Parallax View

Καλωσήρθατε κ. Πρωθυπουργέ στη Θεσσαλονίκη

Μια πόλη μαθημένη να τρώει σανό θα υποδεχτεί σήμερα τον Πρωθυπουργό-Μεσσία και θα ακούσει πώς την τιμά όντας υποψήφιος στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

Γιώργος Τούλας
καλωσήρθατε-κ-πρωθυπουργέ-στη-θεσσαλ-994427
Γιώργος Τούλας

Το δελτίο τύπου που έφτασε χθες είναι απλό και περιεκτικό:

Δευτέρα 10 Απριλίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το πρωί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκας».

Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών και τη Στοά Μοδιάνο.

Η επίσκεψη αυτή είναι η αναβλημένη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε στη Θεσσαλονίκη μια μέρα μετά την τραγωδία των Τεμπών. Τότε που θα επισκεπτόταν το ανύπαρκτο κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ. Τότε αναγκάστηκε να αναβάλει την επίσκεψη. Διότι καταλαβαίνουμε όλοι τι θα συνέβαινε…

Σήμερα όμως, με τα δημοσκοπικά ποσοστά στη Θεσσαλονίκη να δείχνουν έντονα τη δυσαρέσκεια της πόλης έρχεται. Θα επισκεφτεί, ανάμεσα στα άλλα, το στρατόπεδο Παύλου Μελά το οποίο σταδιακά θα μετατραπεί σε πάρκο. Πολύ σταδιακά όμως. Τα πρώτα γράμματα στη διεκδίκηση του στρατοπέδου ”έγραψαν” οι Δήμαρχοι Σταυρούπολης, ο αείμνηστος Χρήστος Τσακίρης και ο Σπύρος Μπαρούτας στη δεκαετία του ογδόντα. Πολλοί πρωθυπουργοί έκτοτε το υποσχέθηκαν για να γίνει. Σαράντα χρόνια πέρασαν…

Θα πάει επίσης ο Πρωθυπουργός σε κάτι χωράφια όπου θα ανεγερθεί το ογκολογικό νοσοκομείο της πόλης. ΘΑ. Θα μπορούσε να πάει και απέναντι που ακυρώθηκε η ανέγερση του παιδιατρικού. Δεν θα πάει όμως. Ούτε στο Λοιμωδών και το Παναγία θα πάει. Γιατί απλά τα έκλεισαν. Ούτε σε καμία εφημερία νοσοκομείου θα πάει.

Όπως του Παπανικολάου, λίγο παραπάνω που έκλεισε πρόσφατα η Καρδιοχειρουργική, που είχε φτιάξει ο αείμνηστος Παναγιώτης Σπύρου. Γιατί δεν πάει στο Ιπποκράτειο όπου μια απλή επέμβαση έχει χρόνο αναμονής 3 χρόνια και τώρα χειρουργούνται όσοι είναι γραμμένοι στη λίστα του Δεκεμβρίου του 2020;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια νύχτα στα επείγοντα

Μαθαίνω ότι υπήρχαν σκέψεις ο Πρωθυπουργός να επισκεφτεί πάλι και σταθμό του μετρό. Δεν θεωρήθηκε καλή ιδέα και βγήκε από το πρόγραμμα. Είναι νωπές και οι μνήμες που έλεγε σε βίντεο ότι το μετρό θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2023.

Δεν πήγε καλά αυτό. Επίσης δεν έχει πλάκα πια. Κάποτε ας πούμε όταν ο Γιώργος Σουφλιάς , σε επίσκεψη του το 2008, βάφτιζε τους μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης το 2008 Γιωρίκα και Κωστίκα είχε πλάκα. Σου λέγανε το 2012 θα έχεις μετρό. Τώρα δεν έχει πλάκα. Γιατί δεν ξέρεις αν θα έχεις ούτε το 2025 πια.

Τίποτε άλλο δεν έχει ο Πρωθυπουργός να επισκεφτεί;  Θα πάει λέει σε συμβουλευτικό κέντρο για τη βία κατά των γυναικών. Κρίμα, θα μπορούσε να πάει στον ξενώνα των παραβατικών ανηλίκων στη Σβώλου που έκανε δουλειά σπουδαία. Αλλά τον έκλεισε πρόπερσι. Θα μπορούσε να πάει στον τόπο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Αλλά δεν έκανε τίποτε για τη βία στο ποδόσφαιρο. Α ναι, έφερε κάτι μεθυσμένους διαιτητές από την Πολωνία και θα πάει τον τελικό στην Κύπρο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Στο μεταξύ άλλος ένας χαροπαλεύει στα Ιωάννινα και το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη έγινε καταδρομική επίθεση σε ψησταριά στις 40 Εκκλησιές χουλιγκάνων την ώρα που έτρωγαν οικογένειες.

Τέλος θα πάει στην αγορά Μοδιάνο. Που είναι ιδιωτικό έργο. Δικό του δεν έχει κάτι να δείξει; Κανένα εργοτάξιο πουθενά; Όσα υποσχέθηκε στη ΔΕΘ, το 19, το 20, το 21, το 22 απλά δεν ξεκίνησαν ή δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Το μουσείο Ολοκαυτώματος, η ανάπλαση της ΔΕΘ, η ενοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, το Thesintec, το επιχειρηματικό κέντρο στους Λαχανόκηπους, η πλατεία Ελευθερίας, κάτι μεγάλα ενυδρεία, τo παλατάκι που θα γινόταν τοπόσημο και τώρα θα γίνει καφετέρια, τα νέα γήπεδα για τις ομάδες της πόλης, ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, ο μολυσμένος αέρας της πόλης που μας καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πόλη της Καινοτομίας η αναβάθμιση του ΟΑΣΘ, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η βιομηχανική συγκέντρωση στο Καλοχώρι,  το επιχειρηματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού…

«Από το 2019 έγιναν πολλά. Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη μας, με κύριο στόχο το 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε χθες στην εφημερίδα της πόλης, τη Μακεδονία.

Ναι αλλά δεν μας είπε ποια. Τα ελάχιστα χιλιόμετρα της Γαλάτιστας που μας πήρε 30 χρόνια να ολοκληρώσουμε;

Το νέο Ελντοράντο λέγεται 2030. Μια πόλη μαθημένη να τρώει σανό θα υποδεχτεί σήμερα τον Πρωθυπουργό-Μεσσία και θα ακούσει πώς την τιμά όντας υποψήφιος στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Ανύπαρκτοι βουβοί τοπικοί  βουλευτές θα χειροκροτήσουν και μόλις φύγει θα πέσει πάλι πένθος στο Νεκρομαντείο. Καλώς ήρθατε κ. Πρωθυπουργέ. Δεν έχει πλάκα όμως η επίσκεψη σας…

Το βράδυ στη σελίδα του Πρωθυπουργού θα ανέβει κάποιο βίντεο από την επίσκεψη, χορηγημένο, ίσως με τα 400 εκ. ευρώ που χρωστά η ΝΔ στις τράπεζες. Κάποιοι θα βάλουν μια καρδούλα, χωρίς να το πολυσκεφτούν. Σε ένα μήνα έχουμε εκλογές.

Υγ, Οι συνάδελφοι που θα τον συνοδέψουν θα ρωτήσουν τίποτε; Ή είναι εκλογές και καλύτερα να σωπάσουμε μπας και πάρουμε καμιά διαφήμιση και κανένα διορισμό σε γραφείο τύπου…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα