Θεσσαλονίκη

Ανθρώπους με ”κουσούρι” θεωρεί ο νέος αντιδήμαρχος τους gay

Έργα και ημέρες του νέου αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης

Parallaxi
ανθρώπους-με-κουσούρι-θεωρεί-ο-νέος-869204
Parallaxi

Ανάμεσα στα πρόσωπα που αξιοποιήθηκαν κατά το χθεσινό ανασχηματισμό από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι και ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Πρόεδρος Δ.Σ. στην εταιρεία Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων “Οι Άγιοι Πάντες”. Ο κ. Θεοτοκάτος αξιοποιήθηκε από τον κ. δήμαρχο ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, λόγω έλλειψης πάγκου προσώπων ως μια αναγκαστική επιλογή στήριξης του έργου της διοίκησης στις ψήφους που χρειάζεται για να περνά τις αποφάσεις της.

Ο κ. Θεοτοκάτος είναι γνωστός για μια σειρά ακραίες απόψεις του που πολλές φορές αποδυκνείονται βαθιά ρατσιστικές. Σε μια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί της πρώτης τετραετίας Μπουτάρη, το 2013, ο κ. Θεοτοκάτος, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Γκιουλέκα, είχε καταφερθεί με απίστευτους προσβλητικούς προσδιορισμούς κατά των ομοφυλόφυλων χαρακτιρίζοντας τους ως ”ανθρώπους με κουσούρι και πάθος ” με αφορμή το Gay Pride κατηγορώντας τη διοίκηση Μπουτάρη ότι δημιουργεί λάθος πρότυπα στους νέους. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε πως σχολιάζει ο σημερινός δήμαρχος τις δηλώσεις του κ. Θεοτοκάτου τις οποίες μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

 Τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος είχε εκφράσει την αντίθεση και την οργή του για όσα ακούστηκαν στην αίθουσα.

”Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (03.06.2013), με αφορμή τη συζήτηση για το 2ου Thessaloniki Pride 2013, ακούστηκαν απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που καταδεικνύουν την υποκρισία αλλά, κυρίως, τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και την έλλειψη ανοχής στις διαφορετικές αντιλήψεις ή τις διαφορετικές επιλογές των ανθρώπων. Εν τέλει, δείχνουν μια βαθιά σκληρότητα.

Η οξύτητα και η έλλειψη σεβασμού προς την ετερότητα, όπως αυτές εκφράστηκαν από ορισμένους συναδέρφους, ανέδειξαν το σκοτεινό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης και, δυστυχώς, όπως ανέφερα μιλώντας για το θέμα, «ανοίγουν το δρόμο στους «μελανοχίτωνες» αυτής της πόλης και κουβαλούν νερό στο μύλο των φασιστικών κύκλων και της Χρυσής Αυγής». Επικίνδυνα παιχνίδια σε δύσκολες εποχές. Στη χώρα περίσσεψε ο διχασμός. Η δική μας ευθύνη, υπό την απειλή μάλιστα της δραματικής διείσδυσης των ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία, είναι η συνετή καλλιέργεια της κουλτούρας του σεβασμού της διαφοράς (φυλετικής, εθνικής, θρησκευτικής, σεξουαλικής ή άλλης) και της συνύπαρξης και η προστασία της ετερότητας. Γιατί η πόλη αυτή πέρασε από πολλές σκοτεινές ιστορικές στιγμές και εμείς έχουμε υποχρέωση να ρίχνουμε φως. Με ψυχραιμία και χαμηλούς, ήρεμους τόνους.”

Τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο τοποθέτησε χθες ο δήμαρχος ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, αρμόδιο και για θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων. Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ορφανού.

Ο κ. Θεοτοκάτος διορίστηκε το 1977 στη Θαλάσσια Οικονομική Αστυνομία (Θ.Ο.Α) του Υπουργείου Οικονομικών ως τμηματάρχης (Κυβερνήτης ). Τέλη εκείνης της χρονιάς τοποθετείται  ως προϊστάμενος αυτής της Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη που μετονομάζεται σε Δίωξη Λαθρεμπορίου  και στη συνέχεια μετασχηματίζεται σε Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Παράλληλα με τις υπηρεσιακές  του υποχρεώσεις  ασχολείται ενεργά  και μετέχει σε διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζομένων και των Φιλανθρωπικών  σωματείων  της  Θεσσαλονίκης  μέχρι σήμερα.

Έχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις για το Μακεδονικό ενώ σε ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων, που προΐσταται, το 2019 γράφει: ”Το όνομά τους είναι «Vardarska» και έτσι πρέπει να ονομαστούν και να λέγονται τα Σκόπια”.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 6/2/2018 ο κ. Θεοτοκάτος έγραφε:

”Αγωνίσθηκαν γενιές Ελλήνων ηρώων για να προστατέψουν το καλύτερο κομμάτι της γης που μας χάρισε ο Θεός. Χύθηκε άφθονο αίμα για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους μνηστήρες.

Και βέβαια το χέρι του Θεού τους εγκλώβισε και αποκλείσθηκαν από το Αιγαίο, που είναι πηγή ζωής, ελευθερίας και πολιτισμού και είναι ποτισμένο από τον ιδρώτα και το αίμα των Αρχαίων Ελλήνων Ποντοπόρων. Ποιος θα τολμήσει να υπογράψει το ξεπούλημα; Γιατί ο Άγιος Κολοκοτρώνης, που ο Θεός του έδωσε την υπομονή, την δύναμη και το κουράγιο να ελευθερώσει την Ελλάδα βροντοφωνάζει, μαζί με όλους τους ήρωες: «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» Ας μην το ξεχνούν!!! Ας προσέξουν!!!”

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκαλεί συχνά σε άρθρα ή λόγους του τους πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες ισχυριζόμενος ότι ”Η χώρα μας εποικίζεται και αλλοιώνεται ο πληθυσμός της. Όμως παράλληλα με τον καθημερινό εποικισμό αναπτύσσεται με ολοκληρωτικό μάλιστα τρόπο η νομιμοποίησή του με βάση την πολιτική ορθότητα”, χαρακτήρισε τον περίφημο μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, που αφόρισε το Θόδωρο Αγγελόπουλο, αθάνατο Γίγαντα.

Τον νέο αντιδήμαρχο είχε περιποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019 ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του φασιστικές.

«Βρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους.

Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι’ αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.

Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος.

Γι’ αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς.» είχε γράψει σε ανάρτηση του για κεινον.

Το 2014 ο Χριστόφορος Θεοτοκάτος, γιος του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη Χρυσή Αυγή.

Στις 4/5/2014 ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είναι και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Οι υποψήφιοι στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ήταν:

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γραικός Φώτιος του Ευστρατίου 1. Αβραμίδης Μιχαήλ του Γεωργίου (Ψυκτικός) 2. Ανδρεαδάκη Παρασκευή του Παναγιώτη (Ιδιωτική Υπάλληλος) 3. Γιοσμάς Αλέξανδρος του Ξενοφώντα (Ζωγράφος-Σκηνογράφος) 4. Γκιουλέκα Καλλιόπη του Καλλίστρατου (Αρχιτέκτονας-Διακοσμήτρια) 5. Γραικός Ιωάννης του Νικολάου (Έμπορος) 6. Δημόπουλος Απόστολος του Ιωάννη (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 7. Δρούγκας Χρήστος του Μιχαήλ (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 8. Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος του Παρασκευά (Εκπαιδευτικός) 9. Θεοτοκάτος Χριστόφορος του Ερωτόκριτου (Γεοπόνος) 10. Καλομάνα Βιργινία του Παναγιώτη (Νοσηλεύτρια) 11. Καρανικόλας Χρήστος του Αθανασίου (Δάσκαλος) 12. Καστανιώτης Κωνσταντίνος του Δημητρίου (Νευρολόγος) 13. Καφαντάρης Γεώργιος του Ευαγγέλου (Λιμενεργάτης) 14. Κιοσσέ Πηνελόπη (Πέννυ) του Αθανασίου (Βοηθός Μικροβιολόγου) 15. Κουκουφίκης Βασίλειος του Ευαγγέλου (Ιδιωτικός υπάλληλος) 16. Κούλελη Σοφία του Ιωάννη (Οικιακά) 17. Λαζάρου Ευαγγελία του Χρήστου (Άνεργη) 18. Λαμπούδης Δημήτριος του Νικολάου (Ελεύθερος Επαγγελματίας) 19. Λιόκος Νικόλαος του Κωνσταντίνου (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 20. Μελισσάρης Θεόδωρος του Νικολάου (Αστυνομικός) 21. Μπατάλα Μαρία του Βασιλείου (Αγρότισσα) 22. Ξενιτόπουλος Σολομών του Θεοδώρου (Ελεύθερος Επαγγελματίας) 23. Ούμπαλη Γεωργία του Θεοδώρου (Πωλήτρια Λαϊκής Αγοράς) 24. Παλληκαρίδου Μαρία του Κωνσταντίνου (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 25. Παπαδημητρίου Δημήτριος του Χρήστου (Ιδιωτικός υπάλληλος) 26. Παπαδόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη (Αξκος Σ.Ξ. εα.) 27. Παρουσίνας Παντελής του Λαζάρου (Αξ/κος ΕΛ.ΑΣ εα) 28. Πολύζου Γεωργία (Άνεργη) 29. Προβατάρης Κωνσταντίνος του Ανδρέα (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 30. Σαμαράς Κωνσταντίνος του Δημητρίου (Τεχνικός Ηλεκτρονικός) 31. Σερασίδης Θεοχάρης του Βασιλείου (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 32. Σκοπελίτης Χαράλαμπος (Χάρης) του Αθανασίου (Σχης Σ.Ξ. εα.) 33. Σταμπουλής Ιωάννης του Δημητρίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 34. Τερζής Χρήστος του Αλεξάνδρου (Αρχιτέκτονας Μηχανικός) 35. Τζαμπάζη Κοκκώνη του Θεοδώρου (Χημικός Μηχανικός) 36. Τζάτζος Δημήτριος του Κωνσταντίνου (Ιδιωτικός Υπάλληλος) 37. Τιγγινάγκα Αργυρώ του Ευθυμίου (Άνεργη) 38. Τσιορλίνη Μαρία του Χαρίση (Γραφίστρια) 39. Τσουρούς Ευάγγελος του Αντωνίου (Δύτης) 40. Τσώτσος Ιωάννης του Πέτρου (Οικοδόμος) 41. Χατζηιωάννου Σταύρος του Θεοφάνη (Άνεργος) 42. Χατζηκώτσιου Πασχαλία του Αθανασίου (Οικιακά) 43. Χρίστογλου Μιχαήλ του Φωτίου (Αυτοκινητιστής ΤΑΞΙ)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα