Parallax View

Ο Στέλιος ο Πέτσας

Θα έρθει στη κηδεία σου να δώσει τα συλλυπητήρια υπενθυμίζοντας ότι δεν προσαρμόστηκες για να ζήσεις.

Parallaxi
ο-στέλιος-ο-πέτσας-927990
Parallaxi

Ο Στέλιος Πέτσας γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1970. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ακολούθως παρακολούθησε το πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10%, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Από το 2016 είχε αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου.

Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και Σύμβουλος του για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και της Cosmote Α.Ε., μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Στις 8 Ιουλίου 2019, ανακοίνωσε το νέο Κυβερνητικό σχήμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021, οπότε και στον μετασχηματισμό μετακινήθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργό στο υπουργείο εσωτερικών. Τη θέση του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων ως Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ κ.α. 

Ο Στέλιος ο Πέτσας. Τον πρότερο βίο του δεν τον γνωρίζουμε. Εμφανίζεται στη σκηνή ως διαπραγματευτής τη σκληρή εποχή των μνημονίων. Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος, ο ρόλος ζωής του είναι η ”λίστα Πέτσα”. Το πιο άγριο, ανέντιμο και εξόφθαλμα χυδαίο παιχνίδι με τα ΜΜΕ, αυτό της ανισομερούς μοιρασιάς 20 εκ. ευρώ σε ημέτερους και ψίχουλων σε όσους δεν έχουν υποβάλλει σέβη στη παρούσα κυβέρνηση. Κρατικών χρημάτων. 

Ο Στέλιος ο Πέτσας έπαιζε μέχρι σήμερα σε δεύτερους ρόλους. Επέλεξε να παίξει πάλι τον πρωταγωνιστή κάνοντας την πιο κυνική δήλωση της χρονιάς. Μια δήλωση που θα ζήλευε ακόμα και η Μιράντα Ξαφά και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

«Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου», ενώ αναφορικά με τις πιθανές οικονομικές ενισχύσεις της κυβέρνησης ανέφερε «το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει». Προφανώς και δεν γνωρίζει πως το κόστος της μετατροπής αγγίζει από τα 1.500 ευρώ με 1.800 ευρώ για μία κατοικία ενώ στις πολυκατοικίες ξεκινάει από 3.500 και φτάνει τα 4.000 ευρώ. 

Για τον Στέλιο τον Πέτσα αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα. Ο Στέλιος ο Πέτσας δεν έχει εργαστεί ποτέ σε κανονική εργασία. Ότι έκανε είχε να κάνει με το κόμμα. ”Δικαίως συγκαταλέγεται στους λεγόμενους “ηρακλείς” του “γαλάζιου στέμματος” οπως γράφουν τα ΜΜΕ. 

Ο Στέλιος ο Πέτσας δεν εξελέγη από κανέναν. Φορετός είναι. Κατσικώθηκε στην καρέκλα του ως παιδί ενός κομματικού σωλήνα. Τον σύστησε στον ΠΘ ο Χρήστος Σταϊκούρας. Δεν υπάρχει κάποιος να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο σήμερα γιατί δεν τον ψήφισε σε κάποιο ψηφοδέλτιο. 

Ο Στέλιος ο Πέτσας είναι ο άνθρωπος σου. Θα έρθει στη κηδεία σου να δώσει τα συλλυπητήρια υπενθυμίζοντας ότι δεν προσαρμόστηκες για να ζήσεις.  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα