Διεθνή

Ο Ερντογάν κάνει test drive το πρώτο ηλεκτρικό τουρκικό αυτοκίνητο

«Ο παράδεισος βρίσκεται στους δρόμους της πατρίδας μας… Εσωτερικός και εθνικός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Parallaxi
ο-ερντογάν-κάνει-test-drive-το-πρώτο-ηλεκτρικό-928973
Parallaxi

Test drive στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που κατασκευάζεται στην Τουρκία, το Togg, έκανε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και μοιράστηκε φωτογραφίες με τον ίδιο να οδηγεί τι Togg στο λογαριασμό του στο twitter. Οι φωτογραφίες και το βίντεο του Ερντογάν να οδηγεί το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού και μοιράστηκε και σε όλους τους λογαριασμούς της τουρκικής προεδρίας.

«Ο παράδεισος βρίσκεται στους δρόμους της πατρίδας μας… Εσωτερικός και εθνικός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος στο tweet του.

Σε δηλώσεις του για το SUV της Togg ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δημιουργούμε το αυτοκίνητο της Τουρκίας βήμα προς βήμα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμα που έχουμε καθορίσει. Ας ελπίσουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε τα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου της Togg στις 29 Οκτωβρίου του 2022 και την τελετή κατασκευής του πρώτου αυτοκινήτου το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αμέσως μετά θα αρχίσουμε να το βλέπουμε στους δρόμους της πατρίδας μας».

«Ελπίζω να έχει εμπορική επιτυχία» Όπως ανέφερε ο Ερντογάν στην ομιλία του: «Δεν μπορείς να παράγεις, μόνο για εμπορικούς σκοπούς. Θα θέσουμε το νέο αυτοκίνητο της Τουρκίας στην υπηρεσία του έθνους μας και όλου του κόσμου. Ελπίζω να γίνει εμπορική επιτυχία το νέο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να ανεβάσουμε επίπεδο την αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα μας, όπως κάναμε και με την αμυντική μας βιομηχανία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε στην τελετή απονομής βραβείων του Κέντρου Τεχνολογίας και Βιομηχανίας όπου έκανε τις δηλώσεις για το TOGG και στη συνέχεια δοκίμασε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η παραγωγή του Togg θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023. Η έναρξη των πωλήσεων στην Τουρκία υπολογίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει 18 μήνες μετά.

ΠΗΓΗ: IN.GR

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα