Featured

Πλημμύρες και καταστροφές έφερε ο “Διομήδης” στον Δήμο Σοφάδων

Η συστηματική βροχή κράτησε περίπου 15 ώρες από εχτές το βράδυ μέχρι και σήμερα

Γιώργος Τσιτιρίδης
πλημμύρες-και-καταστροφές-έφερε-ο-δι-869496
Γιώργος Τσιτιρίδης

Η κακοκαιρία “Διομήδης” που πλήττει την χώρα μας έφερε πλημμύρες και καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Η συστηματική βροχή που κράτησε περίπου 15 ώρες από εχτές το βράδυ μέχρι και σήμερα είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση των ρεμάτων και των καναλιών με αποτέλεσμα ο οικισμός της Νέας Ζωής του Δήμου Σοφάδων να καλυφθεί κυριολεκτικά με νερό.

Τα υπόγεια εξαφανίστηκαν, το νερό έφτασε σχεδόν στο κατώφλι των σπιτιών ενώ δεν υπάρχουν πλέον ούτε δρόμοι καθώς όλοι έχουν καλυφθεί με νερό. Η διέλευση απο και προς την Νέα Ζωή διακόπηκε γιατί ακόμα και η γέφυρα έχει καλυφθεί. Τα πάντα είναι απλά μια ενιαία μάζα.

Όπως αποκαλύπτουν οι κάτοικοι του οικισμού έχουν κάνει και στο παρελθόν έκλυση πολλές φορές για προληπτικά αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα διότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο.

Με κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο όπως αποκαλύπτουν ο οικισμός τους σκεπάζεται ολοκληρωτικά με νερό με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί πολλές φορές υλικές ζημιές ενώ δεν είναι λίγες και αυτές που κινδύνεψαν να πνιγούν.

Υπάρχει και σχετικό video: HQOJ9827

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα