Tα πιο παράξενα φρούτα και λαχανικά που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Θα τα δοκίμαζες;

Parallaxi
tα-πιο-παράξενα-φρούτα-και-λαχανικά-που-557830
Parallaxi

Φρούτα και λαχανικά. Άλλοι τα αγαπούν και άλλοι πάλι προσπαθούν να μάθουν να ζουν μαζί τους. Θα σου ήταν όμως το ίδιο δυσάρεστο, να φας κάτι που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι;

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε μεγάλες ποικιλίες από φρούτα και λαχανικά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουμε τα πάντα. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τα πιο παράξενα οπωροκηπευτικά του κόσμου, που σίγουρα θα σε κάνουν να θες να τα δοκιμάσεις.

Κόκκινες Μπανάνες

Εμείς τις γνωρίσαμε με το κλασικό κίτρινο χρώμα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν φυτρώνουν και σε αλλά.. χρώματα. Για παράδειγμα το κόκκινο! Είναι πιο μικρές και πιο θρεπτικές από τις κλασικές μπανάνες. Το φρούτο αυτό ξεκίνησε από την Νοτιοανατολική Ασία πλέον καλλιεργείται σε περιοχές τις Λατινικής Αμερικής.

Μπρόκολο Ρομανέσκο

Αυτό το πανέμορφο λαχανικό προέρχεται από την Ιταλία και είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, C αλλά και Νατρίου, κάτι που το καθιστά κατάλληλη τροφή για υπερτασικούς. Μοιάζει με μικρές πυραμίδες φτιαγμένες από λουλούδια και σίγουρα είναι πιο ευχάριστο στην κατανάλωση.

Κιουάνο

Γνωστό και ως κίβανο, είναι ένας αγκαθωτός καρπός της Αφρικής. Από έξω είναι πορτοκαλί και από μέσα πράσινο, ζουμερό ενώ η γεύση του είναι αρκετά κοντινή σε αυτή του αγγουριού. Σε πολλές χώρες μάλιστα χρησιμοποιείτε ως «διορθωτικό γεύσης» σε χυμούς και αλλά παρασκευάσματα.

Μοβ Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα ως λαχανικό έχει ιδιαίτερη θρεπτική αξία, η Μοβ γλυκοπατάτα όμως έχει  ακόμα περισσότερη! Είναι πλούσιες σε ανθοκυανίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το εξαιρετικό χρώμα που θα δώσει ένα διαφορετικό image στο πιάτο σου!

*Η Μοβ Γλυκοπατάτα καλλιεργείτε και στην Ελλάδα σε περιοχές όπως η Μακεδονία, η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα.

Καραμπόλα

Αυτό το φρούτο θα λέγαμε πως είναι το αγαπημένο των παιδιών αφού μοιάζει με αστέρι. Πρόκειται για ποικιλία η οποία καλλιεργείται στην Ινδονησία, την Ινδία , τη Σρι Λάνκα και την Αμερική. Μπορεί να φαγωθεί ωμό, αλλά χρησιμοποιείται και ως υλικό σε γκοφρέτες, σάλτσες, μπισκότα και πίτσες. Η γεύση του είναι πολύ κοντά σε αυτή το αχλαδιού αλλά πολύ πολύ πιο γλυκιά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα