Featured

Μπορεί η ΔΕΘ να ματαιώθηκε αλλά οι κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ θα γίνουν κανονικά

Η απόφαση από την ΑΔΕΔΥ θα οριστικοποιηθεί την Δευτέρα

Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος
μπορεί-η-δεθ-να-ματαιώθηκε-αλλά-οι-κινη-402566
Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος

Μπορεί η ΔΕΘ, όπως την ξέραμε, να ματαιώθηκε για φέτος εξαιτίας της πανδημίας και τη θέση της να πήρε ένα πολιτοοικονομικό φόρουμ όπου και θα γίνουν όλες οι παραδοσιακές ομιλίες και εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών κάποιες όμως από τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνδικάτων θα πραγματοποιηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα τρία βασικά συλλαλητήρια που διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ η ΕΔΟΘ – ΑΔΕΔΥ θα γίνει κανονικά με την εκτελεστική γραμματεία να συνεδριάζει τη Δευτέρα προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις όχι τόσο για το αν θα γίνει αλλά το πως θα γίνει αυτό. Αυτό που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει ήδη μετατεθεί για να συμπίπτει με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. “Μάσκες και αποστάσεις θα τηρηθούν στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας την εποχή του κοροναϊού” τονίζει στην παράλλαξη στέλεχος της ΕΔΟΘ.

Δεδομένη είναι και η κινητοποίηση από την πλευρά του ΠΑΜΕ ενόψει της διοργάνωσης του φόρουμ. Η οργάνωση έχει καλέσει σε διευρυμένη σύσκεψη την επόμενη Πέμπτη τα σωματεία προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το είδος της κινητοποίησης η οποία θα γίνει με τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας εξαιτίας της πανδημίας. Στελέχη του ΠΑΜΕ τονίζουν πως “θα δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση” επισημαίνοντας πως το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι μια κινητοποίηση ανάλογη με αυτήν που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και στην οποία τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Αντιθέτως η ΓΣΕΕ έχει ήδη αποφασίσει να μην πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ή κάποια άλλη μαζική διαδήλωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Συνομοσπονδία θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά για να παρουσιάσει σε εκδηλώσεις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα ινστιτούτα της.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα