Θεσσαλονίκη

«Έγκλημα» με τα δέντρα και στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου

Τα ακατάλληλα μεταλλικά προστατευτικά και ο βαθύς τραυματισμός τους

Parallaxi
έγκλημα-με-τα-δέντρα-και-στο-πάρκο-μ-989832
Parallaxi

Δεν είναι μόνο τα κομμένα δέντρα στην αρχαία αγορά, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και οδήγησαν σε πρωτοφανείς εικόνες με βίαιες συλλήψεις διαμαρτυρόμενων.

Είναι η γενικότερη αντιμετώπιση που επιδεικνύουμε ως πόλη στο πράσινο και στα -όσα έχουν απομείνει- δέντρα, που τόσο έχουμε ανάγκη αναζητώντας μια «ανάσα».

Με μια βόλτα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και στο πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου θα διαπιστώσει εύκολα κανείς ακόμα ένα «έγκλημα» που συντελείται.

Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μεταλλικά προστατευτικά για την ανάπτυξη των δέντρων που υπάρχουν στο σημείο.

Και αυτό γιατί, όταν τοποθετήθηκαν ναι μεν μπορεί να ήταν κατάλληλα για τα δενδρύλλια, όμως όσο περνούσε ο καιρός τα δέντρα μεγάλωναν και τα προστατευτικά, όπως είναι φυσικό, είναι μικρά πλέον για το μέγεθός τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δέντρα να τραυματίζονται βαθιά, ιδιαίτερα όταν στην πόλη επικρατούν άνεμοι, όπως αυτοί των τελευταίων δύο ημερών, καθώς το προστατευτικό λειτουργεί σαν «μαχαίρι».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα