Θεσσαλονίκη

Η σύνοψη και μια ωμή παραδοχή της πρώτης ημέρας κοπής και αντικατάστασης δέντρων στην Τσιμισκή

«Στο επιχείρημά μου πότε θα αναπτύξουν παρόμοιου μεγέθους φύλλωμα τα νέα δέντρα, όταν μάλιστα η κοπή-αντικατάσταση γίνεται σε τέτοια έκταση, απάντηση δεν πήρα...»

Parallaxi
η-σύνοψη-και-μια-ωμή-παραδοχή-της-πρώτη-1000479
Parallaxi

Τη δική της σύνοψη από την πρώτη ημέρα κοπής και αντικατάστασης δέντρων στην οποία προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή, κάνει σε ανάρτησή της, η χωροτάκτης, δρ Ερση Αυγουστίδου.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Συνόψιση των εργασιών 1ης μέρας της εργολαβίας κοπής και αντικατάστασης δέντρων στην Τσιμισκή.

Κόπηκαν 8 δέντρα, όλα φτελιές. Φυτεύτηκαν 2 νέα δέντρα, μελικουκιές, χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω αν έγινε αντικατάσταση ή δεν υπήρχε τίποτα σ’ αυτές τις θέσεις. Δύο από παλιότερα κομμένα δέντρα, παραμένουν προς το παρόν ως έχουν. Τα δέντρα που κόπηκαν δεν ήταν σάπια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Από συζήτηση που είχα με τον υπεύθυνο του δήμου:

Οι φτελιές κόβονται επειδή είχαν προσβληθεί από σκουλήκι που δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν, και όχι γιατί είναι σάπιες.

Θα αντικατασταθούν με μελικουκιές.

Όμως στο επιχείρημά μου πότε θα αναπτύξουν παρόμοιου μεγέθους φύλλωμα τα νέα δέντρα, όταν μάλιστα η κοπή-αντικατάσταση γίνεται σε τέτοια έκταση, απάντηση δεν πήρα παρά να είμαι αισιόδοξη και να βλέπω μπροστά.

Στο άλλο επιχείρημά μου ότι αυτές οι εργασίες δεν γίνονται τέτοια εποχή, όταν ήδη τα δέντρα έχουν αναπτύξει φύλλωμα και είναι καταφύγιο άγριας ζωής, συμφώνησε ότι όντως άργησαν (?). Όλοι θα θυμάστε ίσως ότι το σκουλήκι στις φτελιές της Τσιμισκή υπάρχει εδώ και μια δεκαετία.

Αυτά!»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα