Κόσμος

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την κινεζική Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο θα εισέλθουμε στο Έτος του Δράκου, που συμβολίζει τη γενναιότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Parallaxi
εκατομμύρια-άνθρωποι-σε-όλο-τον-κόσμο-1118180
Parallaxi

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2024 καλωσορίζει σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, το «Έτος του Δράκου».

Η Πρωτοχρονιά των κινέζων δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό και συγκεκριμένα ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά μόλις 12 ζώα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Τράγος, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος, Γουρούνι, με αποτέλεσμα ο Βούδας να ονομάζει κάθε έτος με το όνομα ενός από τα παραπάνω ζώα.

Πώς εορτάζεται η Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Η ημέρα αυτή, όπως αναφέρει το BBC, είναι ημέρα προσευχής και άκρως ιερή. Οι άνθρωποι προσεύχονται στους θεούς για μια καλή σοδειά, αλλά και στους προγόνους τους, τους οποίους τιμούν με ευλάβεια.

Ακόμη, χιλιάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, ενώ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ανάβουν τα περισσότερα πυροτεχνήματα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις ετήσιες μετρήσεις.

Επίσης, την ημέρα αυτή το μπάνιο απαγορεύεται, ενώ το σπίτι θα πρέπει να είναι στην εντέλεια, καθώς η σκόνη θεωρείται κακός οιωνός.

Τέλος, όλα βάφονται κόκκινα. Κάθε οικογένεια διακοσμεί το σπίτι στα κόκκινα, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα θεωρείται ότι τρομάζει τα τέρατα και φέρνει καλή τύχη για το νέο έτος.

Πηγή: news247

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα