Life

1300 ευτυχισμένοι άνθρωποι περπάτησαν σήμερα στο δάσος της Σιθωνίας

Η απίστευτη απόλαυση ενός φθινοπωρινού πρωϊνού στο βουνό.

Κατερίνα Καραμφυλίδου
1300-ευτυχισμένοι-άνθρωποι-περπάτησαν-σή-243105
Κατερίνα Καραμφυλίδου

Μια ηλιόλουστη Κυριακή και ένα υπέροχο, ευτυχώς παρθένο βουνό, το Δραγουντέλι, το βουνό που διασχίζει τη Σιθωνία, αυτός ο παραδεισένιος τόπος που κρατήθηκε μακριά από ανθρώπινες παρεμβάσεις ήταν η αφορμή για να ανέβουμε σήμερα στον Παρθενώνα και να ξεκινήσουμε τη πέρασμα στο δάσος.

Για 14η χρονιά, 1300 άνθρωποι από διάφορα μέρη, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης επέλεξαν μία από τις 9 διαφορετικές διαδρομές, μικρές ή μεγάλες, που ξεκινούν από 3 χιλιόμετρα και φτάνουν τα 23 για κείνη που αρχίζει από τη Συκιά και διασχίζει όλο το πόδι μέσα από το βουνό. Με τα πόδια, με ποδήλατο ή με άλογο, σε ένα πρωϊνό που έμοιαζε αληθινό δώρο.

Ανάμεσα στα πεύκα, κουμαριές και βλάστηση που δεν έχει φορέσει ακόμα τα χρώματα του φθινοπώρου και με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων. Σε μια μέρα που οι διοργανωτές (Πολιτιστικός σύλλογος Παρθενώνα, Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση και δήμος Σιθωνίας) είχαν φροντίσει για τα πάντα. Πρώτες βοήθειες, νερό και σάντουιτς στις στάσεις ανεφοδιασμού μέσα στο δάσος, ένα μεγάλο τραπέζι να μας περιμένει στην πλατεία του μαγικού χωριού, με τα ξενοδοχεία να έχουν προσφέρει εξαιρετικό φαγητό για όλους, ορχήστρες και χορωδίες να στήνουν ένα γλέντι που κράτησε για ώρες μετά. Όλα αυτά εντελώς δωρεάν για όσους συμμετείχαν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα