5000 πιάτα μπριάμ με θέα τη θάλασσα
Ο καιρός ήταν μουντός αλλά εκτός από μια ελαφριά ψιχάλα γενικά επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να χαρούν την πεζοδρομημένη Νίκης. Συνεχίζοντας προς τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση τη Νέα Παραλία, μια ολόκληρη φιέστα είχε στηθεί ενώ η περιοχή μοσχοβολούσε λαδερό φαγητό. Ωργανωμένη καλά η εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων είχε από όλα και κυρίως δεν άφησε […]
Ο καιρός ήταν μουντός αλλά εκτός από μια ελαφριά ψιχάλα γενικά επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να χαρούν την πεζοδρομημένη Νίκης. Συνεχίζοντας προς τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση τη Νέα Παραλία, μια ολόκληρη φιέστα είχε στηθεί ενώ η περιοχή μοσχοβολούσε λαδερό φαγητό. Ωργανωμένη καλά η εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων είχε από όλα και κυρίως δεν άφησε κανέναν περαστικό που το επιθυμούσε νηστικό. Οι μάγειρες ανακάτευαν το μπριάμ κατσαρόλας (εδώ το λέμε και τουρλού), μπριάμ συνήθως εννοούμε τα λαχανικά μαγειρεμένα στον φούρνο.
Μια εξέδρα είχε στηθεί από όπου γνωστοί τηλεμάγειροι πρότειναν συνταγές και έδωσαν χρήσιμα tips για τη μη σπατάλη τροφίμων, οι μάγειροι ανακάτευαν τις μεγάλες μαρμίτες κάτω από τις άσπρες τέντες και ένα πλήθος εθελοντών σέρβιρε και καθοδηγούσε τον κόσμο. Αποτέλεσμα να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια και η αναμονή στην ουρά να είναι σύντομη και χωρίς γκρίνιες. Στο χώρο είχαν στηθεί και κάδοι κομποστοποίησης όπου οι “καλεσμένοι” άδειαζαν τα υπολείμματα του φαγήτου και σε διαφορετικούς κάδους πετούσαν τα πλαστικά μπολ και τα πηρούνια. Το μπριάμ ήταν νοστιμότατο και περιείχε κολοκυθάκια, μελιτζάνες, καρότα, πατάτες, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και μανιτάρια. Μπράβο στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και σε όσους πρόσφεραν γι΄αυτήν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση της εκδήλωσης Με-νου για 5000 διαβάστε εδώ