Ματιές στην πόλη

Πού πήγαν οι σκεϊτάδες;

της Κύας Τζήμου Είναι λίγες μέρες που περνάω μπροστά απ΄το σκεϊτοπάρκο μπροστά στο Δημαρχείο και δεν βλέπω ψυχή. Δεν ακούω τις σανίδες να ρολάρουν και τα παιδιά να κάνουν τα κόλπα με τα περίεργα ονόματα: Κίκφλιπ, όλι, νόλι, χίλφλιπ… Πιστέψτε με τα ονόματά τους είναι πιο εύκολα από ότι το κατόρθωμα της επιτυχημένης εκτέλεσής τους. […]

Κύα Τζήμου
πού-πήγαν-οι-σκεϊτάδες-19332
Κύα Τζήμου
dscn1661.jpg

της Κύας Τζήμου

Είναι λίγες μέρες που περνάω μπροστά απ΄το σκεϊτοπάρκο μπροστά στο Δημαρχείο και δεν βλέπω ψυχή. Δεν ακούω τις σανίδες να ρολάρουν και τα παιδιά να κάνουν τα κόλπα με τα περίεργα ονόματα: Κίκφλιπ, όλι, νόλι, χίλφλιπ… Πιστέψτε με τα ονόματά τους είναι πιο εύκολα από ότι το κατόρθωμα της επιτυχημένης εκτέλεσής τους. Στην αρχή απόρησα. Μόνο τις μέρες με βροχή έλειπαν από κει και καμιά φορά ούτε και τότε. Μέχρι που έπεσα πάνω σε μια παρέα παιδιών με τα σκέιτ υπό μάλης που περνούσε από μπροστά. Παιδιά γύρω στα 18 που κάνουν σκέιτ χρόνια και μετά την κατεδάφιση του σκεϊτοπάρκου του Φωκά, οι ράμπες στο Πάρκο της ΧΑΝΘ είναι οι μόνες που τους έμειναν, αφού το παρκάκι στο Μέγαρο εξυπηρετεί μόνο μικρότερα παιδιά.

“Μα δεν βλέπετε;” μου είπαν. “Κάηκαν τα μισά φώτα εδώ και μέρες. Δυο παιδιά έπεσαν και χτύπησαν προχτές γιατί δεν βλέπουμε καλά τις ράμπες”. Πήραμε τηλέφωνο στο Δήμο να έρθουν να τα αντικαταστήσουν αλλά τίποτα. Ποιος να μας δώσει σημασία;. Εμείς πάλι ερχόμαστε αλλά δυσκολευόμαστε πολύ”. Και κάπως έτσι, περισσότερο στεναχωρεμένα παρά θυμωμένα έφυγαν. Μπήκα στο παρκάκι. Τρία φώτα και ένας από τους προβολείς καμμένα. Οι ράμπες γεμάτες σκιές που πραγματικά πρέπει να μπέρδευαν τα παιδιά στην εκτέλεση των ακροβατικών τους. Χειμώνας είναι, νυχτώνει και νωρίς. Φυσικό είναι να ερημώσει ο τόπος αφού έτσι κι αλλιώς (λόγω σχολείου και υποχρεώσεων) πάντα απόγευμα γέμιζε το πάρκο.

Θυμήθηκα ένα από τα πρώτα φιλμάκια που γυρίστηκαν για το promotion της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, όταν τέθηκε η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά με τα σκέιτ πρωταγωνιστές. Και φέτος, 2014, χρονιά της Ευρωπαϊκής Πρωτέυουσας Νεολαίας, το μοναδικό τεχνητό πάρκο για σκέιτ εντός πόλης στέκεται σκοτεινό και κατ΄επέκταση επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. Κρίμα.

Μπείτε και κάντε like εδώ για να ενημερώνεστε για όλα τα γραμμένα αποκλειστικά για το parallaximag.gr άρθρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα