Διεθνή

Ρωσία: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα υπό διωγμό

Οικογένεια ομοφυλόφιλων εγκατέλειψε τη χώρα μετά τις απειλές από την αστυνομία

Parallaxi
ρωσία-η-λοατκι-κοινότητα-υπό-διωγμό-903210
Parallaxi

Οικογένεια ομοφυλόφιλων από την Αγία Πετρούπολη εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά τις πολυάριθμες απειλές που δέχθηκε. Η Βικτόρια Μπελιάγεβα και η Μαρίνα Αρκούσα μεγαλώνουν μαζί την κόρη τους. Ωστόσο από τη στιγμή που καταδίκασαν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, άρχισαν να δέχονται απειλές. Η οικογένεια απευθύνθηκε την αστυνομία, αλλά αντί προστασίας δέχθηκε απειλές από την ίδια την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-info, η Μπελιάγεβα και η Αρκούσα επανειλημμένα τάχθηκαν κατά της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δημοσίευσαν στο διαδίκτυο δικές τους φωτογραφίες με αντιπολεμικά πλακάτ. Στις φωτογραφίες απεικονίζονταν και η κόρη τους Αλίσα. Στα προσωπικά τους δεδομένα απόκτησαν πρόσβαση τα προσκείμενα στην εξουσία κανάλια του Telegram, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εναντίον της Μπελιάγεβα και της Αρκούσα απειλές από ανώνυμους χρήστες. Οι εν λόγω άγνωστοι δημοσίευσαν τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας. Στα τέλη Ιουλίου στην είσοδο του σπιτιού τους έριξαν ένα σημείωμα που έγραφε «θάνατος στις λεσβίες από το διαμέρισμα (αριθμός)».

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ωστόσο μερικές μέρες αργότερα, τους επισκέφθηκαν στο σπίτι εκπρόσωποι των οργάνων κηδεμονίας και αστυνομικοί. Ερεύνησαν το διαμέρισμα και δήλωσαν ότι η οικογένεια ασχολείται με προπαγάνδιση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε ανηλίκους, γι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει έλεγχος.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκε την οικογένεια ένας άνδρας με πολιτικά, ο οποίος συστήθηκε ως εκπρόσωπος του τμήματος Ποινικής Δίωξης. Αρχικά ο ίδιος είπε ότι ψάχνει να βρει έναν άνδρα, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κάνει ερωτήματα για τη δράση τους ως ακτίβιστριες.

Μετά από μερικές ημέρες η οικογένεια πήρε την απόφαση να φύγει από τη Ρωσία φοβούμενη για την ασφάλειά της, κυρίως για την ασφάλεια της κόρης τους.

Παράλληλα, στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ η αστυνομία άσκησε δίωξη διοικητικού χαρακτήρα εναντίον του καλλιτέχνη τραβεστί «Βόμβα Κιμπερσίσι (το πραγματικό όνομα είναι Σεργκέι Νετσάνοφ), επειδή τραγουδούσε σε γκέι κλαμπ τον εθνικό ύμνο κρατώντας στα χέρια του τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ. μεταδίδει ο ιστότοπος E1.ru.

Η δίωξη εναντίον του καλλιτέχνη, που υπήρξε βετεράνος του πολέμου στην Τσετσενία, ασκήθηκε με βάση το άρθρο περί προσβολής κρατικών συμβόλων. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της αστυνομίας της περιοχής του Σβεντλόφσκ Βαλέρι Γκορελίχ, δήλωσε ότι η υπόθεση θα εξετασθεί από δικαστήριο της περιοχής την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο τραγουδιστής, όπως και το ίδιο το κέντρο διασκέδασης, στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, ήδη ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν, παραδεχόμενοι ότι ορθώς ενήργησαν οι αστυνομικοί. Τα Μέσα Ουράλια δεν είναι Αμερική και δεν είναι Ευρώπη με τις ψευδοδημοκρατίες τους, τέτοιου είδους ‘κόλπα’ δεν θα περάσουν σε εμάς ποτέ», δήλωσε ο Γκορελίχ.

Στις 7 Αυγούστου ο αναπληρωτής πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την οικογένεια, τις γυναίκες και τα παιδιά της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτάλι Μιλόνοφ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία επέκρινε την εμφάνιση του καλλιτέχνη πρότεινε η «Βόμβα Κιμπερσίσι» να σταλεί εξαναγκαστικά για ψυχιατρική θεραπεία.

Πηγές: svoboda.org, NovayaGazeta.Europe

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα