Ελλάδα

Ρουμπάτης: Η ΝΔ πλαστογραφεί την κατάθεση μου

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ διαψεύδει τις διαρροές βουλευτών της ΝΔ για όσα κατέθεσε στην Εξεταστική

Parallaxi
ρουμπάτης-η-νδ-πλαστογραφεί-την-κατάθ-898838
Parallaxi

Για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης κάνει λόγο ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης μετά το τέλος της πολύωρης κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής» σημειώνει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και προσθέτει: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”».

Ο Γιάννης Ρουμπάτης τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωση του πω «σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο».

Αναλυτικά, στη δήλωση του ο Γιάννης Ρουμπάτης αναφέρει:

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιταλ παραπληροφορησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταιες ωρες άγνωστοι σε εμενα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμενα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να το στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανενας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργος- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσοντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι ανθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγαλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

ΠΗΓΗ ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα