Featured

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Είχε γίνει ΕΔΕ για τον καθηγητή του ΑΠΘ από την Πρυτανεία

Συνεχίζεται η βροχή των καταγγελιών και των αποκαλύψεων.

Parallaxi
αποκαλυψη-είχε-γίνει-εδε-για-τον-καθηγ-711318
Parallaxi

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο ζήτημα των αποκαλύψεων που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου η parallaxi 

Η συγκλονιστική περιγραφή που μας έκανε η παθούσα προκάλεσε έναν καταιγισμό μηνυμάτων συμπαράστασης, επιβεβαίωσης και νέων καταγγελιών για τη δράση του συγκεκριμένου προσώπου, από απόφοιτες του τμήματος.

Μια νέα μαρτυρία φέρνει στο φως η parallaxi  σήμερα. Πρόκειται για το κείμενο της Γ.Π. που ακολουθεί:

Διανύαμε το χειμερινό εξάμηνο. Δεν ήμουν ούτε 20 χρόνων. Έπρεπε να πάω στο γραφείο του για θέμα εργασίας με μια φίλη μου. Δυστυχώς δεν μπόρεσε, πήγα μόνη. Είχα ακούσει φήμες αλλά ούτε κατά διάνοια δεν τα πίστευα. Ήταν τόσο καλός! Κάθισα, αφού ρώτησε τα τυπικά χαμογελούσε λέγοντας μου ότι αποπνέω υπέροχη αύρα, έχω καλή ψυχή και διάφορα τέτοια.

Ένιωθα αμήχανα για όλη αυτή την κολακεία, ήταν καθηγητής μου! Με πλησίασε με σκοπό να με αγκαλιάσει ενώ έλεγε πως ήθελε λίγη από την αύρα μου και να μην φοβάμαι, είναι ανθρώπινο. Κόλλησε πάνω μου και κουνούσε ρυθμικά το σώμα του. Θυμάμαι ακόμα το έντονο άρωμα του. Είχα “παγώσει”, ήθελα να κλάψω. Γινόταν όλο και πιο έντονο ώσπου σταμάτησε.

Έφυγα σχεδόν τρέχοντας προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τι έγινε. Μέχρι και σήμερα πίστευα πως μάλλον είχα παρεξηγήσει εφόσον ποτέ κανείς δεν έχει μιλήσει. Επιτέλους επιβεβαιώνεται ότι όλη εκείνη η αηδία που ένιωσα δεν ήταν της φαντασίας μου, απέναντι στον “εξαιρετικά καλοσυνάτο καθηγητή“.

Σήμερα προς τιμήν του επικοινώνησε μαζί μας ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νίκος Παπαϊωάννου και μας διαβεβαίωσε ότι για τον ίδιο είναι ζήτημα τιμής, ως εκπαιδευτικός, πατέρας και Πρύτανης να πέσει φως σε μια τέτοια υπόθεση που ρίχνει βαριά σκιά σε ένα από τα τμήματα του Ιδρύματος καθώς και σε κάθε άλλη παρόμοια υπόθεση.

Η ΑΝ.εξάρτητη ΟΜ.ομάδα Ι.στορικού Α.ρχαιολογικού (σχήμα που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο μεταξύ έχει ήδη υπάρξει μια επικοινωνία αρκετών πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ και θα υπάρξει από κοινού πλέον καταγγελία με στοιχεία.

Η κινητικότητα είναι μεγάλη και η απαίτηση για δράση αποτυπώνεται στο παρακάτω κείμενο που αναρτήθηκε στην ομάδα των φοιτητών και αποφοίτων:

Το τμήμα οφείλει να αναλάβει δράση και εάν και εφόσον δεν υπάρχει ένα παρελθόν ενεργειών πρέπει να ληφθεί πρωτοβουλία.
  • Νομική υποστήριξη και ανάληψη εξόδων διαδικασιών από την νομική υπηρεσία του Α.Π.Θ.
  • Ανάληψη του θέματος από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Δημιουργία επιτροπής διερεύνησης του θέματος με προτροπή και υποστήριξη των θυμάτων.
  • Κινητοποίηση του συλλόγου καθηγητών και φοιτητών για την δημιουργία μόνιμης επιτροπής για την παρακολούθηση και διερεύνηση θεμάτων συγκεκριμένα έμφυλης βίας.
  • Διαγραφή ακαδημαϊκών τίτλων του καθηγητή από το πανεπιστήμιο.

Η parallaxi αποκαλύπτει σήμερα ότι για τον συγκεκριμένο καθηγητή έφτασαν το 2013 ανώνυμη καταγγελία στην τότε Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Επικοινωνήσαμε με τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που μας επιβεβαίωσε το περιστατικό. 

”Πράγματι επί των ημερών της Πρυτανείας μου έφτασε στο γραφείο μου ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε σε καθηγητή του τμήματος. Παρήγγειλα την πραγματοποίηση ΕΔΕ που θα έλεγχε τις καταγγελίες, δυστυχώς όμως δεν υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες ώστε να στηριχθεί η καταδίκη και έτσι η υπόθεση πήγε στο αρχείο”.

Και όντως συνέβη έτσι καθώς εκείνη την εποχή οι παθούσες δίστασαν να καταγγείλουν επώνυμα όσα σήμερα έρχονται στο φως και η υπόθεση της έρευνας έληξε άδοξα. Σήμερα παρόμοια ΕΔΕ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς ο καθηγητής έχει βγει στη σύνταξη και μόνος αρμόδιος να ψάξει το ζήτημα είναι η ίδια η δικαιοσύνη.

Μια νέα καταγγελία αυτή τη φορά για καθηγητή του Γεωλογικού έγινε απόψε σε σελίδα των φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος:

Η Η. Κ. δημοσίευσε την καταγγελία της στην ομάδα του facebook ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΠΘ.

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα