Το επικίνδυνο Face App: Η εφαρμογή που δεν είναι ένα αθώο αστείο
Την προσοχή σας, παρακαλώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που οι χρήστες των social media εκστασιάζονται με κάποια εφαρμογή ή διαδικτυακό challenge που μπορεί να εμφανίσει την όψη τους διαφορετική.
Αρκεί να θυμηθούμε απλά το #10yearschallenge, για να έρθει και πάλι στο μυαλό μας η μανία εκείνων των ημερών (δείτε: Πόσο αθώο είναι τελικά το νέο #10YearChallenge του Facebook;).
Η αλήθεια είναι πως την ίδια ώρα που εμείς διασκεδάζουμε με την εικόνα του γερασμένου εαυτού μας, δίνουμε στην εφαρμογή Face App τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις εικόνες μας για όποιο σκοπό θέλει. Και επίσης, για όποιο χρονικό διάστημα επιθυμεί.
Πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες κατέβασαν το App από το Google Play, αριθμός που αποδεικνύει την φρενίτιδα των ημερών.
Σύμφωνα με την ανάλυση του φαινομένου από το Forbes, το πάθημα δεν έγινε μάθημα.
«Αυτό που μάθαμε τα τελευταία χρόνια για τις viral εφαρμογές του Facebook είναι ότι τα δεδομένα που συγκεντρώνουν δεν χρησιμοποιούνται πάντα για σκοπούς που εμείς υποθέτουμε. Και αυτά τα δεδομένα που μαζεύονται δεν αποθηκεύονται πάντα κάπου με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Αν κάτι αναρτηθεί, χάνουμε τον έλεγχό του ανεξάρτητα από το αν δίνουμε τυπικά ή όχι άδεια χρήσης του περιεχομένου», αναφέρεται.
Καλό είναι, λοιπόν, να επαγρυπνούμε λίγο περισσότερο.