Χάλκινη η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής
Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.
Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία “Community Catering” κατέκτησε η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (“ ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020”) που διεξάγονται από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής μας, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Ιδιαίτερα ευτυχής για την διάκριση δήλωσε ο teammanager της νικηφόρας ομάδας Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος α’ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Η ομάδα αποτελείται από τους σεφ: Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγός), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, με την υποστήριξη του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργο Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλο και τους σεφ Πατέρα Επιφάνιο, Δημήτρη Τσανανά, Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.
Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και με την στήριξη ιδιωτών χορηγών. «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, το Ταμείο και τους Χορηγούς. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την ομάδα μου», τόνισε ο κ. Χρήστος Γκότσης.
Ποια είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ”
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” ιδρύθηκε το 1994 με έδρα την Θεσσαλονίκη, Μητρόπολη των ντόπιων και περαστικών καλοφαγάδων. Δεν είναι και δεν έχει κερδοσκοπικό και συνδικαλιστικό χαρακτήρα, καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας της με τις συνδρομές των μελών της. Τα μέλη της γίνονται δεκτά χωρίς καμία διάκριση αρκεί να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, οι οποίες αναγράφονται στο καταστατικό της.
ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗΜΑ Η συνένωση των Αρχιμαγείρων, που έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη του τεχνικού και μορφωτικού επιπέδου Η συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών της, στις διαρκώς εξελισσόμενες μεθόδους της γαστρονομικής τέχνης. Η παρότρυνση των νέων Αρχιμαγείρων στη δημιουργία ευγενούς άμιλλας, με την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς Γαστρονομικής Τέχνης. Η παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και επιδείξεων Μαγειρικής Τέχνης. Το άμεσο και συνεχές ενδιαφέρον της για τη διάσωση και διάδοση της Ελληνικής και Γαστρονομικής Παράδοσης. Η προσφορά των υπηρεσιών της για κοινωφελείς σκοπούς.