Επικαιρότητα

Λίγα λόγια περί ηθικής Ζέρβα

Ο Δρόσος Τσαβλής, σχολιάζει τη σύλληψη Αβαρλή και τις προεκτάσεις της

Parallaxi
λίγα-λόγια-περί-ηθικής-ζέρβα-910850
Parallaxi

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, σχολίασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εξελίξεις με αφορμή την σύλληψη του Γιώργου Αβαρλή για την υπόθεση με το «φακελάκι».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, αναφέρει:

Άντε πάλι τα ίδια ο Ζέρβας. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, διαγράφει ακόμα ένα στέλεχος της παράταξής του. Παίρνει πάλι εκείνο το περίλυπο ύφος, που όποιος τον έχει ζήσει από κοντά, ξέρει πόσο υποκριτικό και ψεύτικο είναι, φοράει τα φτερά αγγέλου και το φωτοστέφανο που έχει ακόμα στην ντουλάπα του από τότε που μαμά του τον έντυνε καρναβάλι στις απόκριες, καθαρίζει το λαιμό του για να φύγει ο κόμπος που του προκάλεσε η μεγάλη συγκίνηση και ανακοινώνει:

 “Μηδενική ανοχή στην παρανομία. Η παράταξή μου είναι παράταξη αγγέλων, παράταξη άσπιλη, αμόλυντη κι άφθαρτη και δεν έχει δικαίωμα κανένας Αβαρλής να τη στιγματίζει. Στον Καιάδα ο Αβαρλής γιατί εμείς οι υπόλοιποι, που τον διαγράφουμε ομόφωνα, είμαστε αμέμπτου ηθικής”.

Το θέμα του αντιδημάρχου το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη και κανείς δεν πρέπει να προλαμβάνει τις αποφάσεις της ή να παρεμποδίζει το έργο της. Κανείς δεν πρέπει να ανακατεύεται μέχρι να αποφανθεί ο δικαστής αν πράγματι ο αντιδήμαρχος παρανόμησε. 

Κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αβαρλής δεν είναι ένας απλός λογιστής που πιάστηκε με το κατσίκι στην πλάτη, αλλά ένας πολιτικός της πόλης μας με αντιπάλους και εχθρούς, που σίγουρα τώρα τρίβουν τα χέρια τους. Προσωπικά, εύχομαι να αποδειχθεί η αθωότητά του. 

Αλλιώς θα στενοχωρεθώ διότι τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως αυτοδιοικητικό. Κάποιοι, όμως, που έδειξαν μεγάλη σπουδή πάλι για να τον διαγράψουν ας μας εξηγήσουν γιατί το έκαναν. 

Γιατί οι ίδιοι οι συνεργάτες τον πετάνε τόσο γρήγορα έξω από τη μικροσκοπική πια παράταξή τους, όπως έκαναν πέρσι με δύο άλλους .. γνωστούς μου; 

Γιατί ο δήμαρχος βιάστηκε τόσο να απαλλαγεί από τον Αβαρλή; 

Το δήμαρχο, άραγε, που διαγράφει εύκολα όποιον διαφοροποιείται ή ξεχωρίζει, ποιος θα βρεθεί να τον διαγράψει τώρα που οι εισαγγελείς ήδη παρελαύνουν στο Δημαρχείο ελέγχοντας σοβαρές υποθέσεις (λεωφορεία Λειψίας, χακάρισμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, κακοτεχνίες παιδικών χαρών) ;;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα