Επτά ξενοδοχεία Escape Destinations για αυτό το καλοκαίρι
Τόποι ονείρου. Ανέσεις, γαστρονομία, design. Top διακοπές.
Σχεδιάστε την καλοκαιρινή σας απόδραση. Επιλέξτε με γνώμονα τις ανάγκες σας. Ζήστε σε μοναδικά σκηνικά. Αφεθείτε σε exclusive υπηρεσίες και πλημμυρίστε τις αισθήσεις σας ευδαιμονία. Μερικά από τα top ελληνικά ξενοδοχεία ετοιμάζουν μοναδικές εκπλήξεις για once in a lifetime summer experiences! Αυτό το καλοκαίρι σας αξίζουν τα καλύτερα.
#AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort: The luxury living
Στη μαγευτική παραλία του Αγίου Ιωάννη, το AMMOA ανοίγει τον επίγειο παράδεισό του και σας υποδέχεται σ’ ένα σύμπαν πολυτέλειας και ηρεμίας. Εδώ, το περιβάλλον, οι εξατομικευμένες υπηρεσίες και η υψηλή γαστρονομία προσφέρουν μια αληθινή εμπειρία διαμονής. Οι high aesthetic εγκαταστάσεις και το πλήθος των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων είναι μόνο η εισαγωγή στο θέμα των διακοπών σας. Τα 179 δωμάτια και bungalows με ιδιωτική πισίνα προσφέρουν πολυτέλεια και χαλάρωση, ενώ οι σύγχρονοι χώροι άθλησης ή για εκδηλώσεις και το spa, ανεβάζουν υπερβολικά τις προσδοκίες. Φέτος, στην καρδιά της διαμονής σας, πρωταγωνιστεί ένα project για γαστρονομικές διαδρομές εντός του ξενοδοχείου. Με επικεφαλής τον επιτυχημένο σεφ Κωνσταντίνο Πανταζή και μια ικανή ομάδα φρόντισε ώστε η γαστρονομία να αλλάξει επίπεδο.
Κύμα
Εμπειρία μπροστά στη θάλασσα. Οι ολιστικές διαδικασίες διαχείρισης των φρέσκων ψαριών από την περιοχή, η έμφαση στα τοπικά προϊόντα και οι προσθήκες απ’ όλη την Ελλάδα συναντούν την απλότητα και την αυθεντική γεύση. Ξεχωρίζουν τα φρέσκα θαλασσινά, αλλά η έμφαση δίνεται στα παραδοσιακά πιάτα, εμπνευσμένα από την τοπική και αγιορείτικη κουζίνα.
Signature
Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, με το υπέροχο μπαλκόνι και θέα όλη την παραλία, στο επίκεντρο βρίσκεται η κρεοφαγία, με αδυναμία στις τοπικές πρώτες ύλες. Σιγομαγειρεμένα κρέατα στον ξυλόφουρνο, παραδοσιακές τεχνικές για σάλτσες με ζωμούς και μυρωδικά από το μποστάνι, ειδικές κοπές και ωρίμανση, κυρίως, όμως, πιάτα αυθεντικά ελληνικά, που προσφέρουν μια ανάταση στον ουρανίσκο.
Αllesantra
Εντός σεζόν, ξεκινάει να λειτουργεί το νέο διαμάντι του resort, ένα εστιατόριο όπου η γευστική διαδικασία χτίζεται με ενότητες, που μυούν τον επισκέπτη σ’ ένα απρόβλεπτο γαστρονομικό ταξίδι. Όλα αυτά συνοδευόμενα από μία λίστα κρασιών από τον ντόπιο αμπελώνα μέχρι τους οίνους της Προβηγκίας, της Νάπα και του Pomerol. Παράλληλα, το Aura Pool Bar προσφέρει ένα ενδιαφέρον snack menu, με εξαιρετικούς συνδυασμούς σάντουιτς και κοκτέιλ.
*Παραλία Αγίου Ιωάννη, Νικήτη, T. 23750 22200, www.ammoaresort.com
#Daios Cove Luxury Resort & Villas
Ο επίγειος παράδεισος των 205 στρεμμάτων στο Βαθύ Αγίου Νικολάου της Κρήτης προσφέρει χειμώνα-καλοκαίρι μια high end διαμονή σ’ ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, με απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου.
Στην καρδιά του Resort, επτά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν προτάσεις από διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις, με τοπικές κι εποχιακές πρώτες ύλες. Και φέτος, λοιπόν, στο επίκεντρο τίθεται η γαστρονομία, χάρη στα Culinary Journeys, που ξεδιπλώνουν ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών συναντήσεων. Το φεστιβάλ-θεσμός, με τη συμμετοχή βραβευμένων με αστέρια Michelin και διακεκριμένων σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, υπόσχονται ανεπανάληπτες γαστρονομικές εμπειρίες, με τη φρεσκάδα, την αυθεντικότητα, τις εξαιρετικές γεύσεις και την προσήλωση στην ποιότητα και τα φρέσκα, τοπικά υλικά να αποτυπώνουν τη δημιουργικότητα των κορυφαίων επαγγελματιών.
Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι τη βραζιλιάνικες γεύσεις και από τη sustainable φιλοσοφία μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, τα signature πιάτα στο Ocean Restaurant και στο RHO θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένα το γαστρονομικό DNA του resort, βασισμένο στις καινοτόμες προτάσεις και τις διεθνείς τάσεις.
Πρόγραμμα
4/6: Christian Le Squer | Le Cinq***, Παρίσι, 29/6: Alex Atala | D.O.M.**, Σάο Πάολο, 23/7: Amaury Bouhours | Le Meurice**, Παρίσι, 3/8: Hisanobu Shigeta | Spoon, Παρίσι & Jessica Préalpato | Carlton Tower Jumeirah, Λονδίνο, 18/8: Παύλος Κυριάκης | The Zillers*, Αθήνα, 17/9: Alexandre Sempere | Les Ombres, Παρίσι, 21/9: Γιώργος Σαμοΐλης | Cantina, Σίφνος & Γκίκας Ξενάκης | Aleria Restaurant, Αθήνα.
*Βαθύ, Αγιος Νικόλαος, Κρήτη, Τ. 28418 88 019, www.daioscove.com
#Ekies All Senses Resort
Στην αναζήτηση της απόλυτης summer επιλογής, το Ekies All Senses Resort αποτελεί την καλύτερη αποτοξίνωση από την καθημερινότητα. Φέτος, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διαμονή σε μια από τις 12 ανανεωμένες σουίτες του πρώτου ορόφου, που μεταμορφώθηκαν σε μια πολιτιστική όαση, με σύγχρονα έργα ελλήνων καλλιτεχνών. Με διάθεση για διαρκή εξέλιξη, eco friendly φιλοσοφία και DNA υψηλής αισθητικής, η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου συνεργάστηκε με την Agarch+Architects και την αρχιτέκτονα Ράνια Σταματάκη και το αποτέλεσμα ήταν 12 cosy δωμάτια, όπου η απουσία υψηλής τεχνολογίας (αν και διατίθεται κατόπιν αιτήματος) διαμόρφωσε περιβάλλοντα που θυμίζουν φυσικές σπηλιές.
Με δάπεδο από πέτρα Χαλκιδικής, τσιμεντένια στέγη, τμήματα μπάνιου από πηλό – τα προϊόντα περιποίησης είναι της Physis Laboratories από ελληνικά βότανα -, τοίχους από τερακότα, γραφεία από ακατέργαστο μάρμαρο Θάσου και Καβάλας και χειροποίητα σιδερένια έπιπλα, το interior αντικατοπτρίζει στο έπακρο το environment friendly way of living. Τα installations των Beetroot και CTRLZAK Art & Design πρωταγωνιστούν μαζί με τα έργα τέχνης των Παυλίδη, Καλαφάτη, Πάντου και Παλατζίδη, καθώς κι έπιπλα – αντικείμενα από διεθνή brands.
Για να ενισχύσει τη βιώσιμη φιλοσοφία του, το ξενοδοχείο συνεργάζεται με τη βιολογική φάρμα The Chill Factor, καθιερώνοντας το σύστημα «από το αγρόκτημα στο πιρούνι», με καλλιέργειες βρώσιμων λουλουδιών, όπως καλέντουλα, μαύρο κύμινο, βιολέτες, αλλά και λαχανικά. Έτσι, στηρίζει δυναμικά τη βιώσιμη γαστρονομία και αναβαθμίζει ποιοτικά τις πρώτες ύλες που επιλέγει ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης. Highlight: Φέτος, σχεδιάζονται δείπνα στο θερμοκήπιο για μια αξέχαστη εμπειρία.
*Bουρβουρού Χαλκιδικής, Τ. 23750 91000, www.ekies.gr
#Hyatt Regency Thessaloniki
Μπορεί ένα ξενοδοχείο πόλης να σε κάνει να νοιώσεις ότι κάνεις διακοπές μέσα στην πόλη σου; Ναι και με το παραπάνω!
Φροντίζοντας να προσφέρει υπηρεσίες και εμπειρίες για κάθε ηλικία και κάθε γούστο σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Από κηπουρική, στους υπέροχους κήπους των 98 στρεμμάτων, όπου δημιουργείς το δικό σου λαχανόκηπο ή βελτιώνεις τις τεχνικές σου, ζωγραφική, παρακολουθώντας ένα masterclass και με την καθοδήγηση του εικαστικού Χάρη Μητρούση εξερευνάς την τέχνη και τις ικανότητες σου, χαλαρώνοντας στον κήπο με vinyasa, hatha και επανορθωτική γιόγκα, για κάθε επίπεδο, διατηρώντας τη φόρμα σου με τα μαθήματα γυμναστικής στην πισίνα του Hyatt, ή απλά απολαμβάνοντας κλασσικές ταινίες που άφησαν ιστορία κάτω από τα αστέρια και με την γαστρονομική εμπειρία του executive chef Απόστολου Αλτάνη.
Μικρά Αγγλία 14/6 , Ένας άνθρωπος που τον λέγανε Όττο 21/6, To άλογο του πολέμου 28/6, Μία καλή χρονιά 5/7, The book thief 12/7, The ghost writer 19/7, Μπρουμπεικερ 26/6, Οι επόμενες τρεις μέρες 2/8, Grease 9/8, Υπόθεση Καρλίτο 16/8 , Wall Street 23/8, Last Chance Harvey 30/8, The menu 6/9, Eυτυχία 13/9.
Ποτέ άλλοτε το καλοκαίρι στην πόλη δεν ήταν τόσο γοητευτικό!
*Περιοχή Αεροδρομίου, Τηλέφωνο: +30 2310 401295, www.thessaloniki.regency.hyatt.com
MarBella Collection: The new era
Το εκλεπτυσμένο σύμπαν του Ομίλου MarBella Collection υποδέχεται το καλοκαίρι με μια σειρά από αλλαγές στα 5* ξενοδοχεία του -δύο στην Κέρκυρα κι ένα στην Πάργα-, αποθεώνοντας τη high-end ελληνική φιλοξενία και τις ανεπανάληπτες εμπειρίες.
Το MarBella Corfu υποδέχεται τους ενοίκους στα 67 νέα δωμάτια και σουίτες του με ιδιωτική πισίνα ή κήπο, εγκαινιάζοντας -και στο MarBella Elix στην Πάργα- την ενιαία premium -all-inclusive διαμονή. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν γεύματα, ψυχαγωγία και θαλάσσια σπορ, που περιλαμβάνονται στο συνολικό κόστος των διακοπών. Επιπλέον, το πρόγραμμα Signature Suites, που επεκτάθηκε και στο Elix, οδηγεί την πολυτελή διαμονή σε άλλο επίπεδο, με αποκλειστικά οφέλη για τους επισκέπτες, όπως παροχή αυτοκίνητου και ποδηλάτων για περιήγηση. Στο Corfu, το μοναδικό 5* στην Κέρκυρα με υδάτινο πάρκο, τον χάρτη της γαστρονομίας και ψυχαγωγίας συνθέτουν έξι μπαρ, έξι εστιατόρια, τρεις πισίνες, μια σειρά θαλάσσια σπορ και δωρεάν κρουαζιέρα. Το Elix, από την άλλη, αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την περιπέτεια και τη φύση.
Gastronomy
Το πιο σπουδαίο γαστρονομικό νέο των MarBella Collection είναι η συνεργασία με τον διάσημο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, που υπογράφει τα νέα μενού στα εστιατόρια Apaggio του Nido και Pearl του Elix, signature dishes στα εστιατόρια του Ομίλου και συμμετοχή στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Παράλληλα, το φεστιβάλ Greek Chefs Abroad-«Γεύσεις από 5 Ηπείρους» συνεχίζει να προάγει γνωστούς έλληνες σεφ του εξωτερικού, με πρώτο τον Νίκο Μολυβιάτη, τον Ιούνιο.
Kids & Fashion
Στο Elix, το νέο πρόγραμμα Grasshoppers Kids Club σε συνεργασία με τη WorldWide Kids προσφέρει μια εμπειρία με άξονα την ύπαιθρο και τις περιπέτειες των παιδιών, ενώ η μόδα πρωταγωνιστεί, με το ανερχόμενο ελληνικό brand Bleecker & Love να λανσάρει την Bleecker bag και να σχεδιάζει αποκλειστικά για τον Όμιλο τις τσάντες παραλίας, που θα προσφέρονται στα Signature Suites members των Nido και Elix.
#Radisson Blu Zaffron Resort Santorini
Το 5* θέρετρο και πρώτο του Ομίλου Φάις, το Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι της Σαντορίνης, υποδέχτηκε την καλοκαιρινή σεζόν στις 21 Απριλίου με την πιο upgraded good life φιλοξενία για μια 5* απόδραση.
Εδώ, το σύγχρονο design συναντάει την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και η γήινη παλέτα αναδεικνύεται κάτω από το φως του Αιγαίου. Ο επισκέπτης επιλέγει ένα luxurious destination, όπου κάθε λεπτομέρειά του έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει σωματική και ψυχική ευεξία. Οι υπηρεσίες 5 αστέρων, όπως το spa και τα tailor made events, το boho, αλλά σικάτο περιβάλλον και η υψηλού επιπέδου γαστρονομία με φόντο το απόκοσμο τοπίο της Σαντορίνης προσφέρουν μια αληθινά αξέχαστη εμπειρία διακοπών.
Φέτος, στον 2ο χρόνο λειτουργίας του, το Zaffron δείχνει σταθερά πιστό στην αξία της haute gastronomy με δύο αφίξεις που όχι μόνο θα ικανοποιήσουν τους επισκέπτες του Resort, αλλά και θα ενθουσιάσουν τους connaisseurs. Η exclusive συνεργασία με το Tokyo Joe στο beach restaurant – bar του ξενοδοχείου, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό, και το νέο ελληνικό εστιατόριο, με το υψηλών προδιαγραφών menu, που υπογράφει ο Κώστας Δημόπουλος είναι μόνο η αρχή. Το μεγαλύτερο στοίχημά του, όμως, αποτελεί το ιστορικό εστιατόριο Zeffirino, που ταξιδεύει από τη Γένοβα στη Σαντορίνη και ανανεώνεται με μία state-of-the-art open kitchen. Με διάθεση να συστήσει ξανά την αυθεντική ιταλική κουζίνα μ’ ένα νησιώτικο touch, παντρεύει τις παραδοσιακές συνταγές με τα τοπικά υλικά και δημιουργεί γευστικές προτάσεις πέρα από κάθε προσδοκία.
*Καμάρι, Σαντορίνη, Τ. +30 210 7101100, www.zaffronresort.com
#Sani Resort
Το 5* θέρετρο της Χαλκιδικής υποδέχεται για μια ακόμα χρονιά τον διεθνή θεσμό του Sani Gourmet, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπους -βραβευμένους με αστέρια Michelin- της Haute Cuisine.
Σ’ ένα -ανυπέρβλητης ομορφιάς- κομμάτι γης κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου, όπου συναντιούνται τρεις διαφορετικοί φυσικοί κόσμοι με πέντε 5* ξενοδοχεία, μπορεί κανείς να ζήσει την εμπειρία της σύγχρονης ελληνικής φιλοξενίας και όχι μόνο. Εδώ, κάθε χρόνο η Υψηλή Γαστρονομία είναι πρωταγωνίστρια και τα καλοκαίρια συναρπαστικά. Με θέμα του διεθνούς φεστιβάλ “A sky full of Μichelin stars”, παρουσιάζει πέντε βραβευμένους σεφ από την ελίτ της διεθνούς Γαστρονομίας, οι οποίοι εμπνέονται ένα μενού ο καθένας για απαιτητικούς, από τα signature πιάτα τους, που σε συνδυασμό με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, προσφέρουν μια 360° εμπειρία.
Παντρεύοντας γεύσεις, πολιτισμούς και παραδόσεις, μερικά από το πιο λαμπερά αστέρια του Fine Dining, θα παρελάσουν από τις κουζίνες των εστιατορίων Elia και Water -με τα ονειρεμένα σκηνικά τους και την 5* εξυπηρέτησή τους. Κάθε food enthusiast που σέβεται τον εαυτό του θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει ολοκληρωμένα μενού διεθνών προδιαγραφών, αλλά και pairings με σαμπάνια και κρασί. Το Sani Gourmet θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι:
7/7: Akira Back 1*, Elia Restaurant, 22/7: Michelin Hélène Darroze 3*, Elia Restaurant, 29/7: Christian le Squer 3*, Elia Restaurant, 5/8: Stephanie Le Quellec 2*, Water Restaurant, 12/8: Torres Brothers 3* -Sergio και Javier-, Elia Restaurant.
*Σάνη Χαλκιδικής, T. 23741 10700, www.sani-resort.com/gr