Βeer Night: Σπίτι, μπύρα, φίλοι, Eurovision και “μπινελίκια”
Έτσι θα στήσεις την καλύτερη βραδιά στο σπίτι.
Το σπίτι είναι το “νέο έξω” και αυτός ο οδηγός θα κάνει τους φίλους σας να μην ξεκολλάνε από την τηλεόραση, από την μπύρα και από τις λιχουδιές σας. Βραδιά μπύρας χωρίς συνοδευτικά δεν γίνεται.
Βρήκαμε τις κορυφαίες ιδέες, που φτιάχνονται εύκολα και δοκιμασμένα στην κουζίνα. Συστατικά απαραίτητα για μια βραδιά μπύρας, βραδιά ποδοσφαίρου, μαραθώνιου μπιρίμπας ή ταινιών αλλά και Eurovision όπως το απαιτεί η μέρα.
Άλλωστε είναι έθιμο στον τελικό της Eurovision: σπίτι, φίλοι, μπύρα, κρατική τηλεόραση και τα επονομαζόμενα “μπινελίκια”. Τα λαχταριστά συνοδευτικά που ταιριάζουν άψογα με την μπύρα αλλά και με την κουβέντα και τις στιγμές απείρου κάλλους μπροστά στην οθόνη.
Τραγανά Onion Rings
Σε ένα μπολ ανακατέψτε 3 φλιτζάνια αλεύρι, μπύρα, το αλάτι-πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη μέχρι να γίνουν όλα ένα. Kόψτε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και περάστε τα στο υπόλοιπο αλεύρι. Βουτήξτε τα σε ένα απλό κουρκούτι μπύρας (αλεύρι, μπύρα, αλάτι) και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Ζουμερά Corn-dogs
Θα χρειαστείτε: 6 Λουκάνικα 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο Αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/2 κούπα γάλα και λίγο λάδι.
Εκτέλεση: Κόβετε και τοποθετείτε στο κάτω μέρος των στικς τα λουκάνικα. Τα βουτάτε στον χυλό που έχετε ετοιμάσει με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει έτσι ώστε να καλύπτονται ολόκληρα τα corn dogs και τηγανίστε τα καλά μέχρι να ροδίσουν πλήρως από έξω. Προσοχή στο καυτό λάδι.
Ξεροψημένα πικάντικα στικς γλυκοπατάτας
Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλη πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε στικς, 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε στικς, 2 μπουκάλια αγαπημένης σας μπύρας, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο (ή αποξηραμένο 2 κουταλάκια του γλυκού), 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο), Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε στικς. Τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αρκετή μπύρα για να καλυφθούν. Το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Αφαιρέστε τις πατάτες από την μπύρα και στεγνώστε ‘τες καλά σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και θυμάρι μέχρι να καλυφθούν όλες. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία λαδόκολλα. Ψήστε 40-50 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι τραγανές και χρυσές στο εξωτερικό. Γυρίστε τις πατάτες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περίπου κάθε 15 λεπτά. Αν οι πατάτες αρχίζουν να αρπάζουν πολύ γρήγορα, χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου.
Πίτσα με εύκολη ζύμη
Θα χρειαστείτε: 500 γρ. αλεύρι, 1 φακελάκι μαγιά, 1 πρέζα αλάτι, 4 κ.σ. λάδι, ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Εκτέλεση: Διαλύεται στα υγρά την μαγιά και ρίχνετε το αλάτι στο αλεύρι. Έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά στα υγρά και ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνετε να φουσκώσει και έπειτα το ανοίγετε προσθέτοντας επάνω τα αγαπημένα σας υλικά. Ψήνετε στην αρχή στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά και έπειτα κατεβάζετε στους 200 μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι.