Ένα σαββατοκύριακο στο Ελατοχώρι
Στους ζόρικους καιρούς, αλλά και σε κάθε καιρό, η συνταγή της επιτυχίας είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Ένα το κρατούμενο. Ένα δεύτερο είναι πως στην Ελλάδα της Κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που με σεμνότητα και με συνέπεια κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα. Και ένα τρίτο πως σε μια χώρα με τουριστικά best υπάρχουν και μέρη […]
Στους ζόρικους καιρούς, αλλά και σε κάθε καιρό, η συνταγή της επιτυχίας είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Ένα το κρατούμενο. Ένα δεύτερο είναι πως στην Ελλάδα της Κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που με σεμνότητα και με συνέπεια κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα. Και ένα τρίτο πως σε μια χώρα με τουριστικά best υπάρχουν και μέρη που η ομορφιά και όσα προσφέρουν τα κάνουν ιδανικούς προορισμούς. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ελατοχώρι της Πιερίας όλοι οι παραπάνω λόγοι μαζί συμμάχησαν και κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Όσοι βρεθήκαμε εκεί είχαμε μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε την πολυπλοκότητα και το υψηλό επίπεδο κρασιών της Πιερίας, συνδυασμένα με τις παραδοσιακές της γεύσεις και συγχρόνως να ανακαλύψουμε μια περιοχή με απαράμιλλη ομορφιά. Για 2η χρονιά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, διοργάνωσε μια μοναδική Γιορτή κρασιού και γεύσης, σε συνεργασία με τους οινοποιούς της Πιερίας. Σε ένα πετρόκτιστο χώρο στο κέντρο του οικισμού, είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε νέες και παλαιές εσοδείες των οινοποιείων συνοδεύοντας τα με τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές.
Τα ξενοδοχεία του χωριού, τα εστιατόρια, οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι ήταν μαζί έτοιμοι να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο όλους εμάς που βρεθήκαμε σε μια αληθινά υπέροχη ευκαιρία γνωριμίας με ένα νομό από τους πιο ξεχωριστούς της Ελλάδας και με μια παραγωγή προϊόντων που δικαιώνει την ελπίδα για μια αλλιώτικη αναγέννηση της ελληνικής επαρχίας με φρέσκες ιδέες. Το πρωί οι γευστικές δόκιμες και το βράδυ ένα εκπληκτικό δείπνο στο Semeli που μας φιλοξένησε μαζί με το κτήμα Οινόβιον συμπλήρωσαν ιδανικά τη διαμονή μας στο υπέροχο Ελατοχώρι που τα χιόνια δεν έχουν λιώσει ακόμα στο χιονοδρομικό του, παρότι Απρίλης…
Τα οινοποιεία που συμμετέχουν ήταν:
Κτήμα Αδάμου Κτήμα Πιερία Ερατεινή Κτήμα Γραμματόση Κτήμα Οινόβιον (Απόστολος Κούρτης) Κτήμα Παπαγιαννούλη Κτήμα Χρυσοστόμου Κτήμα Νίκου Μάνου Κτήμα Ξηρομερίτη Κτήμα Παντούλη
Οι παραγωγοί παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που συμμετέχουν ήταν:
Φάρμα Φωτιάδη Αλλαντοποιεία Τουλίκας Τυροκομικά Καραμήτρος Τσάι Ολύμπου «Ολυμπος Νέκταρ»