Θεσσαλονίκη

Κουράκης: Έγκλημα κατά της πόλης, συνεχίζει το αποτρόπαιο έργο του ο Ζέρβας

Το σχόλιό του για την κοπή και αντικατάσταση δέντρων στην Τσιμισκή

Parallaxi
κουράκης-έγκλημα-κατά-της-πόλης-συνεχ-1000437
Parallaxi

«Βέλη» προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, εξαπολύει με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης, με αφορμή την κοπή και αντικατάσταση δέντρων στην οδό Τσιμισκή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«ΕΓΚΛΗΜΑ και ΤΙΜΩΡΙΑ

Συνεχίζει το αποτρόπαιο έργο του ο απερχόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονικης Κ. Ζέρβας με την ΔΕΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ χιλιάδων δένδρων της πόλης ισχυριζόμενος ότι είναι άρρωστα και ότι θα αντικατασταθούν από άλλα υγιή, στερώντας την πόλη από πολύτιμο πράσινο.

Την ίδια στιγμή οι κατεξοχήν αρμόδιοι Πανεπιστημιακοί φορείς και ειδικοί επιστήμονες, τον καλούν να σταματήσει αυτό το καταστροφικό για την πόλη μας έργο και προτείνουν συγκεκριμένες εναλλακτικές επιστημονικές προτάσεις, επισημαίνοντας ότι τα δέντρα αποτελούν σήμερα τον μοναδικό οργανισμό απορρύπανσης, που προκύπτει από την φυλλωσιά τους.

Ο κύριος Ζερβας και η διοίκησή του, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρό είναι το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του τον Μάρτιο καταδίκασε την Ελλάδα για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον αέρα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για την ύπαρξη μικροσωματιδίων ΑΣ10 (δηλαδή σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 10 μm) πάνω από τα επιτρεπτά όρια για συνεχόμενα χρόνια και ότι η ύπαρξη αυτών των σωματιδίων συνδέεται με αναπνευστικά προβλήματα των ανθρώπων και ασθένειες όπως το άσθμα.

Λιγες μέρες πριν ο Ευθυμιος Λεκκας προειδοποιούσε ότι είναι πιθανό το φετινό καλοκαίρι να είναι το πιο θερμό στην ιστορία παγκοσμίως, πράγμα που για την πόλη μας με το ελάχιστο πράσινο θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις.

Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι ένα δέντρο χρειάζεται 5-10 χρόνια για να μπορεί να έχει ουσιαστικά θετική επίδραση στο περιβάλλον, αντιλαμβανόμαστε το έγκλημα που διαπράττεται αυτή την στιγμή στην πόλη.

Οι δημοτικές εκλογές έρχονται, ο Κ. Ζερβας και η διοίκησή του διαπράττει ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της πολης και πρέπει να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα