Το αμερικανικό ουίσκι Bulleit «κατακτά» τον κόσμο!

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ένας Γάλλος μετανάστης στην Αμερική έπιασε δουλειά σε ένα καπηλειό κάπου στην Ιντιάνα. Ο Augustus Bulleit άρχισε να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του στο μπράντι, για να παρασκευάσει μικρές παρτίδες bourbon που γίνεται διάσημο επειδή το επιλέγουν οι πιο θαρραλέοι και σκληροτράχηλοι άντρες της Αμερικής – οι συνοριοφύλακες. […]

Parallaxi
το-αμερικανικό-ουίσκι-bulleit-κατακτά-τον-21364
Parallaxi
_dsc6597.jpg

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ένας Γάλλος μετανάστης στην Αμερική έπιασε δουλειά σε ένα καπηλειό κάπου στην Ιντιάνα. Ο Augustus Bulleit άρχισε να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του στο μπράντι, για να παρασκευάσει μικρές παρτίδες bourbon που γίνεται διάσημο επειδή το επιλέγουν οι πιο θαρραλέοι και σκληροτράχηλοι άντρες της Αμερικής – οι συνοριοφύλακες. Το 1860 ο πρωτοπόρος αυτός παραγωγός ουίσκι εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ενώ μεταφέρει βαρέλια ουίσκι από την Ιντιάνα στη Νέα Ορλεάνη, και μαζί του εξαφανίζεται και η συνταγή για το θρυλικό του bourbon.

Το 1987, ο Tom Bulleit τρισέγγονος του Augustus, παρατάει την επιτυχημένη καριέρα του δικηγόρου για να υλοποιήσει ένα όνειρο ζωής, αναβιώνοντας την οικογενειακή παράδοση στην απόσταξη με βάση τη συνταγή του προ-προπάππου του. Το Bulleit Bourbon και το Bulleit Rye είναι τα αγαπημένα Bourbon & Rye ουίσκι μικρής παραγωγής της Αμερικής με εντυπωσιακά υψηλή περιεκτικότητα σε σίκαλη, 28% και 95% αντίστοιχα! Tο ξεχωριστό τους μπουκάλι είναι εμπνευσμένο από τα καφέ γυάλινα μπουκάλια που παράγονταν στα μέσα του 19ου αιώνα. Όπως και τότε έτσι και σήμερα τα δυο ουίσκι παράγονται σε μικρές παρτίδες, χρησιμοποιώντας καθαρό νερό φιλτραρισμένο μέσα από ασβεστόλιθο, το οποίο αποτελεί τη βάση του χαρακτήρα του ουίσκι, ενώ τα καπνισμένα βαρέλια από αμερικανική δρυ ευθύνονται εξ ολοκλήρου για το χρώμα τους και εν μέρει για τη γεύση τους.

Μιλήσαμε με την Trish Mannion (Global Marketing Manager του Bulleit) όντας το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να μιλήσει για την αυθεντικότητα αυτού του εξαιρετικής ποιότητας ουίσκι που λανσάρεται στην Ελλάδα.

1. Εδώ και πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στη βιομηχανία των Spirits και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε μ΄αυτό το επάγγελμα;

Βρίσκομαι σ΄αυτήν τη δουλεια εδώ και 13 χρόνια και στην πραγματικότητα εγώ ζητούσα από το πρώτο μου αφεντικό να με προσλάβει –κάθε βδομάδα επί τέσσερις μήνες. Τόσο παθιασμένη ήμουν με την προοπτική να δουλέψω σε ένα από τα υπέροχα brands που διαθέτει η Diageo.

2. Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να ακολουθήσει αυτήν την καριέρα;

Το πιο σπουδαίο πράγμα του να είσαι γυναίκα στο χώρο του ουίσκι είναι ότι έχω την ευκαιρία να συστήσω το προϊόν σε άλλες γυναίκες που παραδοσιακά πιστεύουν ότι το ουίσκι είναι ένα «ανδρικό ποτό». Αλλά το Bulleit το απολαμβάνουν όλοι όσοι αγαπούν το ουίσκι είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες! Η κατηγορία των γυναικών που πίνουν ουίσκι, όπως και αυτών που εργάζονται στην βιομηχανία του ουίσκι, είναι ανερχόμενη και είμαι ενθουσιασμένη να βλέπω ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μου αρέσει επίσης η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών που βλέπω στις αίθουσες καθώς ταξιδεύω για τις παρουσιάσεις –σε σύγκριση με αυτό που συνέβαινε όταν ξεκίνησα. Η στροφή συμβαίνει και είναι υπέροχο!

3. Είστε υπεύθυνη για το λανσάρισμα του Bulleit σε 30 χώρες παγκοσμίως, σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών. Ακούγεται σαν θαύμα. Μιλήστε μας για αυτό το success story.

Χρειάστηκε σκληρή δουλειά και ένας συνδυασμός πολλών ταλαντούχων και παθιασμένων ανθρώπων στον κόσμο που εργάζονται σκληρά ώστε να βοηθήσουν να προωθηθεί το Bulleit στις αγορές τους. Η ψυχή όλων στην πραγματικότητα είναι ο ιδρυτής μας, Tom Bulleit, που ονειρευόταν χρόνια να λανσάρει το ουίσκι του σε όλο τον κόσμο. Είμαι ταπεινά υπερήφανη που βρίσκομαι στο πηδάλιο αυτής της ιστορίας και ελπίζω απλώς να κάνω τις σωστές κινήσεις γι΄αυτόν και το brand του καθώς το λανσάρουμε  και το αναπτύσσουμε.

4. Τι είναι αυτό που κάνει το Bulleit τόσο ξεχωριστό;

Η ρευστότητα. Διαθέτει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίκαλη από τα περισσότερα ουίσκι που ο κόσμος προτιμά να πίνει σκέτα, με πάγο ή σε εξαιρετικά κοκτέιλ. Η ιστορία μας. Ο ιδρυτής μας, Tom Bulleit, πήρε μεγάλο ρίσκο όταν παράτησε την δουλειά του ως δικηγόρος για να αναβιώσει την ηλικίας ενός αιώνα οικογενειακή συνταγή για bourbon. Πιστεύω πως αυτό το πνεύμα πρωτοπορίας είναι που μιλά και εμπνέει τους ανθρώπους. Η σχέση μας με τους bartender σε όλο τον κόσμο. Όταν ο Τομ ξεκίνησε να λανσάρει το Bulleit, εξασφάλισε την δυνατότητα να ακούει αυτά που οι bartender ανά τον κόσμο έλεγαν και ζητούσαν. 

5. Ποιο είναι το αγαπημένο σας κοκτέιλ με Bulleit;

Εξαρτάται από τη διάθεσή μου, την παρέα και το μέρος που βρίσκομαι. Η προτίμηση μου είναι  ένα Boulevardier, αλλά μου αρέσει επίσης και ένα  BLT (Bulleit, αρκετό χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε με tonic) ειδικά το καλοκαίρι, επειδή έχει τόσο δροσιστική γεύση. Όπως και να έχει καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των Ιπποδρομιών στο Κεντάκι, το κλασικό Mint Julep* είναι το απόλυτο must!

*Το μοντέρνο Mint julep κατάγεται από τη Μέση Ανατολή και, συγκεκριμένα, από ένα ποτό που ονομάζεται “Julab” και παρασκευάζεται με νερό και ροδοπέταλα. 

6. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που θα δίνατε σε ένα  νέο bartender  που ξεκινά τώρα την καριέρα του/της;

Αυτή είναι μια πολύ καλή εποχή να είσαι bartender, καθώς η αξιοπιστία, ο επαγγελματισμός και η δημιουργικότητα στην βιομηχανία είναι ψηλότερα από ποτέ. Θα του έλεγα ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει δουλειά με μια ομάδα ανθρώπων για την οποία αγαπά να δουλεύει, να χαμογελά και να γελά όσο μπορεί και να μεταφέρει όλη τη δημιουργικότητα και το πάθος του στη δουλειά κάθε μέρα!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα