Το πιο συζητημένο εστιατόριο της πόλης
Ξεκίνησε μέσα στην άνοιξη, στο πουθενά, χωρίς διαφήμιση, προώθηση, δημόσιες σχέσεις ή κάτι σχετικό, παρά μόνο μια σελίδα στο fb που λέει: ”Στο duck private cheffing αγαπάμε πολύ το καλό φαγητό και σεβόμαστε την πρώτη ύλη. Γι’ αυτό επιλέγουμε φρέσκα υλικά εποχής από τον λαχανόκηπο, νωπά κρέατα και συνταγές μαγειρεμένες με ιδιαίτερο μεράκι” και κατάφερε […]
Ξεκίνησε μέσα στην άνοιξη, στο πουθενά, χωρίς διαφήμιση, προώθηση, δημόσιες σχέσεις ή κάτι σχετικό, παρά μόνο μια σελίδα στο fb που λέει: ”Στο duck private cheffing αγαπάμε πολύ το καλό φαγητό και σεβόμαστε την πρώτη ύλη. Γι’ αυτό επιλέγουμε φρέσκα υλικά εποχής από τον λαχανόκηπο, νωπά κρέατα και συνταγές μαγειρεμένες με ιδιαίτερο μεράκι” και κατάφερε να γίνει το μεγαλύτερο talk of the town της χρονιάς. Βρίσκεται σε έναν παράδρομο του δρόμου της Χαλκιδικής, ο οποίος ξεκινά από το ύψος του Nodo. Καθώς πλησιάζεις περίπου ένα χιλιόμετρο μετά, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και σε ένα κοπάδι αγριεμένων σκυλιών, ένα μικρό φωτισμένο όμορφα κτίσμα με γυάλινες προσόψεις σου φανερώνει το Duck.
To εσωτερικό του μοιάζει με σπίτι, ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι με ένα βάζο λουλούδια δεσπόζει και δίπλα ακριβώς μπροστά στα μάτια σου ένας τετράγωνος πάγκος γέματος πιατικά, σερβίτσια και μπουκαλάκια παντός είδους. Και μια κουζίνα. Εκεί μπροστά στα μάτια σου. Εκεί ακριβώς που τρεις γυναίκες παρασκευάζουν ότι έχει η κάρτα της ημέρας.
Τη μέρα που εμείς πήγαμε ήταν πιάτα με βάση το κρέας. Τάλιατες, Rib Eye, παϊδάκια, μπιστέκες. Και σαλάτες με φρεσκοβρασμένα λαχανικά και κριθαρώτα και ριζότα που μοσκοβολούσαν λάδι τρούφας και φρέσκια ντομάτα.
Και καθώς τα πιάτα πηγαινοέρχονταν στα τραπέζια και η εξώπορτα ανοιγόκλεινε για τα απαραίτητα τσιγάρα στον αγρό των συνδαιτυμόνων, ανάμεσα στα πρώτα και τα κυρίως, το σκηνικό έμοιαζε βγαλμένο λες από ταινία. Τζαζ, γλυκός φωτισμός και μαγειρική στο απόλυτο μεγαλείο της, στην αποθέωση της, εκεί μπροστά μας, με ένα τρόπο που έμοιαζε με πράξη θεατρικού έργου.
Και το κοινό που κάνει πια κράτηση βδομάδες πριν ήταν μια μίξη του πληθυσμού της πόλης. Υπουργοί και βιομήχανοι, καλλιτέχνες και περίεργοι για νέες εμπειρίες, bon viveur και αναζητούντες την απόλαυση.
Το Duck αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο πετυχημένη ιδέα εστίασης της χρονιάς στην πόλη και μπράβο στους δημιουργούς του. Οι τιμές του φλερτάρουν με την παλιά εποχή, του life style προσπαθώντας να ισορροπήσουν στο σήμερα, οι σαράντα όλες και όλες καρέκλες του όμως που γεμίζουν ασφυκτικά κάθε βράδυ το κάνουν περιζήτητο.
Η έκπληξη της χρονιάς στην πόλη.
Τιμές: Από 20-30 ευρώ το άτομο με το κρασί.
*Duck, Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, τηλ 231 551 9333