Η Βόρεια Ελλάδα είχε τιμητική στα Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2016

Συνολικά 5 Βορειοελλαδίτες τιμήθηκαν στα 9α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος»!

Βαγγελιώ Χρηστίδου
η-βόρεια-ελλάδα-είχε-τιμητική-στα-βραβ-120872
Βαγγελιώ Χρηστίδου

Οι 14 βραβευμένοι

Εικόνες: Κατερίνα Καμπίτη, Δημήτρης Βλαΐκος, Ελισσαίος Κόντης

Τα ελληνικά προϊόντα, μία σειρά Ελλήνων παραγωγών, αλλά κι εστιατόρια για πρώτη φορά, ήταν πρωταγωνιστές στα 9α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Η Καθημερινή», που απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας. Πέρα από τα νησιά, που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πάνελ των βραβευθέντων, συνολικά 5 Βορειοελλαδίτες ήταν μέσα σε αυτούς που τιμήθηκαν από την ομάδα του περιοδικού. Μεταξύ των προσκεκλημένων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που απένειμε βραβείο στο Οινοποιείο Κεχρή.

Brabeia gastronomou 2016

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2016 (4)

Πολλές δεκάδες κόσμου, πολλοί αναγνωρισμένοι Σεφ, πολλές συνταγές που υλοποιήθηκαν επί τόπου. Στον εντυπωσιακό χώρο του Ζαππείου, η ποιότητα είχε τον πρώτο λόγο. Εξάλλου, για «συνωμοσίες ποιότητας» έκανε λόγο ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς ανοίγοντας τη βραδιά, για «γιορτή της δημιουργίας και της προκοπής» ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας και διευθυντής του «Γαστρονόμου», Σωκράτης Τσιχλιάς. «Η μέχρι σήμερα εξαντλητική αναζήτηση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στις μικρές και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, μας επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη: η αγορά ανταποκρίνεται στο επιτακτικό αίτημα για ποιότητα», ανέφερε εκτός άλλων κι όσοι ήταν εκεί, μπόρεσαν να το δουν και ιδίοις όμασι. Έχοντας μπροστά τους παραγωγούς, εμπόρους και ιδιοκτήτες εστιατορίων, που με τη δουλειά τους συμβάλλουν στην καλύτερη γαστρονομική παρουσίαση της χώρας.

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2016 (5)BRABEIA GASTRONOMOU 2016 18BRAVEIA GASTRONOMOU 2016 28IMG_3475Μεταξύ των 14 συνολικά βραβευθέντων, πέντε από τη Βόρεια Ελλάδα. Το «Έργον Agora» της Θεσσαλονίκης, για εξαγωγή σε όλον τον κόσμο καλών ελληνικών προϊόντων και μίας καλής ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένης από αυτά. Οι Φάρμες «Ωμέγα» των αδελφών Κουτσιώφτη από τη Βέροια, που σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παράγουν μοσχαρίσιο κρέας με Ω3 λιπαρά, ταϊζοντας τα ζώα τους με ειδική πατενταρισμένη τροφή και ο Συνεταιρισμός Κερασοπαραγωγών Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς», τα μέλη του οποίου έχουν καταφέρει, καλλιεργώντας παλιές, καλά προσαρμοσμένες στην περιοχή ποικιλίες, να εξάγουν το 85% της παραγωγής τους. Και το Οινοποιείο «Κεχρής», που με την εξαιρετική του ρετσίνα «Το δάκρυ του πεύκου» να κατατάσσεται πλέον στην «crème de la crème» του παγκόσμιου οινικού χάρτη, έκανεδιάσημοτο «εθνικό μας κρασί».

IMG_3957

Και βέβαια, η βιομηχανία «Κρι Κρι» Σερρών, που βρίσκεται σήμερα στην 3η θέση της ελληνικής αγοράς γιαουρτιού, εξάγοντας περίπου το 50% της παραγωγής, έλαβε το Βραβείο Παραγωγής Γαλακτομικών Προϊόντων. Το «Κρι Κρι»έχει μακρά ιστορία στον χώρο, που πρωτοξεκίνησε το 1954, όταν ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρίας, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Σήμερα, μετά από 60 χρόνια επιτυχημένης εμπορικής πορείας η εταιρεία συγκαταλέγεται πλέον στις πιο δυναμικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων, εξάγοντας σχεδόν όλα τα προϊόντα μας σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, δικαιολογώντας στο έπακρο την διάκριση.

0603

Ήταν επίσης τα 10α «γενέθλια» του «Γαστρονόμου», που έχει αγαπηθεί από πολλούς όλα αυτά τα χρόνια και που από το μήνα αυτό καθιερώνει μία καινοτομία ακόμη στον τομέα των εκδόσεων και της γαστρονομικής «ξενάγησης». Τον Οδηγό «Foodie Guide», που θα διανέμεται πλέον ως ένθετο μέσα στο ίδιο το περιοδικό, με πληροφορίες για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού και σημεία ανά τη χώρα, όπου αξίζει κανείς να περιηγηθεί και να δοκιμάσει. Στα σκαριά βρίσκεται και η ηλεκτρονική έκδοση του Οδηγού, που θα λειτουργεί και ως app για τους foodies και γαστρονομικούς επισκέπτες ανά την Ελλάδα, με χιλιάδες εστιατορίων, street food, καφέ – μπαρ και wine bar, αλλά κι άλλων σημείων, που διαθέτουν ποιοτικό φαγητό ή τρόφιμα. Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται μέσα στον Οδηγό στη Θεσσαλονίκη, που από το «Γαστρονόμο» θεωρείται πλέον ως «γαστρονομική μας πρωτεύουσα».

BRABEIA GASTRONOMOU 2016 23BRABEIA GASTRONOMOU 2016 15

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2016Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2016 (2)

BRBEIA GASTRONOMOU 2013 20

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα