Ματιές στην πόλη

Ζουν ανάμεσά μας: Το Erasmus δεν έχει ηλικία

της Ελένης Βράκα Γνώρισα τυχαία την Sheba σε μια βόλτα στην πόλη. Ανοιχτός άνθρωπος και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω καταγωγής (λένε ότι μοιάζουμε κάπως Έλληνες και Ιρλανδοί) βρέθηκε στη Σαλονίκη με το Erasmus και είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία “φοιτήτρια” της πόλης μας. Η έντονη φοιτητική ζωή της πόλης δεν την ενδιαφέρει καθώς είναι άνθρωπος […]

Ελένη Βράκα
ζουν-ανάμεσά-μας-το-erasmus-δεν-έχει-ηλικία-30732
Ελένη Βράκα
sheba.jpg

της Ελένης Βράκα

Γνώρισα τυχαία την Sheba σε μια βόλτα στην πόλη. Ανοιχτός άνθρωπος και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω καταγωγής (λένε ότι μοιάζουμε κάπως Έλληνες και Ιρλανδοί) βρέθηκε στη Σαλονίκη με το Erasmus και είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία “φοιτήτρια” της πόλης μας. Η έντονη φοιτητική ζωή της πόλης δεν την ενδιαφέρει καθώς είναι άνθρωπος της μέρας. Αυτό που της αρέσει είναι οι ατέλειωτες βόλτες και οι εκδρομές στα πέριξ.

“Tελείωσα δημοσιογραφία και αποφάσισα πριν γράψω το πρώτο μου βιβλίο να σπουδάσω αγγλική γλώσσα και φιλοσοφία γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ στο γραψιμο. Έτσι με τις σπουδές μου αυτές και το Εrasmus, βρέθηκα στη Σαλονίκη. Είμαι από την Ιρλανδία και κατοικώ σε μια αγροτική περιοχή, μέσα στη φύση. Είναι πολύ ήσυχα εκεί. Η Σαλονίκη, καθώς ειναι πολύβουη έρχεται σε πολύ μεγάλη αντίθεση σε σχέση με τον τόπο μου. Έτσι αποφάσισα να βρω ένα σπίτι στην άνω πόλη, όπου είναι πολύ πιο ήσυχα. Τα άλλα παιδιά του Εrasmus είναι όλα πολύ νέα και τα πάρτυ είναι στην κορυφή της ατζέντας τους. Είμαι πιο πολύ άνθρωπος της μέρας, έτσι ενα απο τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να πάω για μπάνιο στο Αγγελοχώρι και να δω και τα flamingos εκεί κοντά. Θα είμαι στη Σαλονίκη για 9 μήνες”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα