Featured

Θεσσαλονίκη-Εικόνες: Δήμοι και καθαριότητα, μια σχέση μίσους

Διπλή καταγγελία για Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
θεσσαλονίκη-εικόνες-δήμοι-και-καθαρι-893619
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο καθαρή όσο θα θέλαμε, το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά.

Σε καθημερινή βάση, δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες εικόνων που δεν κολακεύουν σε καμία περίπτωση την πόλη, με δρόμους και εγκαταλελειμμένους χώρους να μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους.

Και πάντοτε φυσικά η συζήτηση που ανοίγει για το ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Οι τοπικές αρχές που βλέπουν, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια; Οι ασυνείδητοι συμπολίτες μας; Το ερώτημα μάλλον θα μείνει αναπάντητο, αφού ο καθένας εκφράζει τη δική του άποψη.

Στο μεταξύ, η parallaxi παρουσιάζει σήμερα άλλη μια καταγγελία αναγνώστη (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας) και μάλιστα διπλή, αφού αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Όσον αφορά τον πρώτο, πριν από λίγες ημέρες κόπηκε ένας φοίνικας από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, αλλά αντί να γίνει η αποκομιδή του από τα αρμόδια τμήματα του Δήμου, κάποιοι βρήκαν την εύκολη λύση, να ανοίξουν την πίσω πόρτα, να το ρίξουν στο πεζοδρόμιο και να το αφήσουν εκεί.

Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που ήρθε στην parallaxi, ένα δημοτικό οικόπεδο στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη έχει μετατραπεί σε χώρος αποθήκευσης μπαζών, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τα μπάζα που «ξεχειλίζουν» παντού από το οικόπεδο.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο τοπικός Δήμος προχώρησε μετά από συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής τους τελευταίους μήνες σε αντικατάσταση δύο χαλασμένων κάδων στο σημείο, αλλά αντί να βελτιώσει την κατάσταση την έκανε ακόμα χειρότερη.

Ο πράσινος κάδος αντικαταστάθηκε από έναν ακόμα παλαιότερο με πρόσθετο μπλε καπάκι. Ο μπλε κάδος ανακύκλωσης συσκευασιών αντικαταστάθηκε από έναν κάδο ανακύκλωσης χαρτικών που όμως θα χρησιμοποιηθεί για συσκευασίες.

Ξέρουμε άλλωστε καλά, ότι σπάνια προσέχουμε τις ενδείξεις στους κάδους και για ποια χρήση προορίζεται ο καθένας.

Όσο, για «ποδαράκι» ώστε να ανοίγουν εύκολα, ούτε λόγος…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα