Θεσσαλονίκη

Μια έκπληξη στον Λευκό Πύργο που κλέβει το βλέμμα σου

Διαφορετικές παρεμβάσεις στην πόλη, που σπάνε το κλασικό και καθιερωμένο...

Parallaxi
μια-έκπληξη-στον-λευκό-πύργο-που-κλέβε-377775
Parallaxi

Διαφορετικές παρεμβάσεις στην πόλη, που σπάνε το κλασικό και καθιερωμένο, που μας προσφέρουν ερεθίσματα για να δώσουμε άλλη πνοή στην καθημερινότητα. Η ομάδα Εν δυνάμει, στο πλαίσιο της έκθεσης «Σημάδια» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στο παγκόσμιο κοινωνικό -πολιτιστικό project Inside out project.

Διαβάστε σχετικά: Μια νέα καλλιτεχνική πρόταση σου δίνει «Σημάδια»

Η δράση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Λευκό Πύργο, σε μια συνεργασία με το διεθνούς καλλιτεχνικής φήμης project InsideΟut.

Το εν λόγω project είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό- καλλιτεχνικό εγχείρημα και αποτελεί μία πρωτοβουλία του γνωστού Γάλλου καλλιτέχνη JR Artist, στο οποίο συμμετέχουν κατόπιν επιλογής, κοινωνικές ή καλλιτεχνικές ομάδες από διάφορες πόλεις και χώρες της γης.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των δράσεων είναι η αφισοκόλληση σε δημόσιο χώρο, και μάλιστα στα κεντρικότερα και πιο αναγνωρίσιμα σημεία των πόλεων, ασπρόμαυρων πορτρέτων ανθρώπων που ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Μέσα από τη δράση οι συμμετέχοντες επιδιώκουν να επικοινωνήσουν κάποιο μήνυμα ή δίκαιο αίτημα που συνήθως αφορά στην ισότητα και την ισονομία μεταξύ των πολιτών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΣΗΜΑΔΙΑ» τα μέλη της ομάδας «Εν Δυνάμει» φωτογραφίζονται από τον Διονύση Μεταξά και αναδεικνύουν την ανάγκη για μια κοινωνία, στην οποία όλοι είναι διαφορετικοί και ίσοι και στην οποία οι κοινωνικοί περιορισμοί που ισχύουν στον πραγματικό κόσμο, είναι υπόθεση όλων μας για να εκλείψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χρέος της πόλης – Μια συγκλονιστική παράσταση

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα