Θεσσαλονίκη

Δ. Τσαβλής: Συμμετοχή στο ντιμπέιτ που διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του Δήμου και να υπάρξει «φρένο» στην αλόγιστη αύξηση των ενοικίων.

Parallaxi
δ-τσαβλής-συμμετοχή-στο-ντιμπέιτ-που-δ-1062916
Parallaxi

Το ντιμπέιτ του Δημοτικού Συμβουλίου των Νέων πραγματοποιήθηκε χτες στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης. Εκεί πέντε από τους εννιά Δημάρχους της πόλης, για δύο περίπου ώρες απάντησαν στις ερωτήσεις των νέων και στις αγωνίες τους για το αύριο τιμώντας με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» Δρόσος Τσαβλής – για μια ακόμα φορά απόντος του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα – μίλησε για την επόμενη μέρα της πόλης, για την ανάγκη να αποκτήσει περισσότερο πράσινο, με την έκταση της ΔΕΘ, ελλείψει προόδου στην ανάπλασή της, να αποτελεί τον καλύτερο χώρο για να γίνει εκεί ένα μητροπολιτικό πάρκο.

Σε ερώτηση για το κυκλοφοριακό ο κ. Τσαβλής απάντησε αναλύοντας μια σειρά προτάσεων, από την αστυνόμευση και την τήρηση της νομιμότητας στους δρόμους, μέχρι να επιστρέψουν τα πασαλάκια όπου απαιτούνται, αλλά και την πεζοδρόμηση δρόμων του ιστορικού κέντρου, όπως η Λεωφόρος Νίκης. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις ανησυχίες των νέων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «‘Όλοι Εμείς» πρότεινε τον εμπλουτισμό των «Δημητρίων» με τοπικά σχήματα, τρόπους ενίσχυσης της διαδραστικότητας των Μουσείων ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και για τα παιδιά, την ανάγκη κατασκευής αθλητικών χώρων προσβάσιμων και σε ΑμΕΑ, ώστε να μπορεί κάποιος να μιλά για μαζικό αθλητισμό. Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του Δήμου και να υπάρξει «φρένο» στην αλόγιστη αύξηση των ενοικίων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα