Θεσσαλονίκη

Μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη που διχάζει

Έχει θέση ένας τράπερ με αμφιλεγόμενους στίχους για χρήματα, ναρκωτικά, σεξισμό σε ένα Φεστιβάλ Αθλητισμού&Νεολαίας;

Parallaxi
μια-συναυλία-στη-θεσσαλονίκη-που-διχά-1051213
Parallaxi

Μια συναυλία, με έντονο παρασκήνιο και αρκετές αντεγκλήσεις, και τη συμμετοχή του ράπερ Trannos είναι προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 στην περιοχή της Θέρμης, στο Δημοτικό Γήπεδο Αετού Βασιλικών.

Η παρουσία ενός πολυσυζητημένου τράπερ με αμφιλεγόμενους στίχους για χρήματα, ναρκωτικά, σεξισμό σε ένα Φεστιβάλ Αθλητισμού&Νεολαίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από γονείς και κατοίκους της περιοχής, παρά το γεγονός ότι μέρος των εσόδων της συναυλίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δελτίου τύπου, θα διατεθεί για τη στήριξη ενός νεαρού ΑμεΑ.

Η συναυλία τελεί υπό τη διοργάνωση του αθλητικού σωματείου Π.Α.Ο. Αετός Βασιλικών, ενώ στο δελτίο τύπου που είχε κυκλοφορήσει σημειώνονταν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και υπό την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης / Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – ΔΕΠΠΑΘ.

Οι πολίτες που εναντιώθηκαν κατά της συναυλίας, σημειώνουν ότι κινήθηκαν με στόχο να ακυρώσουν τη συναυλία του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Μάλιστα, στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι ήρθαν σε επικοινωνία με το Δήμο Θέρμης, με τους υπεύθυνους να τους λένε ότι διαφωνούν με την πρόταση για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά δεν μπορούν να απαγορεύσουν τη διενέργεια της συναυλίας. Αυτό το οποίο έγινε ήταν η συναυλία να εξαιρεθεί από τις ενημερώσεις για τα Θέρμης Δρώμενα 2023.

Από την πλευρά του το γραφείο Πολιτισμού της Περιφέρειας απάντησε στους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν, ότι δίνεται μια γενική επιχορήγηση στα αθλητικά σωματεία νέων για να τη διαχειριστούν, χωρίς ωστόσο να γίνεται κάποιος έλεγχος κάθε τους εκδήλωση καλή τη πίστει. Βέβαια, μετά τον «ντόρο» που έγινε, η Περιφέρεια αποσύρθηκε από τη συγκεκριμένη συναυλία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε θα παραστεί ούτε η κυρία Πατουλίδου που επρόκειτο να δώσει το παρών και να μιλήσει για το ζήτημα της οπαδικής βίας. Ούτε ωστόσο από πλευράς Περιφέρειας μπορούσαν να γίνουν ενέργειες για την ακύρωση της συναυλίας.

Οι καταγγέλλοντες από την πλευρά τους σημειώνουν ότι το σωματείο αποφάσισε να κάνει μια «πιασάρικη» συναυλία, αδιαφορώντας για το καλλιτεχνικό προφίλ του καλλιτέχνη, αλλά και για το γεγονός ότι στο παρελθόν στις συναυλίες του έχουν διάφορα έκτροπα.

Κύκλοι του αθλητικού σωματείου Π.Α.Ο. Αετός Βασιλικών εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την τροπή που έχει πάρει το θέμα, σημειώνοντας ότι η επιλογή του συγκεκριμένου τράπερ έγινε καθαρά για λόγους που αφορούν την ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα που έχει στο νεανικό κοινό.

Παράλληλα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπάρχει εναντίωση απέναντι στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της συναυλίας, καθώς υπογραμμίζουν ότι τα έσοδα προορίζονται για καλό σκοπό καθώς θα δοθούν σε νεαρό άτομο με ειδικές ανάγκες.

«Ο 23χρονος Trannos αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο χώρο της τραπ μουσικής , είναι ιδιαίτερα δημοφιλής – ειδικά στις νεαρές ηλικίες – και αναμένεται να σαρώσει με την παρουσία του ξεσηκώνοντας τους fans του που θα έρθουν από κάθε μέρος της Θεσσαλονίκης!

Μια συναυλία στο πλαίσιο του 2 ου Φεστιβάλ Αθλητισμού Νεολαίας Βασιλικών, που αποτελεί πλέον θεσμό για τον δήμο μας και έχει ως μοναδικό της στόχο να καταδικάσει την οπαδική βία και συγχρόνως να προβάλει τα οφέλη του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης !

Δηλώνουμε οπαδοί των χρωμάτων της ομάδας μας! Παράλληλα όμως σεβόμαστε την πολυχρωμία του αθλητισμού ! #Ποτέ_Ξανά στη μνήμη του Άλκη και του Μιχάλη!

Τα χρώματα των ομάδων ας γίνουν αφετηρία έναρξης φιλικών δεσμών μεταξύ των φιλάθλων και όχι αφετηρία βίας .Ο πόνος της απώλειας δεν έχει χρώμα ! #Save_the_date!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ της ενίσχυσης ενός νεαρού συμπολίτη μας ο οποίος χρειάζεται τη βοήθεια μας» αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της συναυλίας.

Γονείς και κάτοικοι που αντιδρούν στην τέλεση της συναυλίας παραθέτουν μεταξύ άλλων και κάποιους στίχους του συγκεκριμένου τράπερ.

Διακοπές στην Ibiza Γνώρισα μια πόρνη και είναι βίζιτα Κατεβάζουμε όλα τα ποτά Στην τσέπη έχω μωβ και κίτρινα

ή σε άλλο τραγούδι του:

Φράγκα καθε μέρα Σκάω με το Panamera Μωρό μου μόνο με εσένα θα πήγαινα στο τέρμα Κούνησε μου την κοιλιά πάνω μου γιατί κόλλας Θέλω μόνο μετρητά Άσε τα πολλά πολλά

«Αισχροί και σεξιστικοί στίχοι και ίδιου περιεχομένου βίντεο κλιπ, που ωθούν στο εύκολο χρήμα, τα ναρκωτικά και συνδέονται με ανθρώπινες αξίες. Καταξιώνονται από δημόσιους φορείς και αθλητικούς συλλόγους που έχουν στις τάξεις τους νέους, τέτοια πρότυπα; Πώς δεν μπορεί κανείς να την εμποδίσει, ενώ όλοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους;» καταλήγουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα