Αυτά είναι 27 από τα ομορφότερα εστιατόρια του κόσμου!
Διαφορετικές γεύσεις, χώρες και κουλτούρες. Η κουζίνα από τις χώρες του κόσμου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ο χώρος που το συνοδεύει έχει ιδιαίτερη σημασία, γι’ αυτό ο σχεδιασμός των εστιατορίων είναι διεξοδικών. Οι 27 αυτοί χώροι αποτελούν μερικά από τα πιο όμορφα εστιατόρια στον κόσμο, σύμφωνα με το cntraveller.com. 1. CHE FICO, SAN FRANSISCO […]
Διαφορετικές γεύσεις, χώρες και κουλτούρες. Η κουζίνα από τις χώρες του κόσμου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ο χώρος που το συνοδεύει έχει ιδιαίτερη σημασία, γι’ αυτό ο σχεδιασμός των εστιατορίων είναι διεξοδικών. Οι 27 αυτοί χώροι αποτελούν μερικά από τα πιο όμορφα εστιατόρια στον κόσμο, σύμφωνα με το cntraveller.com.
1. CHE FICO, SAN FRANSISCO
View this post on InstagramBeen looking forward to this for months. Thanks for the assist @jonathanmtucker @chefico
Ένα σύγχρονο εστιατόριο, με ξύλο στην οροφή του και μεγάλο παράθυρα που γεμίζουν με φως το χώρο. Υπάρχουν και πινελιές από τη δεκαετία του 1950, όπως είναι οι καναπέδες του κλασσικού αμερικάνικου diner.
Η σπεσιαλιτέ του είναι η πίτσα με πολλά διαφορετικά υλικά και συνδυασμούς. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι από τοπικούς παραγωγούς της Καλιφόρνια.
Για το Che Fico, δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος στα social media και μάλιστα, η ηθοποιός Gwyneth Paltrow δήλωσε ότι είναι το πιο δύσκολο εστιατόριο για να κάνεις κράτηση σε όλη την Αμερική.
2. ROOM 4 DESSERT, UBUD, ΜΠΑΛΙ
Ένα εστιατόριο στην Ινδονησία που προκαλεί ενθουσιασμό. Είναι το εγχείρημα του Will Goldfarb ο οποίος ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, αλλά, κατέληξε στο Μπαλί, όπου δημιούργησε έναν ιδιαίτερο χώρο ο οποίος χωράει μόλις 20 άτομα. Βρίσκεται ανάμεσα σε φοίνικες, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.
Προσφέρει εξαιρετικά επιδόρπια φτιαγμένα με τοπικά υλικά, όπως το φρέσκο κακάο και η ζάχαρη από φοινικόδεντρα, αλλά και κοκτέιλ από τον πλούσιο κατάλογό του. Σύντομα θα φτιαχτεί και ένας κήπος στον εξωτερικό του χώρο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται φρεσκοκομμένα μυρωδικά.
3. BARR, ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Είναι χαρακτηριστικός χώρος του μινιμαλισμού της Σκανδιναβίας και βρίσκεται στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, όπου το μετέφερε ο ιδιοκτήτης Rene Redzepi. Ο σεφ Thorsten Schmidt έχει αγκαλιάσει την Δανέζικη κουζίνα με έναν καινούργιο και λιτό τρόπο.
Σερβίρονται αγαπημένα πιάτα κρεατικών, όπως σνίτσελ και κεφτεδάκια. Το μενού που έχει δημιουργηθεί βασίζεται σε συνταγές που λατρεύει ο περισσότερος κόσμος, βασιζόμενο σε πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.
4. PALACE DINER, BIDDEFORD NEAR PORTLAND, MAINE
View this post on Instagram
Μια μικρή πόλη έρχεται στο προσκήνιο με αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο. To Palace Diner στεγάζεται σε ένα βαγόνι τραίνου το οποίο έχει αναπλαθεί, ώστε πλέον να σερβίρει φαγτό στους θαμώνες του.
Το μενού αποτελείται από 12 πιάτα και οι ιδιοκτήτες Greg Mitchell και Chad Conley έχουν πει «όχι» σε οτιδήποτε κατεψυγμένο. Μόνο φρέσκα προϊόντα, λοιπόν, στο γευστικό ταξίδι με το Palace Diner.
5. KJOLLE, ΛΙΜΑ, ΠΕΡΟΥ
Ο Virgilio Martinez και η Pia Leon είναι παντρεμένοι και έχουν μαζί στο εστιατόριο Kjolle στην Λίμα. Η Pia Leon έχει περάσει την τελευταία δεκαετία διασχίζοντας τα βουνά, της κοιλάδες και τα ποτάμια του Περού και αναζητώντας τα πιο σπάνια υλικά.
Το Kjolle, λοιπόν, χρησιμοποιεί υλικά από όλη τη χώρα του Περού, από τον Αμαζόνιο μέχρι της Άνδεις. Έτσι, η πολυετής γαστρονομική έρευνα του ζευγαριού έχει αποδειχτεί πολύ χρήσιμη, ώστε τα πιάτα του Kjolle να μένουν αξέχαστα.
6. BOTTEGA IL BUCO, ΙΜΠΙΖΑ
To 1994, η Donna Lennard και ο Alberto Avalle άρχισαν να σερβίρουν φαγητό στο κατάστημα με αντίκες που είχαν στο Μανχάταν και έτσι, έγινε στέκι των καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης.
Το ζευγάρι αποφάσισε να μεταφέρει το εστιατόριό του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, στην Ίμπιζα. Ο χώρος έχει φανερή επιρροή από την αγάπη του ζευγαριού για τη vintage αισθητική και το μενού βασίζεται στις διαφορετικές κουζίνες της Μεσογείου. Υπάρχουν στοιχεία από την κουζίνα της Ιταλίας και της Ισπανίας.
7. QUADRI RESTAURANT, ΒΕΝΕΤΙΑ
Ένα εστιατόριο και καφέ που η αρχή της ιστορίας του εντοπίζεται πίσω στο 1775. Μερικοί από τους θαμώνες του ήταν ο Λόρδος Βύρων, ο Προυστ και ο Αλέξανδρος Δουμάς.
Στα τέλη του 20 ου αιώνα η εμπορικότητα που επικράτησε στη Βενετία το έσβησε από το χάρτη. Το 2011, κατέφτασαν οι σεφ Massimiliano και Raffaele Alajmo. Τα δύο αδέρφια ανανέωσαν το χώρο και τα δύο μενού του εστιατορίου εκφράζουν τις διαφορετικές τους προσωπικότητες. Τον καινοτόμο Massimiliano και τον πιο παραδοσιακό Raffaele.
Η κλασσική του διακόσμηση έχει διατηρηθεί, όμως, ο χώρος έχει ανανεωθεί, ώστε να γίνει πιο σύγχρονος και έτσι, η επίσκεψη στο Quadri είναι μια εμπειρία που ισορροπεί ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
8. CARBON, ΠΑΡΙΣΙ
Η Sabrina Goldin και ο σύντροφός της Stephane Abby έχουν φτιάξει έναν πολύ κομψό χώρο στη γαλλική πρωτεύουσα. Η κουζίνα στο Carbon είναι βαθύτατα επηρεασμένη από την Ισπανία και την Αργεντινή. Συγκεκριμένα, το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί με αισθητική δανεισμένη από το Μπουένος Άιρες και είναι πολύ προσεγμένο.
Είναι ένα μέρος που προσφέρει επιλογές και για αργότερα το βράδυ, αφού στον υπόγειο χώρο σερβίρονται δροσιστικά κοκτέιλ.
9. THE FRENCH LAUNDRY, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Το κτήριο που στεγάζεται το French Laundry είναι 100 ετών και κάποτε ήταν, πραγματικά, πλυντήριο. Το εστιατόριο ξεκίνησε το 1994 με τον ιδιοκτήτη και σεφ Thomas Keller. Αυτό που κατάφερε, έκτοτε, είναι να κάνει το γαλλικό γεύμα πιο διασκεδαστικό και να το φέρει πιο κοντά στην ανεμελιά της Καλιφόρνια.
Ο Anthony Bourdain το έχει αποκαλέσει «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο». Μάλιστα, έχει κερδίσει τρία αστέρια Μισελέν.
10. LEO’S OYSTER BAR, ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
View this post on Instagram: love this space 🌺🌿pic @kenfulk #interior #paradise #organic #love #design #flowers x.m
Ο χώρος έχει τη διάθεση της δεκαετίας του 1960, διακοσμημένος με πολλά χρώματα και φυτά. Είναι ένα μέρος στο οποίο η διασκέδαση έρχεται σε πρώτο επίπεδο. Είναι ζωηρό και έντονο.
Το μενού χαρακτηρίζεται από γευστικότητα και ποικιλία, αλλά εκτός από αυτό, προχωρώντας στο βάθος υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένο κοκτέιλ μπαρ, επίσης σε ρετρό αισθητική.
11. EL PORTALON, DALT VILA, ΙΜΠΙΖΑ
Μία ακόμα γαστρονομική πρόταση στην Ίμπιζα, πολύ διαφορετική αυτή τη φορά. Το κτήριο του El Portalon είναι 600 χρονών. Η Anne Sijmonsbergen, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια οργανικής ντομάτας, συνεργάζεται με τους σεφ Filippo Alberi και Joel Bonino.
Το μενού μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή, αφού βασίζεται σε φρέσκα υλικά.
12. LIZA BEIRUT, ΒΗΡΥΤΟΣ
O πολύπλοκος, αυτός, χώρος έχει διαμορφωθεί, ώστε να σέβεται το παρελθόν αλλά να μην μένει σε αυτό. Είναι έντονος, αλλά όχι φορτωμένος. Το μενού αποτελείται από παραδοσιακές Λιβανέζικες συνταγές, οι οποίες είναι άψογα εκτελεσμένες.
Το Liza Beirut είναι ένα παράδειγμα που δείχνει πως η χώρα του Λίβανου αγκαλιάζει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της με ιδιαίτερο στυλ.
13. WANDA CAFE, MΑΔΡΙΤΗ
Ο σχεδιαστής Parolio θεωρεί ότι το Wanda Cafe συγκεντρώνει τη διάθεση και το στυλ της Μαδρίτης. Η ισπανική πρωτεύουσα χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, όπως τα τελευταία χρόνια ανοίγουν όλο και περισσότερα μοντέρνα ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που δίνουν βάση στο design.
To Wanda Cafe είναι πολύχρωμο και χαρούμενο, με διεθνή χαρακτήρα. Είναι ένα μέρος για διασκέδαση, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
14. ULU CLIFFHOUSE, ULUWATU, ΜΠΑΛΙ
Ένα παραλιακό κλαμπ πλάι στον Ινδικό ωκεανό. Το Ulu Cliffhouse διαθέτει πισίνα και έχει πρόσβαση στην παραλία. Αρχηγός της κουζίνας του είναι ο Περουβιανός σεφ Diego Munoz, ο οποίος δημιουργεί μικρά πιάτα, εμπνευσμένα από το καινούργιο του σπίτι, το Μπαλί. Έτσι, κυριαρχούν τα θαλασσινά και τα φρέσκα φρούτα. Φυσικά, ο κόσμος μπορεί να απολαύσει γευστικά κοκτέιλ που συνοδεύουν τα γεύματα.
15. VESPERTINE, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ο σεφ Jordan Kahn, του Vespertine, έχει δουλέψει στα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής. Ο χώρος είναι πολύ μοντέρνος, μάλιστα, φαίνεται να έρχεται από το μέλλον. Τα υλικά είναι αρκετά ιδιαίτερα και ενώ, τα περισσότερα εστιατόρια περηφανεύονται ότι χρησιμοποιούν τοπικά υλικά, ο Jordan Kahn κάνει το αντίθετο. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι τα ακριβή υλικά που χρησιμοποιεί, ούτε από πού προέρχονται.
16. ZAMBEZI HOUSE, ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Ένα μοναδικό εστιατόριο και μπαρ, η διακόσμηση του οποίο επηρεάζεται από την Αφρική. Συναντάμε και στοιχεία πολυτέλειας, όπως είναι οι βελούδινοι καναπέδες. Ο χώρος κοσμείται, επίσης και από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του David Ballam.
Η επίσκεψη στο Zambezi House είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς γύρω του, τριγυρνούν πολλά ζώα της Αφρικής, ελέφαντες, ιπποπόταμοι και εντυπωσιακά πτηνά.
17. OTIUM, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Βρίσκεται στο μουσείο σύγχρονης τέχνης The Broad και ο χώρος ανταποκρίνεται στην ομορφιά του μουσείου. Ο σεφ Tim Hollingsworth έχει χτίσει ένα μενού το οποίο βασίζεται στα λαχανικά.
Η γεύση και τα υγιεινά υλικά υψηλής ποιότητας συγκατοικούν στο The Broad, δείχνοντας πως και η μαγειρική είναι τέχνη.
18. SHUGAA DESSERT ROOM CAFE, ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Τα παστέλ χρώματα κυριαρχούν σε ένα χώρο που έχει σκοπό να ηρεμίσει και να «γλυκάνει» τον επισκέπτη. Η διακόσμηση είναι λιτή και φιλική. Προσφέρονται λαχταριστά γλυκά από τάρτες φρούτων μέχρι brownies.
Επίσης, σε αυτόν τον καλαίσθητο χώρο, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ζαχαροπλαστικής.
19. RAW RESTAURANT, ΤΑΙΒΑΝ
Το Raw Restaurant μοιάζει με γκαλερί και έχει διακόσμηση με καθαρές γραμμές και βιομηχανικό στυλ.
Ο σεφ Andre Chiang είναι ένας σταρ, με πολύ επιτυχημένα εστιατόρια στη Σιγκαπούρη και το Παρίσι. Το μενού είναι μια ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά στα υλικά, αφού χρησιμοποιούνται συνδυασμοί που δεν θα περίμενε κανείς, αφού ο σεφ χρησιμοποιεί τόσο την Ασιατική καταγωγή του, όσο και τη γαλλική τεχνική του.
20. THE LOST KITCHEN, FREEDOM, MAINE
Βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, μέσα στη φύση. Το κτήριο είναι του 19 ου αιώνα και πλέον, στεγάζει το Lost Kitchen.
Το μέρος είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι, αφού το κτήριο βρίσκεται δίπλα σε μια γέφυρα, ανάμεσα σε καταπράσινα δέντρα, ενώ περνάει ένα μικρό ποτάμι.
Η σεφ Erin French δουλεύει με μια ομάδα γυναικών και υποδέχεται τους επισκέπτες με εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα με ολόφρεσκα, τοπικά υλικά.
21. THE CAPRI, MARFA, ΤΕΞΑΣ
Το Capri είναι μέρος του μοτέλ Thunderbird, σε ένα χωρίο 2.000 κατοίκων, του Τέξας. Παρά
τον μικρό του πληθυσμό έχει συγκεντρώσει πολλούς καλλιτέχνες τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πολλές γκαλερί, αλλά και ενδιαφέροντα εστιατόρια.
Ο σεφ Rocky Barnette μαγειρεύει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, καθώς έχει μελετήσει τους τρόπους μαγειρικής αρχαίων πολιτισμών, γεγονός που τον επηρεάζει στις δημιουργίες του.
Έτσι, χρησιμοποιεί πολύ υγιεινές, κυρίως φυτικές τροφες.
22. LILY OF THE VALLEY CAFE, ΠΑΡΙΣΙ
Είναι κομψό και ρομαντικό. Φυσικά, βρίσκεται στο Παρίσι, του οποίου τα χαρακτηριστικά κρατάει, παρόλα αυτά συνυπάρχουν και στοιχεία της αγγλικής εξοχικής, καθώς και μικρές δόσεις παραμυθιού.
Προσφέρεται πολλών διαφορετικών ειδών τσάι, που μπορεί να συνοδευτεί από γλυκά, όλα φτιαγμένα από οργανικά προϊόντα.
23. BAR CENTRAL, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Παραδοσιακό στυλ της κεντρικής Ευρώπης, με ουδέτερα χρώματα. Προσφέρονται τσέχικες μπύρες εξαιρετικής ποιότητας και πιάτα από όλη την κεντρική Ευρώπη, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία.
Η διακόσμηση και το μενού πορεύονται μαζί και με τα αγαπημένα πιάτα που προσφέρει το Bar Central, ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.
24. WOODSTOCKHOLM, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
View this post on InstagramBoka vårt underbara Chambre Séparée! 8-16 gäster. Priser, tillgänglighet och meny: [email protected]
Όπως δηλώνει και το όνομα του, το WoodStockholm ξεκίνησε ως επιχείρηση κατασκευής επίπλων, κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται στους χώρους του. Τα έπιπλα, τα οποία σχεδιάζει ο Lars Stenso, πωλούνται στο κατάστημά του που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Ο χώρος έχει πολύ ιδιαίτερο σκανδιναβικό στυλ και τα πιάτα έχουν πολλές φορές συγκεκριμένη θεματολογία, όπως για παράδειγμα «το δάσος», κάνοντας ενδιαφέρουσα την γευστική εμπειρία.
25. BUTTERFLY CAFE, ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Ένα πολύ αγαπημένο μέρος στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Η Christina Tosi, πριν 10 χρόνια, άνοιξε ένα μαγαζί που προσέφερε διάφορα ροφήματα με βάση το γάλα. Από τότε εξερεύνησε το γάλα όλων των ειδών, ακόμα και από καμήλα και βουβάλι.
Στο Butterfly φτιάχνονται προϊόντα από βιολογικό γάλα. Είναι το αγαπημένο μέρος των οικογενειών για να πίνουν milkshake.
26. MARION, MAIAMI
View this post on Instagram
To Marion βρίσκεται σε μια περιοχή του Μαϊάμι που θεωρείται από τις πιο ανερχόμενες και νεανικές. Είναι, ουσιαστικά, ένας φούρνος στον οποίο οι επισκέπτες βρίσκουν και μικρές μερίδες φαγητού.
Η διακόσμηση θα δανείζεται στοιχεία από όλο τον κόσμο και το ίδιο συμβαίνει με το μενου, το οποίο επιμελείται ο σεφ Paul Lourdes.
27. EL MORO, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ
View this post on InstagramEl fin de semana perfecto para ir a Parque La Mexicana. 🌳¿Qué vas a pedir?
Ένα μαγαζί που άνοιξε το 1935, από τον Ισπανό ιδιοκτήτη Francisco Iriarte. Πλέον, έχει διαμορφωθεί σε έναν σικ χώρο οποίος λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Τα γεωμετρικά μοτίβα στους τοίχους αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη ενέργεια μιας γειτονιάς η οποία έχει γνωρίσει ραγδαία αλλαγή τα τελευταία χρόνια. Πολλοί καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες σταματούν για να θαυμάσουν το χώρο του El Moro, αλλά και για να απολαύσουν τα εξαιρετικά γλυκά του.