Επικαιρότητα

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την ελεγχόμενη στάθμευση

Την έντονη διαμαρτυρία μελών του μετέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
επιστολή-διαμαρτυρίας-στον-δήμο-θεσσ-421394
Parallaxi

Την έντονη διαμαρτυρία μελών του, αναφορικά με το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, μετέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης με σχετική επιστολή του.

Ειδικότερα οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στους δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης μας, στους οποίους εφαρμόζεται το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) με τη μπλε και λευκή διαγράμμιση, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς αυτό το μέτρο αποκλείει οποιονδήποτε άλλο πολίτη από τη δωρεάν στάθμευση, πλην των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

H ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: 

Το συγκεκριμένο σύστημα έγινε για να διευκολύνει τους μόνιμους κατοίκους, όμως δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους καταστηματάρχες καθώς το «σπίτι» των εμπόρων είναι το μαγαζί τους, δεδομένου ότι τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας βρίσκονται σε αυτό.

Δεν μπορούν να αποκλείονται από το παραπάνω μέτρο οι επιχειρηματίες έμποροι, τη στιγμή που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ανταποδοτικότητα, διότι έχουν το ίδιο δικαίωμα στην καθημερινή δωρεάν στάθμευση, είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως ενοικιαστές των καταστημάτων.

Το νέο αυτό σύστημα, έρχεται ως ένα πρόσθετο πρόβλημα των εμπορικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και την αδυναμία των επιχειρηματιών να εντάξουν στα μηνιαία έξοδά τους και το κόστος της επί πληρωμή στάθμευσης.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να ισχύσει το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης κατοίκου και για τους επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα στις εν λόγω περιοχές, είτε είναι ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές αυτών των καταστημάτων, χορηγώντας μια άδεια ανά κατάστημα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα