Parallax View

My Summer Issues: κοκτέιλ δηλαδή κ-α-λ-ο-κ-αί-ρι

Είτε το ονομάσουμε summer in the city, είτε το ονομάσουμε Φολέγανδρο, Παξούς και Σαντορίνη, παραμένει καλοκαίρι.

Έλενα Ταξίδου
my-summer-issues-κοκτέιλ-δηλαδή-κ-α-λ-ο-κ-αί-ρι-0
Έλενα Ταξίδου

Είτε το ονομάσουμε summer in the city, είτε το ονομάσουμε Φολέγανδρο, Παξούς και Σαντορίνη, παραμένει καλοκαίρι.

Eίτε είστε ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ήδη προγραμματίσει πού και πώς θα το περάσουν, είτε σε εκείνους που δεν προγραμμάτισαν τίποτα (καθώς καλοκαίρι και πρόγραμμα δεν ταιριάζουν) η κοινή συντεταγμένη και των μεν αλλά και των δε είναι μία: cocktails.

Εάν οργώσεις γραφικά λευκά σοκάκια ή τα ήδη γνώριμα τις γειτονιάς σου, μπορείς να τα ζητήσεις από τον αγαπημένο σου τύπο πίσω από το bar. Εάν είσαι από εκείνους που δεν σκοπεύουν να οργώσουν τίποτα και απλά να ανηφορίσουν προς ταράτσες και βεράντες τότε είναι η ιδανική ευκαιρία να τα κάνεις με τα χεράκια σου και να μεθύσεις καλοκαιρινά υπεύθυνα με πρόσωπα γνώριμα και αγαπημένα.

Εδώ τα δύο διαχρονικά αγαπημένα κάθε καλοκαιριού. Μικρή συμβουλή: παίξτε με τις αναλογίες, κάντε τα στραβά μάτια σε λεπτομέρειες και κάντε την πάπια, γιατί καλοκαίρι σημαίνει και αφραγκίες. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Watermelon Tequila Cocktail: 1/4 της κούπας νερό, 1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη 8 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια σαφώς), 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό lime, 1 και 3/4 κούπας blueberries, 3/4 κούπας φρέσκα φύλλα μέντας, 1 και 1/4 κούπας silver tequila και φυσικά πάγο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για ένα περίπου λεπτό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε έπειτα το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείται το καρπούζι μέχρι να γίνει εντελώς λείο και χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι , το σουρώνεται όσο πιο πολύ μπορείτε έτσι ώστε να κρατήσετε μόνο τον χυμό του καρπουζιού , πετώντας έπειτα τον πολτό. Σε μία μεγάλη κανάτα ρίχνετε το σιρόπι, το χυμό λάιμ, τα φύλλα μέντας και τα blueberries και ανακατέψτε ελαφρά με ένα ξύλινο αναδευτήρα. Προσθέστε την τεκίλα και το χυμό καρπούζι και διατηρείστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρετέ το σε παγωμένα γυάλινα ποτήρια και προσθέστε μερικά κλωναράκια δυόσμου προαιρετικά.

Blackberry-Mint Julep: αρκετό τριμμένο πάγο, 1/4 της κούπας blackberries, φύλλα δυόσμου και μέντας, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 και 1/2 δόση bourbon.

Γεμίστε μέχρι τη μέση το ποτήρι με πάγο. Σε ένα σέικερ ρίξτε τα blackberries, την ζάχαρη, το bourbon, τα φύλλα μέντας και 1/3 της κούπας πάγο και ανακινήστε καλά. Ρίξτε το ποτό στο ποτήρι σουρώνοντάς το και πατώντας καλά τα blackberries για να βγάλουν τελείως τους χυμούς τους. Και προσθέτετε στα ποτήρια κλαδάκια δυόσμο και ολόκληρα blackberries.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Οδηγός καλής ζωής Θεσσαλονίκη: Τα bars και oι μουσικές σκηνές

Πέντε απρόβλεπτες ταράτσες της πόλης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα