Επικαιρότητα

Ποσείδι-Κατασκήνωση ΑΠΘ: Επαναλειτουργεί και αναμένεται να «βουλιάξει»

Χιλιάδες φοιτητές θα την επισκεφτούν - Οι τιμές και τα μέτρα για την covid-19

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
ποσείδι-κατασκήνωση-απθ-επαναλειτου-910455
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ζωή αποκτά και πάλι μετά από δύο χρόνια η φοιτητική κατασκήνωση του ΑΠΘ στην Καλάνδρα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που ανοίγει τις πύλες της σήμερα 30/6 και θα λειτουργήσει μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η ανυπομονησία των φοιτητών, αλλά και των υπεύθυνων της κατασκήνωσης για την επαναλειτουργία της είναι μεγάλη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν νεαρά άτομα που ενώ σπουδάζουν τα τελευταία δύο χρόνια στο ΑΠΘ δεν έχουν καταφέρει να… μυηθεί στην κατασκηνωτική ζωή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που κράτησαν κλειστές τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ροή των φοιτητών που αναμένεται να περάσουν φέτος τις πύλες της κατασκήνωσης, αναμένεται να αγγίξει εκείνη του 2019.

Αυτό σημαίνει, ότι χιλιάδες φοιτητές θα βρεθούν για να περάσουν μέρες ξεγνοιασιάς στην έκταση 135 στρεμμάτων, με μια εντυπωσιακή παραλία, μοναδική φοιτητική κατασκήνωση στην Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι η περίοδος χορήγησης ειδικής κάρτας εισόδου από τα γραφεία του ΑΠΘ έχει ολοκληρωθεί, τότε οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επισκεφτούν την κατασκήνωση θα πρέπει να την προμηθευτούν από την είσοδο του κάμπινγκ.

Το κόστος είναι 15 ευρώ για τους φοιτητές και στα 17 ευρώ για το προσωπικό/συνταξιούχους του ΑΠΘ.

Όσοι έχουν εκδώσει ήδη την κάρτα εισόδου, τότε κατά την άφιξη τους στο χώρο θα λειτουργούν τα ειδικά ταμεία εξυπηρέτησης του Χώρου των Πληροφοριών, τα οποία βρίσκονται απέναντι από τη Γραμματεία Υποδοχής.

Από εκεί και πέρα οι φοιτητές θα πρέπει να υπολογίζουν και ένα ημερήσιο κόστος της τάξεως των 3 ευρώ για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων και παροχών (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.α).

Όσον αφορά τα γεύματα, στους χώρους της κατασκήνωσης σερβίρεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, με το κόστος να κυμαίνεται στα 4 με 5 ευρώ.

posidi-1.jpg

Υπό τη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων

Η φοιτητική κατασκήνωση επαναλειτουργεί στη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται σε όλη την επικράτεια τις τελευταίες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο χώρος διαθέτει υποδομές πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας

Τι θα ισχύει στους χώρους της κατασκήνωσης του ΑΠΘ.

  • Η Γραμματεία κατά την είσοδο στην Κατασκήνωση θα καταγράφει και θα τηρεί αρχείο για όλους τους εισερχόμενους (όνομα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email)) για κάθε κατασκηνωτικό μέσο ή οικίσκο.
  • Το προσωπικό της Κατασκήνωσης θα είναι ενημερωμένο και εκπαιδευμένο, ανάλογα με τα καθήκοντά του, στα εξής: στη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, στην εφαρμογή της ατομικής υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης, στο σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού Covid-19, καθώς και στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19.
  • Συνίσταται οι κατασκηνωτές να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  • H απόσταση ασφαλείας μεταξύ των κατασκηνωτικών μέσων (σκηνές, τροχόσπιτα κτλ) πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πόρτα εισόδου του τροχόσπιτου και 3 μέτρα από κάθε άλλη πλευρά, ενώ για τις σκηνές τα 1,5 μέτρα.
  • Το check-in στους οικίσκους θα γίνεται από τις 12:00 και μετά, ενώ το check-out μέχρι τις 10:00.
  • Για κάθε χώρο θα σας υποδειχθούν τα όρια μέσα στα οποία θα μπορείτε να στήσετε τη σκήνη/τροχόσπιτο σας. Μουσαμάδες ή άλλο υλικό που ίσως επιθυμείτε να στρώσετε στο έδαφος, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια που θα σας υποδειχθούν. Σε ότι αφορά τα τροχόσπιτα, πλαϊνές προεκτάσεις με πανιά-τοιχώματα δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
  • Η σκήνη θα πρέπει να στηθεί μέσα στη θέση με τέτοιο τρόπο, ώστε η πλευρά με την είσοδο να δείχνει, εάν είναι δυνατόν, προς κάποιον από τους διαδρόμους, όχι όμως προς γειτονική σκηνή.
  • Σε κλειστούς χώρους συνίσταται να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και η χρήση μάσκας. Στους κοινόχρηστους χώρους να γίνεται σχολαστική εφαρμογή της ατομικής υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης.
  • Οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια, ντους, χώροι πλύσης χεριών, νεροχύτες για το πλύσιμο πιάτων) θα διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τις Υγειονομικές Διατάξεις. Θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα υλικά.
  • Σε περίπτωση που νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ μας επιβάλλουν να εφαρμόσουμε νέους κανονισμούς ή μέτρα προστασίας τα οποία θα επηρεάζουν τη λειτουργία της κατασκήνωσης θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Θερινός κινηματογράφος, αθλητικές δραστηριότητες, καλοκαιρινά σχολεία

Πολλές είναι και οι παράλληλες δραστηριότητες που θα φιλοξενηθούν και πάλι στους χώρους του κάμπινγκ κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Θερινός κινηματογράφος, συναυλίες, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και θερινά σχολεία με μαθήματα σε κλιματιζόμενη και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα στους χώρους της κατασκήνωσης.

posidi5.jpg

Παίρνει «ανάσα» η περιοχή

Η άφιξη χιλιάδων φοιτητών-κατασκηνωτών στο Ποσείδι όπως είναι φυσικό θα δώσει τεράστια «ανάσα» στις τοπικές επιχειρήσεις.

Στους χώρους της κατασκήνωσης λειτουργεί αναψυκτήριο στην παραλία, αλλά και μίνι μάρκετ, όμως πολλοί είναι οι φοιτητές που προμηθεύονται διάφορα προϊόντα και από τα τοπικά καταστήματα.

Οι ιδιοκτήτες περιμένουν και αυτοί με ανυπομονησία το άνοιγμα της κατασκήνωσης, καθώς η μη λειτουργία της την προηγούμενη διετία ήταν και αυτή μια σημαντική αιτία στο να δουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα