Θεσσαλονίκη

Ανοίγει σήμερα η η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ένα δεκαήμερο γεμάτο ταινίες και λάμψη

Parallaxi
ανοίγει-σήμερα-η-η-αυλαία-του-φεστιβάλ-1076695
Parallaxi

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τα φώτα της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής πέφτουν στη «νύμφη του Θερμαϊκού».

Με ενδιαφέρουσες ταινίες και θεματικά αφιερώματα, σπουδαία ονόματα και λαμπερές παρουσίες, μεγάλα βραβεία και πρωτότυπες εκθέσεις, masterclasses και συζητήσεις για θέματα που αφορούν στον κλάδο, θα κυλήσουν οι επόμενες δέκα μέρες.

Διακόσιες εβδομήντα ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους θα προβληθούν συνολικά στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας στην πλατεία Αριστοτέλους, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι, αλλά και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν, στην οδό Φιλικής Εταιρείας.

Παράλληλα, 79 ταινίες θα είναι διαθέσιμες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Οι φυσικοί χώροι του Φεστιβάλ και αυτοί που φιλοξενούν δράσεις του, τα συνεργαζόμενα εστιατόρια και καφέ – μπαρ και πολλά άλλα σημεία της πόλης θα γεμίσουν με τα χρώματα της φετινής διοργάνωσης, δίνοντας στην πόλη ένταση, κίνηση και ζωντάνια.

*πηγή εικόνας: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα