Ματιές στην πόλη

Ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες λόγω απεργίας; Νομίζετε!

Εκδοτήριο στη Μητροπόλεως πριν μισή ώρα. Έχω ήδη περιμένει στην ουρά γύρω στα 15 λεπτά και δίνω την κάρτα για την ανανέωση του Οκτωβρίου...

Parallaxi
ο-οασθ-ανακοίνωσε-έκπτωση-στις-μηνιαί-131898
Parallaxi

“Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ τονίζεται ότι η αποζημίωση θα χορηγείται κατά την προμήθεια της επόμενης κάρτας απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου), με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση και παράδοση στα εκδοτήρια του οργανισμού της αντίστοιχης ή των αντίστοιχων καρτών, των μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016. Οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών θα αποζημιωθούν με το 1/30 της αξίας της κάρτας για κάθε ημέρα απεργίας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατόχου μηνιαίας κάρτας, που κοστίζει 30 ευρώ και 12 ημερών απεργίας στη διάρκεια αυτού του μήνα (όπως συνέβη τον τρέχοντα μήνα), ο κάτοχος θα μπορέσει να αγοράσει τη νέα κάρτα με 12 ευρώ λιγότερα ή να εισπράξει το αντίτιμο της αποζημίωσης, δηλαδή τα 12 ευρώ,υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ήδη αγοράσει νέα κάρτα στην κανονική τιμή. Ανάλογα, θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετησίων καρτών”

Εκδοτήριο στη Μητροπόλεως – στάση Μητρόπολη, πριν μισή ώρα. Έχω ήδη περιμένει στην ουρά γύρω στα 15 λεπτά και δίνω την κάρτα για την ανανέωση του Οκτωβρίου έχοντας στα χέρια μου το ποσό των 18 ευρώ. “30 ευρώ κοστίζει” μου λέει ο ταμίας. “Μα αφού ανακοινώσατε στον τύπο ότι θα γίνει η έκπτωση με την αγορά τη ςεπόμενης κάρτας”… λέω εγώ. “Εμας δεν μας είπαν τίποτα κυρία μου δεν έχει έρθει διαταγή για έκπτωση”. “Μα δεν είναι ανακοίνωση του ΟΑΣΘ στο τύπο αυτή;”, επιμένω…”Δεν ξέρω τίποτα, συνεχίζει… την θέλετε τελικά την κάρτα;” “Γιατί; έχω επιλογή;” τον ρωτώ. “Ναι να ξανάρθετε αύριο μήπως γίνεται η έκπτωση από αύριο αλλά να ξέρετε αύριο είναι Σάββατο θα πάτε σ΄αυτά τα εκδοτήρια που γράφει απ΄έξω…” Τα μαζεύω και φεύγω… ξέρω ότι δεν έχω επιλογή, θα πάω να την βγάλω με ή χωρίς έκπτωση την κάρτα αύριο, αλλά θόλωσε τόσο το μυαλό μου και δεν ήθελα να του κάνω την χάρη.

Σε τέτοιες στιγμές καλύτερα να φεύγεις παρά να αρχίζεις φιλονικία. Στο τέλος θα καταντήσεις να ουρλιάζεις μπροστά σε έναν τοίχο και θα βγεις και μ….

Κι αυτό μπορείς να το πεις εν συντομία. Ο πολίτης ανήμπορος και χωρίς επιλογές σε ό,τι αποφασίζει η τσέπη κάποιων και οι διαθέσεις μιας μονοπωλιακής επιχείρησης. Να τους χαιρόμαστε… Να μην σας πω τι ουρά θα φάω Σαββιατιακα και πολύ πιθανόν να μην υπάρχει και πάλι έκπτωση… Ε ναι, γιατί εκτός από το χρήμα που χάθηκε αυτές τις 10 μέρες τώρα σειρά έχει ο χρόνος που θα φάμε στις ουρές. Και νομίζουν ότι έχουμε μπόλικα κι απ΄τα δυο και μάλιστα για χάσιμο.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα