Χάρτης της πόλης

Εκεί που δεν δρα ο νόμος δρουν οι πολίτες

Οι πινακίδες γράφουν “Παρακαλούμε σταθμεύστε μόνο για ενα λεπτό. Μη μας απαγορεύετε τη δυνατότητα να εργαστούμε “(ο χώρος εχει ηδη πινακίδα όπου επιτρεπεται μονο η φορτοεκφόρτωση). Ακολουθώντας την τάση που αυτή την εποχή αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο και θέλει τους πολίτες να αναλαμβάνουν δράση στις γειτονιές τους και να μην αφήνουν πλέον τη μοίρα […]

Parallaxi
εκεί-που-δεν-δρα-ο-νόμος-δρουν-οι-πολίτε-21678
Parallaxi
svolou.jpg

Οι πινακίδες γράφουν “Παρακαλούμε σταθμεύστε μόνο για ενα λεπτό. Μη μας απαγορεύετε τη δυνατότητα να εργαστούμε “(ο χώρος εχει ηδη πινακίδα όπου επιτρεπεται μονο η φορτοεκφόρτωση).

Ακολουθώντας την τάση που αυτή την εποχή αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο και θέλει τους πολίτες να αναλαμβάνουν δράση στις γειτονιές τους και να μην αφήνουν πλέον τη μοίρα τους στα χέρια άλλων, στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να εμφανίζονται τέτοια παραδείγματα. Το χάος της Σβώλου το έχουμε ζήσει όλοι όσοι κυκλοφορούμε στο κέντρο. Και δεν είναι ο μοναδικός δρόμος του κέντρου με τρομακτικά προβλήματα λόγω των παρκαρισμένων και διπλοπαρκαρισμένων. Στην γειτονιά της Σβώλου όμως φαίνεται πως κάτι διαφορετικό ξεκινά. Εκεί οι άνθρωποι της γειτονιάς οργανώνονται τον τελευταίο καιρό φτιάχνοντας ακόμα και εκπομπές για τη γειτονιά τους στο ίντερνετ, μια μεγάλη συναυλία στον δρόμο και ένα μεγάλο δείπνο, το επονομαζόμενο “Δείπνο της άνοιξης” την Δευτέρα 28 Απριλίου. Άλλη μια κίνηση είναι αυτή που είδαμε χτες με την τοποθέτηση πινακίδων στο σημείο όπου υπάρχει και στάση και επιτρέπεται μόνο η φορτοεκφόρτωση αλλά φυσικά κανείς δεν τηρεί την απαγόρευση παρκαρίσματος. Προς το παρόν η “έξυπνη πινακίδα” την κάνει τη δουλειά της.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα