Ημερολόγιο Απομόνωσης 14

Σκέψεις και ήχοι μιας εθελοντικής απομόνωσης

Parallaxi
ημερολόγιο-απομόνωσης-14-576668
Parallaxi

Λέξεις: Θωμάς Σιώμος

Ημερολόγιο Απομόνωσης 14:

1. Πριν από ένα μήνα, όταν ξεκινούσε η κρίση στην Ελλάδα, μια φίλη μου έστειλε μια συνέντευξη/ρεπορτάζ του BBC radio σχετικά με την κατάσταση στο WUHAN, εκεί ο καιρός είχε ωριμάσει και εμείς ακόμη ήμασταν στην αρχή.

2. Καθώς μπαίναμε στο “τούνελ” της, εν δυνάμει πανδημικής, κρίσης άκουγα συνεχώς εκείνο το απόσπασμα των 2-3 λεπτών προσπαθώντας να δω την επόμενη πίστα σε αυτή τη διαδρομή, να βρώ λίγα σημάδια που να δικαιολογούν την όποια αισιοδοξία που μου ψιθύριζε πως όλα θα πάνε καλά.

3. Σε αυτές τις λίγες δεκάδες λέξεις προσπαθούσα να αντλήσω μερικά επιχειρήματα για να διαχειριστώ το πένθος για όλα όσα θα χαθούν για πάντα: την ανεμελιά της ανθρώπινης επαφής, την ασφάλεια των συναναστροφών και την άγνοια κινδύνου που πηγάζει από τον άλλον.

4. Ο ελλειματικός κρισιακός μας εαυτός, η συμπυκνωμένη κρισιακή ταυτότητα ήταν ένα μικρό σπάραγμα της κάποτε κατακερματισμένης μετανεωτερικής μας ανεμελιάς που στα χρόνια της ευδαιμονίας έκανε πάρτι ταξιδεύοντας τον κόσμο ή ταξιδεύοντας ανάμεσα στον κόσμο.

5. Γιατί “κόσμος” είναι οι άλλοι, οι σημαντικοί και οι ασήμαντοι, οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι του βίου μας καθώς και αυτοί που δεν θα τον αγγίξουν ποτέ. Οι χαμένοι στο πριν της ιστορίας, στο μετά του μέλλοντος μας, στο αλλού της υδρογείου.

6. Ο κόσμος συντίθεται (και συνθλίβεται) ως τέτοιος στο πουθενά της καθοριστικής άγνοιας που μας κάνει αιωνίως μικρά παιδιά που ρωτούν συνεχώς, που ξυπνούν και κοιμούνται αγκαλιά με το “τι” και το “γιατί” που μοιάζουν το αγαπημένο τοτέμ/παιχνίδι τους.

7. “Παιδιά του κόσμου” είμαστε που αναρωτιούνται, που ερευνούν και αναζητούν ένας μέρος της αλήθειας που μας γέννησε και ένα άλλο αυτής που θα μας πάρει πίσω, γιατί της ανήκουμε….

8. Κάθισα λοιπόν και έντυσα μουσικά εκείνη τη συνέντευξη, είχα 2-3 χρόνια να παίξω με τα μπιμπλίκια του ableton αλλά νομίζω πως κάτι κατάφερα…

9. Το κομμάτι το ονόμασα PANDEMIX TUNES, το έχω ανεβάσει στο Υoutube ( https://youtu.be/uwJJNFJCtHE) και στο Βandcamp (https://tomasio.bandcamp.com/…/pandemix-tunes-tomasio-reowrk).

10. Για τους φίλους μου τους DJ που θέλουν να το κατεβάσουν το έχω και σε λινκ στο dropbox αρκεί να μου στείλουν μήνυμα για να τους το στείλω….

10+1. Καλή ακρόαση και καλή αντάμωση όπως δε ξεχνά να μου λέει, όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, η μητέρα μου…!!!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα