Επικαιρότητα

Στοχοποίηση από τον Ζέρβα καταγγέλλει ο Νικηφορίδης

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τις αναφορές που έγιναν προς το πρόσωπό του μέσω της TV100

Parallaxi
στοχοποίηση-από-τον-ζέρβα-καταγγέλλε-905357
Parallaxi

Για προσωπική του στοχοποίηση κάνει λόγο ο αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει μετά την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΜΑΘ που προτείνει τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων τριών κτιρίων της ΔΕΘ.

Ο κ. Νικηφορίδης κάνει λόγο για «μηχανισμό προπαγάνδας» από πλευράς του Κ. Ζέρβα, εξαιτίας των όσων ειπώθηκαν εναντίον του από δημοσιογράφο της TV100.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Μαθαίνω ότι άστραψε και βρόντηξε ο κύριος Ζέρβας όταν έμαθε την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΜΑΘ που προτείνει τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων τριών κτιρίων της ΔΕΘ. 

Έβαλε μπρος το μηχανισμό προπαγάνδας και με λίγα λόγια ένας υπάλληλος του στην TV100, στην μεσημβρινή εκπομπή του, με έντονο ύφος και σαφή εκνευρισμό πληροφόρησε το κοινό του, ότι ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας και του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά (δεν ανέφερε το όνομα μου) βρίσκεται πίσω από αυτή την προσπάθεια γιατί δεν κερδίσαμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ. 

Τον ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πήραμε μέρος στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό γιατί το ήθος μας δεν μας το επιτρέπει! Τον ενημερώνω επίσης ότι από το 2017 προσπαθώ να επισημάνω την αναγκαιότητα διατήρησης της μνήμης της ΔΕΘ και την αξιοποίηση κάποιων σημαντικών κτιρίων που διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. 

Πρέπει να σταματήσουμε να σβήνουμε ότι σημαντικό έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες! Έσκιζε τα ιμάτια του γιατί δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες για το Παύλου Μελά και υπάρχουν για τη ΔΕΘ. Προφανώς γνωρίζει τη διαφορά, την οποία βέβαια αποσιωπά. 

Το Παύλου Μελά γίνεται πάρκο και στην Έκθεση χτίζονται Ξενοδοχείο, Εμπορικό Κέντρο, Συνεδριακό Κέντρο και Εκθεσιακό Κέντρο. Μάλιστα άφησε υπονοούμενα ότι όπου δεν τα κονομάω, όπως στο Παύλου Μελά δημιουργώ προβλήματα! Επειδή ποτέ το οικονομικό δεν ήταν κίνητρο μου τον πληροφορώ ότι το γραφείο μας σχεδίασε την ανάπλαση του Παύλου Μελά με αμοιβή 908,00 ευρώ το μήνα για 30 περίπου μήνες.

 Δηλαδή σχεδιάσαμε όλο το πάρκο με 30.000 ευρώ. Αρχικά είχε συμφωνηθεί μόνο η υψηλή εποπτεία, στο τέλος κάναμε όλη τη μελέτη για να σώσουμε το έργο, γιατί έργο χωρίς μελέτη δεν γίνεται και η ανάγκη του έργου ήταν επείγουσα. Προφανώς υπερ-χρηματοδοτήσαμε τον σχεδιασμό του Πάρκου και δεν τα κονομήσαμε. 

Η αντίστοιχη μελέτη για το Παραλιακό μέτωπο της Πάτρας που έχει την ίδια έκταση (οι αμοιβές υπολογίζονται με την έκταση) έχει αρχική αμοιβή της αρχιτεκτονικής μελέτης 3,9 εκ ευρώ και τελική μετά από διαπραγμάτευση 2,4 εκατομμύρια ευρώ. 

Φίλες και Φίλοι με συμβουλεύουν από χτες να καταγγείλω το γεγονός στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Δεν θα το κάνω γιατί πολύ απλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. 

Λυπάμαι αλλά έχω χάσει την εμπιστοσύνη στους επαγγελματικούς μας φορείς. Το ότι η διοίκηση Ζέρβα τα κάνει συστηματικά θάλασσα δεν φταίνε οι άλλοι. 

Η ευθύνη τους ανήκει 100% και όσο και να προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν να πείσουν τους Θεσσαλονικείς για το αντίθετο. 

Το ότι με στοχοποιούν προσωπικά με τιμά ιδιαίτερα!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα