια, τουλάχιστον σιγουρευτείτε ότι το μέρος από το οποίο προέρχονται είναι αξιόπιστο.

Έτοιμα πακέτα φαγητού

Τα έτοιμα πακέτα φαγητού, είναι σίγουρα μια πολύ βολική λύση και τις περισσότερες φορές είναι αρκετά νόστιμα. Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ετοιμάστηκαν και διατηρήθηκαν αυτά τα γεύματα.

Νωπό γάλα ή τυρί από νωπό γάλα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία δεν έχουν παστεριωθεί μπορεί να περιέχουν διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς όπως εσερίχια κόλι, λιστέρια και σαλμονέλα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ειδικοί δεν συνιστούν την κατανάλωση τους. Υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου η όλη διαδικασία για την κατανάλωση νωπού γάλατος γίνεται πολύ προσεκτικά και με σωστό τρόπο, ωστόσο ακόμα και τότε δεν μπορεί να είναι κάποιος εντελώς εκατό τοις εκατό σίγουρος για την ασφάλεια του.

Διαβάστε επίσης: 4 τρόφιμα που δεν πρέπει με τίποτα να τρως πρώτα το πρωί

Σαλάτες από μπουφέ

Οι σαλάτες από μπουφέ, μπορεί να φαίνονται δελεαστικές και νόστιμες, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα συστατικά μένουν εκτεθειμένα για πολύ ώρα, και πιθανώς διατηρούνται στη λάθος θερμοκρασία. Δηλαδή στις ιδανικές συνθήκες για μόλυνση.

Φρούτα που έχουν κοπεί από πριν

Σίγουρα οι έτοιμες φρουτοσαλάτες στα σούπερ μάρκετ είναι κάτι εξαιρετικά βολικό και νόστιμο, που όλοι θα αποπειραθούν να αγοράσουν, αφού μας γλιτώνει από τη διαδικασία να κόβουμε εμείς τα φρούτα και να κάνουμε ένα χαμό στον πάγκο της κουζίνας. Ωστόσο μένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα ως προς τον τρόπο διαχείρισης αυτών των φρούτων. Για παράδειγμα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά τα φρούτα είναι πλυμένα, και ότι τα μαχαίρια και οι επιφάνειες πάνω στις οποίες κόβονται είναι καθαρές. Πολλά φρούτα όπως για παράδειγμα το πεπόνι το οποίο είναι ένα φρούτο που φυτρώνει στο χώμα, χρειάζονται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση τους.

Αυγά που δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά

Το κοτόπουλο και το χοιρινό όταν δε σερβίρονται στην ανάλογη θερμοκρασία, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, αφού εμπεριέχουν πολλά βακτήρια. Το ίδιο επικίνδυνα μπορούν να είναι και τα αυγά όταν δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά, ειδικά εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι εξασθενημένο.

Σούσι

Το σούσι συνήθως είναι αρκετά ασφαλές για κατανάλωση. Ωστόσο πρέπει πάντα να εμπιστεύεσαι το μέρος από το οποίο το αγοράζεις. Όταν στο ψάρι δε δίνεται η απαραίτητη φροντίδα, και δε γίνεται σωστή διαχείριση, μπορεί εύκολα να μολυνθεί από τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να τρώμε φρούτα το βράδυ; 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα