Δήμος Θεσσαλονίκης: «Πέρασε» το Τεχνικό Πρόγραμμα με 99+1 έργα και κόστος άνω των 41 εκατ. ευρώ
44 συνεχιζόμενα, 55 καινούρια και μια ξεχωριστή παρέμβαση για την περιοχή της Ξηροκρήνης
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2025, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση τάχθηκαν κατά.
Δείτε ΕΔΩ συγκεντρωτικό πίνακα των 100 έργων που εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα
Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων o δήμαρχος Θεσσαλονίκης στάθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησής του για το 2025, με προϋπολογισμό 41,4 εκατ. ευρώ.
Σημείωσε πως περιλαμβάνει 99 έργα, εκ των οποίων τα 44 είναι συνεχιζόμενα και τα 55 καινούργια. «Πρόκειται για έργα που σχετίζονται με τον δημόσιο χώρο, με την ανάδειξη και δημιουργία αναπλαστικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο, με τη σχολική στέγη, την αποκατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων», είπε ο κ.Αγγελούδης.
Στάθηκε σε εμβληματικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση όπως η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η συνέχιση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, οι αναπλάσεις σε Αριστοτέλους, πλατεία Δημοκρατίας και Διοικητήριο καθώς και η επέκταση της παλιάς παραλίας με ξύλινο ντεκ. Επίσης, έκανε αναφορά σε εργασίες που θα γίνουν για την αναβάθμιση της Άνω Πόλης αλλά και σε παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν σε κάθε κοινότητα.
Τέλος, στάθηκε στις εργασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τη δημιουργία 610 νέων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα στο κέντρο της πόλης, ώστε οι μοτοσικλετιστές να μην παρκάρουν επάνω στα πεζοδρόμια ή σε χώρους που είναι αποκλειστικά για τους πεζούς, ούτε να λαμβάνουν κλήσεις, αλλά και στις ανακαινίσεις παιδικών χαρών στην οδό Τσέλιου, στην πλατεία Καούδη και στην πλατεία Καλλιθέας.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, παρουσίασε τα κεντρικά στοιχεία του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει 99 έργα και μία ξεχωριστή παρέμβαση για την αναβάθμιση της Ξηροκρήνης, μιας περιοχής που έχει παραμεληθεί, όπως είπε εδώ και πολλά χρόνια.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επέκρινε την καθυστέρηση της υλοποίησης εμβληματικών έργων, όπως η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους και το ξύλινο ντεκ της παλιάς παραλίας.
Ο Σπύρος Πέγκας, τόνισε από πλευράς της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» ότι το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, χωρίς να εισάγει καινοτομίες.
Η Μαρία Κέκη, επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «προεκλογικό φυλλάδιο» και όχι ως ουσιαστική πρόταση του δήμου για έργα της πόλης.