Διαμονή

Παγκόσμια διάκριση για το Grand Forest Metsovo

Κορυφαίο Landmark ξενοδοχείο του κόσμου στα World Travel Awards.

Parallaxi
παγκόσμια-διάκριση-για-το-grand-forest-metsovo-161148
Parallaxi

Το Grand Forest Metsovo από χθες, είναι το κορυφαίο landmark ξενοδοχείο του κόσμου -και μάλιστα με τα διαπιστευτήρια των World Travel Awards 2021.

Ακόμα είναι το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή των Small Luxury Hotels of the World “Considerate Hotels” – μία αυστηρά επιλεγμένη ελίτ sustainable πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως

Με αυτές τις δύο νέες διακρίσεις το ξενοδοχείο Grand Forest στο Μέτσοβο επιβραβεύει το καθημερινό βίωμα της φιλοξενίας που πρεσβεύει.

Τα World Travel Awards 2021 -γνωστά ως “τα Όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας”– που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες.

«Έχοντας κατακτήσει ήδη τρεις συνεχόμενες φορές τον τίτλο του κορυφαίου landmark ξενοδοχείου της Ευρώπης και με την αμείωτη διάθεσή μας πάντα να εργαζόμαστε και να στοχεύουμε για το υψηλότερο, η φετινή συμμετοχή μας στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό των World Travel Awards ήταν για εμάς κάτι σαν φυσικό επακόλουθο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ξενοδόχος του Grand Forest Έλλη Μπαρμπαγιάννη και συνεχίζει «η κατάκτηση αυτού του ύψιστου τίτλου επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία με την οποία διοικούμε το ξενοδοχείο μας όλα αυτά τα χρόνια. Το ότι, δηλαδή, η ξενοδοχεία δεν είναι απλά ένας αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Απαιτεί σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».

Αυτή η σταθερή επιμονή αυτής της οικογένειας από το Μέτσοβο να οδηγήσει τον ποιοτικό ελληνικό τουρισμό χιλιόμετρα μακρύτερα, επιβραβεύτηκε αντίστοιχα και πριν από λίγες ημέρες, οπότε και ανακοινώθηκε η ένταξη του Grand Forest στο νεοσύστατο consortium με τον τίτλο «Considerate Collection» των Small Luxury Hotels of the World. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα κλειστό και εκλεκτό κύκλο πολυτελών ξενοδοχείων από όλον τον κόσμο, τα οποία μοιράζονται τις κοινές αξίες και πρακτικές της ενεργούς αειφορίας και γίνονται πρεσβευτές του νέου παγκόσμιου μηνύματος που δεν είναι άλλο από το ότι «σύγχρονη ευζωία και μακροζωία του πλανήτη είναι έννοιες ταυτόσημες».

Για τη διαδικασία της επιλογής των 33 ξενοδοχείων σε 25 χώρες που κοσμούν ήδη την “Considerate Collection”, τα Small Luxury Hotels of the World συνεργάστηκαν με τους πιο έγκριτους φορείς του sustainable travel και της πολυτελούς φιλοξενίας, όπως το Global Sustainable Tourism Council (GSTC) – το διεθνές, ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό σώμα που δημιουργήθηκε από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) καθώς και την πλατφόρμα Greenview, τη μοναδική πλατφόρμα που είναι εγκεκριμένη από τον GSTC. Τα κριτήρια της επιλογής βασίστηκαν στο ακόλουθο τρίπτυχο: το συλλογικό ενδιαφέρον, την πολιτιστική προστασία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Συμφωνία με τα SLH η ένταξη του Grand Forest σε αυτή τη μοναδική συλλογή ήταν μονόδρομος… Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού σύμφωνα με τη δήλωσή τους «Αυτό το καταφύγιο, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού, βρίσκεται σε μια σημαντική αλπική προστατευόμενη περιοχή (περιβαλλοντική συνείδηση). Από την άλλη, ανήκει σε μια οικογένεια Μετσόβιων που επιλέγει το προσωπικό της από την τοπική κοινότητα (συλλογικό ενδιαφέρον) και κρατά την περιοχή της Ηπείρου ζωντανή, αξιοποιώντας όλη την τοπική παραγωγή (πολιτιστική προστασία) και τους συντελεστές της – από τα τοπικά χειροποίητα έπιπλα και την τοπική κουζίνα μέχρι την ανάδειξη των δραστηριοτήτων για την εξερεύνηση της περιοχής».

Λίγα λόγια για το Grand Forest Metsovo

Φωλιασμένο σε ένα μαγευτικό σκηνικό, στην κορυφή ενός βουνού, το Grand Forest αναπτύσσεται σε 8 κτίρια. Διαθέτει 62 σουίτες και ατμοσφαιρικά σαλόνια, εστιατόριο όπου πλέον ηγείται ο σεφ Γκίκας Ξενάκης και ένα σαν “γυάλινο’” SPA. Κύριο χαρακτηριστικό η τοπική αρχιτεκτονική: Γκρίζα κεραμίδια, πέτρινες προσόψεις, ογκώδη δοκάρια και η so british εσωτερική διακόσμηση προσδίδουν στο ξενοδοχείο την απαραίτητη ατμόσφαιρα ενός σαλέ στο βουνό.

Βυθισμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, απέχει μόλις λίγα λεπτά από το γραφικό και γεμάτο ιστορία Μέτσοβο, και από τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.

Ο Μετσοβίτης κ. Θέμης Μπαρμπαγιάννης αποφάσισε να στήσει σε μια πλαγιά του Ανήλιου ένα μοναδικό για τα ελληνικά standards resort. Η οικογένεια του λειτουργούσε τον κοινοτικό ξενώνα Γαλαξία και την ομώνυμη εξαιρετική ταβέρνα στην πόλη του Μετσόβου. Άρα υπήρχε η ζύμωση. Έμενε το κομμάτι της υλοποίησης. Η επιλογή της τοποθεσίας ήταν ιδανική. Μια πλαγιά με μοναδική θέα στο ιστορικό χωριό από τη μια και στις βουνοκορφές της Πίνδου από την άλλη.

Εκεί χτίστηκε το Grand Forest. Αφού προηγουμένως ανοίχτηκε ένας ολόκληρος δρόμος που συνδέει το ξενοδοχείο με την Εγνατία οδό. Ένα μοναδικό πεντάστερο, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης, ένα γραφείο στο οποίο οφείλει η χώρα μερικά θαυμάσια δείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, χτισμένο στην σαγήνη μιας ελατόφυτης περιοχής σε ύψος 1.350 μ.

Δείτε επίσης το άρθρο της parallaxi για το ξενοδοχείο 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα