Πολιτισμός

14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Θρίλερ, δράση, κωμωδία, ταινίες για όλα τα γούστα! 

Parallaxi
14-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-902094
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου! 

Μέχρι Το Τέλος (2014) σε σκηνοθεσία Τόμι Λι Τζόουνς

Στην παγωμένη Νεμπράσκα του 1845, στα σύνορα του Δυτικού κόσμου, η μοναχική Μέρι αναλαμβάνει να μεταφέρει πίσω στον πολιτισμό τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους.

Στη διαδρομή θα την ακολουθήσει ο Μπριγκς, επικηρυγμένος λιποτάκτης, ο μοναδικός άντρας που θα τολμήσει να την πλησιάσει τόσο, ώστε η Μέρι να τον ζητήσει σε γάμο. Όποια κι αν είναι η απόφαση του Μπριγκς – μια ζωή οικογενειακή ή τυχοδιωκτική – τίποτα δε θα είναι πια ίδιο για τους δυο τους, αλλά και για τον κόσμο τους που βρίσκεται στα πρόθυρα των μεγάλων αλλαγών.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/05 στις 22.00

Ποίηση Χωρίς Τέλος (2016) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Σαντιάγο, Χιλή. Τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ο «Αλεχαντρίτο» Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του, μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής. Βυθισμένος σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού και απελευθέρωσης από κοινωνικούς περιορισμούς, θα ζήσει με ανθρώπους του πνεύματος, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/05 στη 01.45

Othello (1951) σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς

Καθώς μια νεκρική πομπή μεταφέρει τον Οθέλο και τη Δυσδαιμόνα στην τελευταία τους κατοικία, ο καταδικασμένος σε θάνατο Ιάγος θυμάται το χρονικό της όλης τραγωδίας.

*ΒΟΥΛΗ TV, Παρασκευή 27/05 στις 22.00

Μην Πεις Λέξη (2001) σε σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον συνεργό τους, Πάτρικ και εξαφανίζονται με τη “λεία”. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Νέιθαν Κόνραντ, διακεκριμένος ψυχίατρος, που έχει αναλάβει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ ο οποίος απάγει τη κόρη του εκβιάζοντάς τον να “εισχωρήσει” στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον χαμένο θησαυρό…

*OPEN BEYOND, Παρασκευή 27/05 στη 01.00

Τα Μαύρα Τριαντάφυλλα (2016) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

 Η όμορφη ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου ‘Bloomers’, Άμπι Νάιτ, καλείται να παραδώσει ένα μπουκέτο μαύρα τριαντάφυλλα στη Νομική Σχολή της περιοχής όπου είναι φοιτήτρια και η κόρη της. Μπαίνοντας στο γραφείο που έπρεπε να παραδοθούν τα λουλούδια βρίσκει δολοφονημένο έναν πρώην αντίπαλό της δικηγόρο. Όταν βρίσκουν αποτυπώματά της στο «φονικό» όπλο, αρχίζουν και τα προβλήματα για την Άμπι. Ερευνώντας την υπόθεση καταλήγει σε μια λίστα από ύποπτους η οποία περιλαμβάνει ονόματα συναδέλφων του θύματος και των συζύγων τους. Τελικά ποιος πάτησε τη σκανδάλη;…

*MEGA, Παρασκευή 27/05 στις 02.20

G.I. Joe: Η Γέννηση Της Κόμπρα (2009) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς

Η επίλεκτη ομάδα κομάντος G.I. Joe έρχεται αυτή τη φορά αντιμέτωπη με τη μυστηριώδη οργάνωση Κόμπρα: μια σπείρα τρομοκρατών με αρχηγό έναν πανίσχυρο έμπορο όπλων. Τα μέλη της οργάνωσης Κόμπρα έχουν κλέψει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, κι έτσι τώρα η ομάδα G.I. Joe ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

 *ΣΚΑΪ, Παρασκευή 27/05 στις 21.00

Οι Αναλώσιμοι 2 (2012) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Οι Αναλώσιμοι επανενώνονται και ο Κύριος Τσερτς τους προετοιμάζει για μια φαινομενικά απλή αποστολή. Τα σχέδιά τους όμως εκτροχιάζονται όταν ένας από αυτούς δολοφονείται από τον Ζαν Βιλέν. Εχοντας πλέον στο πλευρό τους δύο νέα μέλη, τους Μπίλι Δε Κιντ και Μάτζι, οι Αναλώσιμοι καλούνται να σταματήσουν την απειλή που εγκυμονεί ένα θανάσιμο όπλο αλλά και να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο αδερφό τους.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 27/05 στις 23.15

Όταν Η Γη Σταματήσει (2008) σε σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον

Ένας άγνωστος επισκέπτης από το Σύμπαν εμφανίζεται στη Γη και η αινιγματική παρουσία του προκαλεί αναστάτωση σε όλο τον πληθυσμό. Καθώς όλος ο πολιτικός κόσμος και η επιστημονική κοινότητα προσπαθούν να καταλάβουν την ταυτότητά του αλλά και τις προθέσεις του, μια μητέρα με τον γιο της φαίνεται να έχουν συλλάβει καλύτερο το λόγο της επίσκεψής του, όταν το οικοσύστημα του πλανήτη αρχίζει να δείχνει σημάδια κατάρρευσης…

*ALPHA, Παρασκευή 27/05 στις 23.45

Alien 3: Η Τελική Αναμέτρηση (1992) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Στον πλανήτη-φυλακή Φιορίνα 161 προσγειώνεται ένας θαλαμίσκος που μεταφέρει 4 επιβαίνοντες. Η μόνη που επέζησε είναι η Έλεν Ρίπλεϊ, την οποία περισυνέλεξαν κάποιοι από τους κρατούμενους της φυλακής. Την ίδια στιγμή, το Alien έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε μια νέα φονική μορφή και ενώ επιτίθεται στους κρατούμενους η Έλεν είναι με το μέρος τους και είναι έτοιμη να το εξαφανίσει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος, καθώς ανακαλύπτει ότι το πραγματικό μέγεθος του κινδύνου είναι πολύ μεγαλύτερο.

*ALPHA, Παρασκευή 27/05 στη 01.45

Ουρανοξύστης (2018) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Ο πρώην πράκτορας του FBI και βετεράνος πολέμου, Γουίλ Φορντ, εργάζεται πλέον σε μια εταιρεία security, που αναλαμβάνει τη φύλαξη ουρανοξυστών. Σε μια αποστολή του στην Κίνα, θα αναλάβει τη φύλαξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου κτιρίου της χώρας, στο οποίο όμως θα ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά και θα θεωρηθεί αυτός ως υπεύθυνος. Καταζητούμενος πλέον, ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταστροφή, ώστε να αποκαταστήσει το όνομά του και παράλληλα να σώσει την οικογένειά του, που έχει παγιδευτεί στο φλεγόμενο κτίριο…

*STAR, Παρασκευή 27/05 στις 21.00

Tango And Cash (1989) σε σκηνοθεσία Andrey Konchalovskiy & Albert Magnoli

Ο Ρέι Τάνγκο φορά ακριβά ρούχα, είναι μπον βιβέρ και τον περισσότερο καιρό μιλά στο κινητό με τον χρηματιστή του. Αντίθετα, ο Γκάμπριελ Κας θυμίζει ακόμη οργισμένο έφηβο με το ανέμελο στιλ του και την αρκετά άξεστη συμπεριφορά του. Παρόλα αυτά, οι δυο τους αποτελούν το πιο «αποτελεσματικό» ντουέτο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λος Άντζελες, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Ιβ Περέζ, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο ναρκωτικών. Για τον Ιβ, οι Τάνγκο και Κας θα πρέπει να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Βάζοντας σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο, ο Περέζ καταφέρνει να ενοχοποιήσει τους δύο αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για φόνο και να φυλακιστούν. Ανάμεσα σε κρατούμενους, που οι ίδιοι έχουν κλείσει μέσα, ο Τάνγκο και ο Κας θα πρέπει να συνεργαστούν για μια ακόμη φορά και να παραμερίσουν τις διαφορές τους προκειμένου να επιζήσουν. Διότι ο Ιβ Περέζ είναι αποφασισμένος να τους βγάλει από τη μέση…

*STAR, Παρασκευή 27/05 στις 00.30

Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ (1992) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Η Μάντλιν Άστον, είναι μια σταρ που έχει έμμονη ιδέα με το χρόνο, που περνάει και τα γηρατειά. Όταν, όμως, κατακτά τον Έρνεστ, διάσημο πλαστικό χειρούργο και σύζυγο της Χέλεν Σαρπ, πρώην καλύτερης φίλης της, η τελευταία ορκίζεται εκδίκηση. Έτσι, αποφασίζει να μείνει νέα για πάντα, αποκτώντας το ελιξίριο της νεότητας…

*STAR, Παρασκευή 27/05 στις 02.30

Ο Κατεργάρης (1971) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Χρόνης εργάζεται σε κάποια εταιρία που έχει πρόεδρο έναν σοβαρό και ηθικό άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει ότι οι υπάλληλοί του πρέπει να ακολουθούν τα δικά του πρότυπα ζωής. Κάποια μέρα, η αδελφή του Χρόνη, Εύα, διοργανώνει ένα πάρτι στο σπίτι της, όπου καλεί και τον Αιμίλιο, τον γιο του προέδρου. Την επομένη, ο πρόεδρος κάνει αυστηρότατες παρατηρήσεις στον Χρόνη, που είναι σίγουρος ότι σύντομα θ’ απολυθεί. Ο Πλούταρχος, θείος του Χρόνη και καθηγητής της Θεολογίας, έχει μια κόρη που υποφέρει τα πάνδεινα από τον μπαμπά της. Εκείνος θεωρεί ότι ακόμα και το φιλί είναι ασυγχώρητο αμάρτημα. Έτσι έρχεται να επισκεφτεί τον Χρόνη, προκειμένου να του κάνει παράπονα για την κόρη του, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο. Από τη στιγμή εκείνη τα πράγματα παίρνουν μια απρόσμενη τροπή.

*ANT1, Παρασκευή 27/05 στις 21.00

Spider-Man 3 (2007) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ έχει επιτέλους βρει την ισορροπία ανάμεσα στην αφοσίωσή του στη Μαίρη Τζέιν και στα καθήκοντά του ως υπερήρωα. Αλλά, μία θύελλα φαίνεται στον ορίζοντα… Καθώς ο Spider-Man απολαμβάνει τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου και γίνεται το αντικείμενο του πόθου της Γκουέν Στέισι, ο Πίτερ δεν μένει ανεπηρέαστος και αρχίζει να παραμελεί τους ανθρώπους που αγαπά… ο άλλοτε συνεσταλμένος φωτορεπόρτερ νιώθει πια υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του και δεν διστάζει να το δείχνει με την παραμικρή αφορμή… Αυτή την ίδια αυτοπεποίθηση θα επικαλείται απεγνωσμένα στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, όταν όλα γύρω του θα καταρρέουν… Η ώρα της κρίσης έφτασε!

*ANT1, Παρασκευή 27/05 στις 00.15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα