Θεσσαλονίκη

Ethnic City

του Δημήτρη Κοπαράνη Οι εθνικές κουζίνες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της γαστρονομικής ιστορίας της πόλης. Τα μπακάλικα και τα μικρά εστιατόρια των μεταναστών, εντοπίζονται σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου, δημιουργήθηκαν από την ανάγκη των μεταναστών όχι μόνο να αναπαράγουν τις γεύσεις της πατρίδας τους, αλλά λειτούργησαν και ως σημεία συνάντησης.  Nargis/Καπετάν Πατρίκη 18/2310228502 Για όσους […]

Δημήτρης Κοπαράνης
ethnic-city-15996
Δημήτρης Κοπαράνης
sushi-food1.jpg

του Δημήτρη Κοπαράνη

Οι εθνικές κουζίνες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της γαστρονομικής ιστορίας της πόλης. Τα μπακάλικα και τα μικρά εστιατόρια των μεταναστών, εντοπίζονται σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου, δημιουργήθηκαν από την ανάγκη των μεταναστών όχι μόνο να αναπαράγουν τις γεύσεις της πατρίδας τους, αλλά λειτούργησαν και ως σημεία συνάντησης. 

Nargis/Καπετάν Πατρίκη 18/2310228502 Για όσους αναζητούν γνήσια ινδική κουζίνα. Από αυτή με το έντονο κάρυ, τα πολλά μπαχαρικά και πιάτα τόσο καυτερά (διαβάθμιση τρεις πιπερίτσες) που ιδρώνεις. Εδώ  η τηλεόραση στο σαλόνι παίζει τα τελευταία bollywood hits και τα τραπέζια γεμίζουν με τους εθισμένους της ινδικής κουζίνας. Δοκιμάστε τις σαμόζες λαχανικών και το extra καυτό αρνάκι. Επίσης το ρύζι με την κανέλα είναι hit.  

Mata Hari/Ιωάννου Μιχαήλ 10/2310288042 Casual Asian εστιατόριο με κουζίνα με αναφορές στην Ασία και την Ινδονησία. Οι σούπες με τα noodles και το spicy κοτόπουλο είναι ό,τι καλύτερο- πάρτε την επιλογή με τις τρεις πιπερίτσες-κάψιμο. 

Χουάγκ/Houang/Γεωργίου Θεοτοκά 1/2310221114 Ένα από τα παλαιότερα κινέζικα εστιατόρια. Σχεδόν στο κέντρο της πόλης, μία ανάσα από τη ΔΕΘ, απέναντι από το κτίριο της ΧΑΝΘ η οικογένεια που το διαχειρίζεται έχει χωρίς αμφιβολία σερβίρει χιλιάδες πεινασμένους Θεσσαλονικείς. Αν και πρόσφατα ανακαινισμένο, δεν έχει χάσει τίποτα από την αυθεντικότητα του. 

Mongo/Κούσκουρα 6/2310256777 Στο κέντρο της πόλης, ασιατικό φαγητό και sushi σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δηλαδή ο χωρίς πολλά ωμά. Οι take away συσκευασίες είναι πολύ βολικές.

Noodle bar/Στρ. Καλάρη 7/2310260092 Ασιατιακής διάθεσης και πολλά noodles. Προσωπική επιλογή τα noodles με τις γαρίδες και τα ramen.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα