Parallax View

Τελικά νίκησε η συναυλία

Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για το πως μια χώρα στέκεται στο πλευρό μιας άλλης που δοκιμάζεται έτσι. 

Γιώργος Τούλας
τελικά-νίκησε-η-συναυλία-907505
Γιώργος Τούλας

Εικόνα: sooc 

Λίγα πράγματα τον τελευταίο καιρό προκάλεσαν τόσο μεγάλη αντίδραση όσο η ανακοίνωση μιας συναυλίας για την Ειρήνη. Που ΝΑΙ όφειλε να έχει στην αφίσα της το σύνθημα #standwithucraine ξεκάθαρα για να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να πει κουβέντα. 

Γιατί η αλήθεια είναι πως η έλλειψη επιχειρημάτων σοβαρών για την αδυναμία της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που και κείνοι αρνούνταν να ταυτιστούν μαζί της, ακόμα και αν ανήκαν ιδεολογικά εκεί, δημιουργεί αμηχανία και σπασμωδικές αντιδράσεις συκοφάντησης. Μόνο που αυτή τη φορά την μπανανόφλουδα που έστησε ένας συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος πάτησαν και άλλοι

Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσπάθησε σε αυτά τα τρία χρόνια να κατανοήσει τους καλλιτέχνες της χώρας αλλά τους έβαλε ουκ ολίγες φορές απέναντι της με πολλές αφορμές και πρωτοπαλίκαρο της απαξίωσης τους την ίδια την υπουργό του Πολιτισμού. 

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο αδυναμίας σύγκλισης με όλον αυτό τον κόσμο, ξεκίνησε ένα τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης των κινήτρων της διοργάνωσης, απαξίωσης κορυφαίων ελλήνων μουσικών και τραγουδιστών, χυδαίας κατασυκοφάντησης σε κανάλια, εφημερίδες και ιστότοπους. Προσοχή, όχι κριτική της κακής και λανθασμένης αφίσας της εκδήλωσης, αλλά ταύτισης του Μανώλη Μητσιά με τον Πούτιν και του Γιώργου Νταλάρα με τον κατακτητή. 

Η χθεσινή νύχτα στην Αθήνα αποκατέστησε με τον καλύτερο τρόπο και τη δύναμη και τη φήμη και τις αληθινές προθέσεις αυτού του ενεργού πάντα καλλιτεχνικού δυναμικού. Που όποτε και αν κλήθηκε κατέβηκε στο δρόμο. 

Αυτή τη φορά για να απαιτήσει να σταματήσει ο πόλεμος και να σταθεί πλάι στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας

Όλα τα άλλα θα τα κρίνει η Ιστορία. Κυρίως όσους έπαιξαν τα ρέστα τους απέναντι σε μια πρωτοβουλία με ιερό σκοπό. Και τα έχασαν. Και βέβαια τα πρόθυμα ΜΜΕ που για μέρες χαρακτήριζαν τους καλλιτέχνες ισαποστάκηδες και χθες βράδυ έγραφαν για ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου. 

 Ότι δεν κατάφερε να κάνει καμία από όσες ασθενικές συγκεντρώσεις οργανώθηκαν το κατάφερε η χθεσινή συναυλία. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα